Chydrofor jaki dobrać?

Instalacja wodna w mieszkaniu czy w domu to bardzo istotna kwestia. Jeżeli masz problem ze swoją instalacją wodną, nie wiesz jak ją rozplanować, jak zainstalować hydrofor, czy wykonać podłączenia, tutaj znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

kapsel1963
Początkujący
Początkujący

Chydrofor jaki dobrać?

Post autor: kapsel1963 »

Witam jestem nowym użytkownikiem forum, witam wszystkich. Mam dylemat z racji tego że jestem zupełnie zielony jesli chodzi o budownictwo postanowiłem że poproszę was o pomoc. Odziedziczyłem po Wójku działkę letniskową i potrzebny jest chydrofor jak dobrac urządzenie, jest studnia lustro wody jest na głębokosci ok 15 m przyznaję że ogromne znaczenie mają dla mnie koszty a tez nie chce kupowac urządzenie które się nie sprawdzi. Proszę o pomoc

Paweł_Małek
Superużytkownik
Superużytkownik

hydrofor

Post autor: Paweł_Małek »

Typowy hydrofor zaciagnie wode z max 8m liczac odleglosc pionowa od lustra wody w studni do krocca ssawnego pompy - przy 15m musisz umiescici w studni pompe glebinowa, a w domku (najlepiej w malej komorze wkopanej w ziemie ponizej poziomu przemarzania) zbiornik, i aparaty sterujace caloscia (jak kupisz komplet to nie trzeba dokupywac dodatkowych urzadzen)
Mozna obejrzec katalog np.
grundfos.pl/web/homepl.nsf/Webopslag/MKOS-6EREVF
Radze tez poszukac innych producentow - grundfos jest dosc drogi, katalog mozna wykorzystac do doboru pompy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje wodne”