Części do maszyn budowlanych
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Części do maszyn budowlanych
Ze swojej strony mogę polecić firmę Rometplus, poszukajcie sobie w sieci. Oferują między innymi elementy do hydrauliki siłowej, a to wiadomo jest powszechnie wykorzystywane przy maszynach budowlanych czy rolniczych. Tam można wszystko praktycznie kupić więc to duży plus, bo wiadomo maszyny budowlane są po prostu różne.
Też warto zwrócić uwagę na taką firmę, która regeneruje elementy hydrauliki siłowej. Do tego trzeba mieć i odpowiednich ludzi i oczywiście zaplecze techniczne, np. do obróbki metali. Sam korzystam z usług Skraw Met z Sopotu. Firma właśnie spełnia moje oczekiwania w tym zakresie.
always the sun
-
1001narzedzi
- Zaawansowany

Spokojnie znajdziesz niemal każdą część do maszyn budowlanych w sklepach internetowych i to w zdecydowanie niższej cenie, teraz dodatkowo masz sezon noworocznych wyprzedaży więc na pewno coś znajdziesz.
Mi przydałyby się dobre opony używane poznań do takich maszyn. Muszę znaleźć jakąś firmę, chociaż widzę, że nie będzie łatwo.
-
Metaloteka
- Początkujący

Zależy jakich części dokładnie szukasz, natomiast również jestem zdania, ze wszystko możesz spokojnie znaleźć w sklepach internetowych lub na aukcjach, w tym także części używane w bardzo dobrym stanie.
Zamiast samemu bawić się w wymianę czy naprawdę, to lepiej skorzystać z profesjonalnego serwisu. Tutaj http://www.tekapolska.pl/cherry-service ... tarna-tpz/ jest namiar na taki. Mają ciekawą propozycję dopasowaną do potrzeb klientów.
Nowe można bez problemu znaleźć w sklepach internetowych albo serwisach aukcyjnych, w szczególności używane. Tu https://aukcje.efl.com.pl/AuctionList/M ... -budowlany czasami pojawiają się aukcje ze sprzętem budowlanym, wyłącznie używanym, ale w bardzo dobrym stanie.
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Jeśli natomiast będziesz szukał dobrego serwisu maszyn możesz sprawdzić firmę helios-serwis.pl. Znają się na swojej profesji jak mało kto.
Co myślicie o firmie OE Industry? Prowadzę własną hurtownię części do pojazdów budowlanych, zwłaszcza oświetlenia http://oeindustry.com/pl/oferta/pojazdy ... ofania-led . W związku z tym zastanawiam się nad podjęciem współpracy z tą firmą. Wydaje mi się być rzetelną organizacją.
-
Daniel4321
- Aktywny

Ostatnio miałem okazję zaopatrzyć się w niezwykle wysokiej jakości części do maszyn budowlanych, które zaoferowali mi XCMG- Europa. Części te pochodzą z fabryki maszyn XCMG i okazały się wspaniałym zamiennikiem. Tym sposobem moje maszyny wróciły do normalnej pracy, choć miałem obawy, że nie ma już dla nich nadziei.
-
HaleStudnicki
- Początkujący

Witam Wszystkich na forum. W kwestii części zamiennych do maszyn budowlanych, polecam szukać ich w dobrych sklepach internetowych, tutaj bez wątpienia znajdziemy największy wybór oraz niższe ceny.
Części dobrej jakości znajdziecie w Czemarol z okolic Tarnowa. Mają też części do maszyn rolniczych i akcesoria, jak smary, oleje czy śruby. Firma terminowa, same części dobrej jakości.
Jeżeli sam nie mógłbyś sobie poradzić z naprawą sprzętu, to zawsze możesz oddać go do serwisu w celu naprawy. Zostawiałem swoje maszyny niedawno u http://pilar.net.pl/ w Świdnicy i szybko się nimi zajmowali, nie czekałem zbyt długo na odbiór. Choć serwis wykonali dobrze, nie było się do czego przyczepić 
Jestem producentem pomp i polecam. Warto jednak zwracać uwagę na jakość produktu i trwałość. Ja do swoich pomp korpusy zamawiam ze sprawdzonej firmy www.dulawa.eu. Reklamacji nie mam.
W batprofi.pl oferują akumulatory do samochodów budowlanych i do maszyn budowlanych. To ważne, że jest tak właśnie zróżnicowana oferta, bo wiadomo zapotrzebowanie jest różne. Można zadzwonić, oni podpowiedzą, jaki akumulator nadaje się do akurat takiej maszyny.