Całkowity koszt dachu
Moderator: Redakcja e-dach.pl
-
SGL
Re: Całkowity koszt dachu
A ja powiem za darmo
50 tys, 80 tys, 100 tys, 200 tys... a robiąc pokrycie grubą blachą miedzianą na rąbek stojący z 500 tys zł...
Racek - jestem pod oooooooooooooooooooogromnym wrażeniem "wyceny" bez posiadania jakiejkolwiek wiedzy o konstrukcji dachu, pokrycia, wykończenia poddasza (projektu) etc etc etc. Jesteś miszczem wśród "zenków".
50 tys, 80 tys, 100 tys, 200 tys... a robiąc pokrycie grubą blachą miedzianą na rąbek stojący z 500 tys zł...
Racek - jestem pod oooooooooooooooooooogromnym wrażeniem "wyceny" bez posiadania jakiejkolwiek wiedzy o konstrukcji dachu, pokrycia, wykończenia poddasza (projektu) etc etc etc. Jesteś miszczem wśród "zenków".
Hahahahahah
A Ty jesteś prostym frajerem dającym się nabrać na zwkłą niezbyt górnolotną prowokację hahahahaha
Prowokację poziomem zrównującą się z Twym miernym intelektem. Rysuj sobie chłopie swe projekty i pisz kosztorysy i żyj jak najdłużej powodzenia życzę.
-
maciejstrzala
- Początkujący

witam.... dopiero planuje mój pierwszy remont domu wraz z dachem i tak sobie latam po forach jakże jednak bym był szczęśliwy gdybym posiadał taka wiedzę jak szanowny kolega SGL który zawsze podpowie i z profesjonalnym akcentem pomoże w każdym temacie budowlanym.. cwaniaczek.. po to są te fora żeby nie biegać ze wszystkim do urzędów i nie wyrzucać kasy na niepotrzebne badania. pozdrawiam wszystkich oprócz naszego guru budowlanego
a może najlepsze PORADY BUDOWLANE na spam/ Porady Budowlane polecam kozackie teksty,a do tego super informacje..pozdrówki
-
pieszkkaaa
- Początkujący

- Kontakt:
Osobiście ostatnio szukałem dobrej firmy która wykonuje dachy warszawa w okolicach Warszawy, znalazłem dość solidną markę którzy zaproponowali mi genialną cenę.
-
benedyktxx
- Aktywny

Warto sobie pomagać i wymieniać wspólne doświadczenia. Ja np za namową znajomych wymieniam teraz kasę w tym kantorze- https://liderwalut.pl i nie biegam z gotówką po mieście. Jak to miałem w zwyczaju. A kurs za większe kwoty jest bardzo korzystny!
Przy koszcie dachu trzeba też uwzględnić instalację odgromową bo to jak dla mnie absolutna konieczność. Znam osoby które na niej zaoszczędziły i nie założyły ale to czysta głupota. Jeżeli chodzi o dobranie i montaż to mogę polecić od siebie Fhu Partner. Robili u mnie i jak do tej pory wszystko w porządku.
zawołaj jakiegoś majstra niech ci wyceni
-
MarekCz1989
- Początkujący

Polecam popytać ludzi tutaj https://www.extradom.pl/spolecznosc Tam jest wielu budujących, być może oni umieją lub ornietują się jak można to policzyć. Ja ostatnio zastanawiałem się nad wyborem więźby dachowej i znalazłem tam wiele cennych wskazówek. Powodzenia
Bauder robi bardzo dobre dachy, dobra fachowa robota, mało jest takich profesjonalnych firm, przede wszystkim na pierwszym miejscu zawsze jest izolacja, tu mozna poczytac o materiałach termoizolacyjnych
http://www.bauder.pl/pl/o-firmie/o-nas/ ... cyjne.html
http://www.bauder.pl/pl/o-firmie/o-nas/ ... cyjne.html
-
karolek256
- Zainteresowany

O finalnych kosztach zdecyduje wiele czynników, nie tylko ekipa wykonawców, choć to faktycznie potrafi nabić rachunek. Ale nie wolno pominąć jeszcze materiałów, a tu jest duża zależność pomiędzy kosztem ich kupna a jakością. Ekipa, która kusi niską ceną za robociznę może korzystać z kiepskich materiałów. Za dobre złącza ciesielskie np. z eArmet i za solidnie przygotowane drewno na więźbę trochę trzeba zapłacić, ale to jest pytanie fundamentalne - czy dach ma być od a do z trwały i wytrzymały, czy po prostu ma być. Wad drugiego rozwiązania chyba nie muszę wymieniać. Jakakolwiek ekipa nie będzie brana pod uwagę, trzeba się o niej możliwie dużo dowiedzieć. Zweryfikować reputację w necie, opinie klientów itp. W tych czasach partaczom trudniej się schować.
Nie będzie to tanie.
Za dobry dach trzeba sporo zapłacić - i moim skromnym zdaniem nie ma co na tym oszczędzać - to inwestycja w bezpieczeństwo Twoje i twojej rodziny. Tutaj masz artykuł z przykładowymi kosztorysami - Pamiętaj, że ceny mogą się nawet znacząco różnic wszystko zależy także od tego w jakim rejonie mieszkasz.
Koszt dachu należy do najpoważniejszych kosztów budowy. Należy o tym koszcie pomyśleć na etapie wybierania projektu domu. Najtańszy będzie zawsze dach płaski. Każdy inny kształt podnosi koszty. Do tego kwestia materiału jakim chcemy dach pokryć. Warto o tym rozmawiać z biurem projektów na etapie wybierania projektu domu
Jak coś to dobra firma dekarska i ciesielska to zakład Mariusza Dobosza z Katowic. Zrobili nam remont dachu i przyłożyli się do tego solidnie. Terminowi i cenowo zdecydowanie w porządku.