Jak poprawić PIT?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Jak poprawić PIT?
Mam do was prośbę. Czy ktoś może mi powiedzieć w jaki sposób czy czy w ogóle można wykonać coś takiego jak korekta zeznania podatkowego. Jak poprawić PIT? Gdzie powinienem taka korektę złożyć?
Re: Jak poprawić PIT?
Korekta PIT-u jak najbardziej możliwa, kierunek Urząd Skarbowy.
Jak za dużo Ci zwrócili to radzę załatwić sprawę, jak US się dopatrzy to kary finansowe ogromne.
Jak za dużo Ci zwrócili to radzę załatwić sprawę, jak US się dopatrzy to kary finansowe ogromne.
-
Laubinger_
- Początkujący

A to jakiś duży problem jak pojawi się błąd w picie? Nigdy na szczęście mi się nie zdarzyło wypełnić błędnie, ale to też duży stres związany z wypełnianiem, dlatego w tym roku planuję zrobić rozliczenie pitu online. Co o tym myślicie?
Najlepiej korzystać ze sprawdzonych programów, wtedy takie problemy nie powinny występować. Przykład takiego pitu jest akurat udostępniony przez Fundację Pociecha, która pomaga dzieciom w najbiedniejszych rodzin. Warto zwrócić na nią uwagę i przekazać swój 1%, gdyż niosą oni niesamowitą pomoc dla tych, którzy tego naprawdę potrzebują. Organizują wolny czas dla dzieci, pomagają w nauce, sprawiają, że mają oni zajęcie i poprawiają ich los. Naprawdę wspólnie możemy pomóc, by przeciwdziałać patologiom w społeczeństwie i odmienić ich los.
Czas na korekte ogólnie masz jakoś 5 lat . Co do programów to ja polecam Pitax. Bardzo dobry i prosty program który mnie nie zawiódł już 4 rok 
Poczytaj sobie na temat poprawy Pitu na stronie Urzędu Skarbowego na pewno taka informację znajdziesz. Jest to strona typowo z US także można jej ufać. W takich poważnych sprawach jak Pit nie radziłabym korzystać z innych źródeł jak tylko z tego typowo Urzędowego.
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2018, 13:04 przez robertrys, łącznie zmieniany 1 raz.
-
jacekmogliwia
- Zaawansowany

Skontaktuj się z urzędem, oni pomogą to naprawić.
-
ladyinblueeee
- Początkujący

Warto też pamiętać o tym, by w porę zapłacić niedopłatę!
Korektę składasz oczywiście w urzędzie skarbowym. A pomyłka czym spowodowana? Bo jeśli samym obliczeniem to polecam nie robić tego samodzielnie tylko przez ten program z pitax gdzie jest wirtualna asystentka, która pomaga wszystko prawidłowo wypełnić. Oczywiście kwestie matematyczne są automatycznie przeliczane, nie ma mowy o pomyłkach 
Jeśli chodzi o poprawę PITu to zgadzam się z poprzednikami, ale chciałem przy okazji zapytać czy prowadząc firmę korzystacie z podpisu elektronicznego do takich celów, jak np. składanie deklaracji PIT? Chciałbym zainwestować w takie rozwiązanie i szukam sprawdzonych opinii. Z tego co się orientowałem podpis taki umożliwia zarówno podpisywanie umów czy e-faktur, jak również składanie deklaracji do urzędu skarbowego, ZUSu, czy eKRS. Z resztą na stronie elektronicznypodpis.pl jest to wszystko dobrze wyjaśnione.
Bardzo dobrze się składa, że udzielacie porad w tym temacie. Okres rozliczeniowy dla każdego z nas nie jest niczym fajnym i wówczas łatwo o jakieś pomyłki.