Jak ułożyć kostkę brukową?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Jak ułożyć kostkę brukową?
Jeżeli nie masz doświadczenia to lepiej się za to nie zabieraj. Postaw na fachowców żeby mieć pewność solidności i prawidłowości wykonania.
-
bacazezbocza
- Zainteresowany

Można poczytać dziennik osoby, która zajmuje się tym zawodowo - http://www.eco-gigant.pl/ukladam-na-pos ... e-brukowa/
-
ZSWojtczak
- Zainteresowany

Nie widzę sensu aby samodzielnie układać kostkę brukową, jeżeli już to warto zaufać specjalistom i dobrej firmie która się tym zajmie. Dzięki temu będziemy mieli pewność iż kostka jest solidnie położona.
Dokładnie zgadzam się z komentarzem powyżej - nie ma sensu samodzielnie układać, warto poprosić o to solidną firmę.
-
Majsterklepka1231
- Zainteresowany

Ja chciałem mieć coś niezwykłego, i zdecydowałem się na brukarstwo artystyczne warszawa u siebie na podwórku. I świetne wzorki mi wymyślili, bardzo mi się podoba
Ja też myślę, że najlepiej wzór i samą kostkę uzgodnić z firmą brukarską. Oni raczej mają katalogi wzorów. My z mężem kupiliśmy kostkę od http://www.polbruk.pl/ i korzystaliśmy z aplikacji do wizualizacji online na ich stronie. Potem tylko pokazaliśmy to co nam się podoba brukarzowi i wspólnie doszliśmy do porozumienia co do projektu.
Chciałem mieć oryginalną kostkę na swoim podwórku i znalazłem ludzi, którzy zajmują się brukarstwem artystycznym w Warszawie i zrobili mi coś wyjątkowego. Bardzo jestem zadowolony, że się na nich zdecydowałem.
Na forum jest już podobny wątek i wnioski takie same: najlepiej jeśli zajmie się tym dobra firma zamiast miałbyś się męczyć z jej samodzielnym położeniem, naprawdę warto.
-
Daniel4321
- Aktywny

Wbrew pozorom jest to dosyć trudne i żmudne zajęcie. Nie ukrywam, iż sam próbowałem się tego niegdyś podjąć, jednak okazało się to zwyczajnie niemożliwe. W tym celu postanowiłem nawiązać współpracę z firma PHU Mabud z Warszawy, która "jak od linijki" ułożyła dla mnie kostkę brukową. 
Tutaj pełna zgoda, aby ułożyć kostkę brukową trzeba mieć nie tylko doświadczenie ale i również odpowiednie narzędzia Zdecydowanie najlepiej zlecić to zadanie fachowcom.
Co do kostki brukowej, to zgłoś się do nas. Zajmujemy się tym od lat i mamy niezbędne doświadczenie. Na pewno pomożemy we wszystkim.
My kupowaliśmy kostkę od Kado ze Szczecina, kostka jest Polbruku i jest dobrej jakości, solidna, nie pęka, a już trochę u nas leży. Mają tez kostkę granitową , grys czy otoczaki. Cenowo jest dobrze, bo to hurtownia.
-
flowercare
- Początkujący

Tutaj również polecam zastanowić się nad zatrudnieniem dobrej firmy która zajmie się położeniem kostki brukowej zamiast brać się za to samodzielnie, wiem z własnego doświadczenia 
To chyba dobry pomysł aby przy układaniu kostki skorzystać z profesjonalistów. Mój znajomy zaufał http://libet-kielce.pl i wszystko wyszło świetnie. Zaprojektowali i wyłożyli kostkę brukową w ogrodzie szybko i sprawnie.
-
malukasiewicz
- Początkujący

Sam stałem przed wyborem czy firma czy samodzielnie. Stwierdziłem, że jednak wykonam własnymi rękami. Strasznie dużo pracy przy tym a w momencie kiedy nie mamy zagęszczarki to dobijanie młotkiem to koszmar. także nigdy więcej samodzielnie tego nie będę robił. Polecam firmę i mamy wtedy spokój.