Oświetlenie w łazience
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Oświetlenie w łazience
Witajcie. Jakie macie i polecacie oświetlenie w łazience? szukam ciekawego i dobrego rozwiązania, nie mogę się zdecydować jaki rodzaj oświetlenia wybrać. Myślę o kinkietach tak wstępnie. Łazienka jest nieduża. Co polecacie?
Re: Oświetlenie w łazience
Ja mam kinkiety LED. Bardzo ładne i stylowe
też mam niewielką łazienkę i są ok, wygląda to elegancko. Teraz znaleźć można takie produkty w promocjach. Sam montaż takiego oświetlenia nie jest zbyt trudny, ja miałem instrukcję dołączoną jak kupowałem z tego sklepu.
Led nie będzie za bardzo ekstremalne jak na łazienkę?
Hmm dość ciekawe i faktycznie ekstremalne rozwiązanie z tymi ledami, ale jednocześnie dość oryginalnie
muszę skonsultować to z żoną. W sumie lubimy nowoczesne rozwiązania to czemu nie, ale dzięki za namiar do tamtego sklepu, rozejrzę się jeszcze tam za jakimś oświetleniem bo ceny mnie bardzo zachęciły 
E tam zaraz ekstremalne, co kto lubiPasko33 pisze:Hmm dość ciekawe i faktycznie ekstremalne rozwiązanie z tymi ledami, ale jednocześnie dość oryginalniemuszę skonsultować to z żoną. W sumie lubimy nowoczesne rozwiązania to czemu nie, ale dzięki za namiar do tamtego sklepu, rozejrzę się jeszcze tam za jakimś oświetleniem bo ceny mnie bardzo zachęciły
Mnie się do łazienki bardzo podobają kinkiety
Oczywiście wszystko zależy od stylu, w jakim jest wykonana łazienka.
Oświetlenie nowoczesnej strefy umywalkowej w łazience powinno być eleganckie, a przy tym równomiernie iluminować całą twarz. Wymaga to nie tylko optymalnych parametrów świecenia, ale też prawidłowego umiejscowienia samych źródeł światła. Rozwiązaniem, które idealnie wpisuje się w te potrzeby jest oprawa LED z wysięgnikiem RADIUS.
-
lideropinii
- Superużytkownik

Bardzo ważna rzecz aranżacyjna, którą wiele osób traktuje po macoszemu, co jest ogromnym błędem.
Pozdrawiamy, zespół Decoroom
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
Przy oświetleniu łazienki warto zainwestować oprócz porządnego oświetlenia w jakieś taśmy LED, które ostatnio są dosyć popularne i dają ciekawy klimat wnętrzu np. te w okół lustra rzucające jednolity kolor z palety barw.
-
natalia_korcz
- Początkujący

Oczywiście oświetlenie w łazience jest bardzo ważne, ponieważ kiedyś mój mąż gdy robił remont, zapomniał o wyprowadzeniu kabli w kilku miejscach, i tak mieliśmy tylko jeden halogen na środku łazienki 6 metrowej. Ale udało nam się kupić bardzo mocną żarówke ledową, i w samej łazience było aż za jasno. Śmieje się że gdy kupiliśmy nowy sprzęt\ to nawet w naszej pralce było jasno 
U mnie trochę nawaliłem odnośnie oświetlenia w łazience. Dziewczyna narzeka, że za mało światła. Na ciekawe porady odnośnie oświetlenia trafiłem na blog Ledlicht w którym jest mnóstwo porad oraz informacji na co zwracać uwagę podczas wyboru oświetlenia do łazienki
-
Adamila021
- Aktywny

Gdy łazienka jest niewielka to bardzo dużą role odgrywa oswietlenie oraz lustra. Zadbajcie o to, wtedy powiększycie optycznie swoją łazienkę. Zachęcam też do zapoznania się z produktami Lumenmax mają je w bardzo fajnych cenach. Co do tej firmy to już wiele osób, nawet znanych blogerów opisywało je jako bardzo fajny sposób na oszczędności w domu
Zamiast "tradycyjnego" podejścia do oświetlenia w łazience, kinkiet łazienkowy, halogeny w suficie może warto spróbować innych rozwiązań. Lampy wiszące w szklanych kloszach, kinkiety ale nie koniecznie w tradycyjnym łazienkowym stylu. Coś ciekawego można znaleźć na stronach z oświetleniem w sklepie domodes.pl
-
BaterieLazienkowe
- Zainteresowany

U mnie bardzo dobrze od paru miesięcy funkcjonuje oświetlenie oparte na Ledach w postaci taśmy wokół lustra, est energooszczędne i zapewnia optymalne źródło światła, oczywiście nie koliduje z górny źródłem światła jak lampa.
-
wiolettakraj
- Początkujący

Może coś od producenta klusdesign.pl Ci się spodoba