Gdzie kupujecie materiały budowlane?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Gdzie kupujecie materiały budowlane?
Ja na przykład kupuję materiały ścierne producenta Martinno Abrasives w sklepie internetowym czy marketach budowlanych. Patrzę po prostu gdzie jest lepsza cena
-
Daniel4321
- Aktywny

Jeśli chodzi o kruszywa, zarówno piaski jak i żwiry to zaopatruje mnie SandMix z Chrościc. Przydają się one w szczególności przy produkcji polimerobetonu, również w przypadku tworzyw pod boiska jest to idealne rozwiązanie. W przypadku boisk piłkarskich obsypanie ich odpowiednim kruszywem to obowiązek.
My na swój dom materiały kupowaliśmy w firmie Ed-Bud http://www.edbud.rzetelnafirma.pl/
Całkiem niedrogo i bardzo dobra jakość
Całkiem niedrogo i bardzo dobra jakość
Budowlankę w dobrej jakości sprzedaje Pekabet, tak samo można u nich systemy kominowe dostać jedne z najtańszych na rynku. Na stronie pekabet.pl są ceny można sobie porównać, jakby nie było online jakiś modeli to najlepiej zadzwonić albo maila wysłać – mają dobrą obsługę.
-
patryk.paluch
- Początkujący

Ja sie przymierzam do remontu mieszkania i zamierzam sie zaopatrzyc tutaj http://www.komplexmarket.pl/ bardzo fajny sklep i z polecenia znajomych:) w zasadzie ja przewaznie kupuje tam gdzie ktoś już cos kupował i poleca...bo nie chce mi sie robic remont co rok jak juz robie to na lata wiec warto zadbac o dobre materiały
Najlepsze narzędzia spawalnicze jakie miałem kiedykolwiek w ręku, znalazłem w firmie www.tols.pl. Lepszej jakości produktów w takich cenach nigdzie nie znajdziecie. W razie potrzeby pracownicy firmy służą fachowym doradztwem.
-
HardWorker
- Początkujący

Z reguły są to sklepy i hurtownie internetowe, gdzie wybór materiałów czy interesujących akcesoriów jest największy, często idzie za tym również niższa cena.
-
oszukany.przez.edbud
- Początkujący

Odp. do: Waldi83 » 05 gru 2017, 16:11
Przecież, ED-bud Materiały Budowlane Sp. zoo. z prezesem Waldemarem Pątek na czele, z Sieradza, Uniejowska 20 - to OSZUŚCI I NACIĄGACZE . Na różnych innych forach można poczytać sobie o nich opinie, bardzo negatywne, jak to naciągają ludzi oferując materiały budowlane w dobrej cenie, ale przelew z góry. Zaraz po otrzymaniu przelewu kontakt ze strony Ed-budu znika i kasa również znika, a o dostarczeniu materiału klient może sobie tylko pomarzyć. Oszukali w ten sposób już kilkanaście osób, jest aktualnie wiele spraw zgłoszonych na policję oraz prowadzonych spraw sądowych. Każdy pokrzywdzony niech się zgłosi na policję w swojej miejscowości i poinformuje, że na Policji w Sieradzu jest prowadzona sprawa przeciw Ed-bud Materiały budowlane Sp zo.o. z art. 286 1 kk
Przecież, ED-bud Materiały Budowlane Sp. zoo. z prezesem Waldemarem Pątek na czele, z Sieradza, Uniejowska 20 - to OSZUŚCI I NACIĄGACZE . Na różnych innych forach można poczytać sobie o nich opinie, bardzo negatywne, jak to naciągają ludzi oferując materiały budowlane w dobrej cenie, ale przelew z góry. Zaraz po otrzymaniu przelewu kontakt ze strony Ed-budu znika i kasa również znika, a o dostarczeniu materiału klient może sobie tylko pomarzyć. Oszukali w ten sposób już kilkanaście osób, jest aktualnie wiele spraw zgłoszonych na policję oraz prowadzonych spraw sądowych. Każdy pokrzywdzony niech się zgłosi na policję w swojej miejscowości i poinformuje, że na Policji w Sieradzu jest prowadzona sprawa przeciw Ed-bud Materiały budowlane Sp zo.o. z art. 286 1 kk
-
Metaloteka
- Początkujący

Witam Wszystkich Użytkowników na forum
Akurat w kwestii materiałów budowlanych to ja często zamawiam je online i jak do tej pory jeszcze się nie zawiodłem, na plus na pewno dobra cena i szeroki asortyment, poza tym oszczędzamy również czas 
Wszystko o czym piszesz to oczywiście racja i dzięki zakupom online mamy same plusy: oszczędność, dobrą jakość i niższe ceny. Akurat w kwestii materiałów budowlanych możemy pomóc, zajmujemy się tym na co dzień.
Warto rozeznać się w kilku punktach w okolicy, żeby porównać ceny. Co więcej, czasem opłaca się pojechać kilkadziesiąt kilometrów, żeby znaleźć niższe ceny. Przy większych zakupach jest to po prostu bardzo opłacalne i pozwala sporo zaoszczędzić. Mieszkam kawałek od Olsztyna, a okazało się, że to tam w składzie materiałów budowlanych http://www.elgrom.pl znalazłem w najniższej cenie wełnę mineralną i pokrycie dachowe, producenta który mnie interesował.
-
RemontyDlaKazdego
- Początkujący

Ja tak jak w zdecydowanej większości- akcesoria oraz materiały budowlane zamawiam w dobrych sklepach, hurtowniach online gdzie zawsze jest taniej i oszczędzam także czas.
W Białymstoku warto zajrzeć do Zajkowskiej przy Handlowej. Dostaniecie tam rzeczy dobrej jakości, specjalizują sie w wyrobach hutniczych. Są dobrze zaopatrzeni.
My z kolei kupowaliśmy od Termat, śląska firma, ale chyba działają nawet w całym kraju. Dostaniecie u nich m.in. pustaki, bloczki betonowe, kształtki wieńcowe , uniwersalne systemy kominowo-wentylacyjne. Firma bardzo w porządku, jakość rzeczy wysoka.
Przydatne usługi sprzedaży płyt i paneli warstwowych oraz konstrukcji stalowych znajdziecie na www.e-plytawarstwowa.pl. Warto zorientować się na stronie, maja dużo bardzo fajnego asortymentu w dobrych cenach, choćby taka płyta warstwowa czy nawet systemy rynnowe. Polecam