Wysokoenergetyczny ekogroszek - gdzie kupić?
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Re: Wysokoenergetyczny ekogroszek - gdzie kupić?
nie od dziś wiadomo, ze w sezonie grzewczym ceny opału będą wzrastać.Ważne moim zdaniem jest to jakiej jakosci uda nam się ten opła kupic. Mnie interesował teraz ekogroszek, dlatego bardzo skupiłam się na takich ofertach jak ta https://dobry-ekogroszek.pl/ . Dobrze, że są w mojej okolicy to szybko będę miała dostawę do domu.
Jeżeli chcemy też zadbać o kocioł to lepiej mieć wysokiej klasy opał, który został starannie przygotowany opinie o KGM są jak widzę bardzo dobre, więc może warto pójść w tym kierunku i go przetestować.
wysokoenergetyczny groszek jest dobry, ale nie w każdym przypadku, bo w cieplejsze dni możemy bezpiecznie stosować taki 25-26 Mjkg Więcej wskazówek znajdziemy w tym blogu http://norwida3.ayz.pl/jak-wybrac-propa ... j-opalowy/ W najgorszym przypadku można mieszać groszek by zmniejszyć koszty ogrzewania.
Ostatnio zmieniony 28 sty 2022, 16:44 przez jaro13, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Nie wie Pan kiedy zabronią bogatym mordować innych dymem z kominów?jaro13 pisze:wysokoenergetyczny groszek jest dobry, ale nie w każdym przypadku, bo w cieplejsze dni możemy bezpiecznie stosować taki 25-26 Mjkg Więcej wskazówek znajdziemy w tym blogu http://komex.agro.pl/sklad-opalu-wrocla ... opalowego/ W najgorszym przypadku można mieszać groszek by zmniejszyć koszty ogrzewania.
rekuperacja od 1989r
Na stronę Kup Pan Wyngiel już zaglądaliście? Jest tam węgiel ekogroszek . Ja też zwracam uwagę na jakość. Mieliśmy już ekogroszek z różnych miejsc i ten póki co jest ok.
W tej kwestii firma www.multiwegiel.pl nie ma sobie równych. Stawiają na jakość przy korzystnej cenie. Obsługa kompetentna i uprzejma. Są terminowi i konkretni, miło się z nimi współpracuje.
Tylko czy palenie ekogroszkiem jest dobrym rozwiązaniem? Nie byłbym tego taki pewien. Raczej rozważyłbym inwestycję w pellet goleniów, który jest tańszy i przede wszystkim nie ma tak toksycznego wpływu na atmosferę, jak inny opał (węgiel, miał, koks, czy groszek)...
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Żadne palenie nie ma sensu. Komin w XXI wieku to świadectwo zacofania.arek_ch pisze:Tylko czy palenie ekogroszkiem jest dobrym rozwiązaniem? Nie byłbym tego taki pewien. Raczej rozważyłbym inwestycję w pellet goleniów, który jest tańszy i przede wszystkim nie ma tak toksycznego wpływu na atmosferę, jak inny opał (węgiel, miał, koks, czy groszek)...
Pompy ciepła w systemie HVAC są tańsze w instalacji i sporo tańsze w eksploatacji, poza tym zapewniają komfort cały rok.
Pelet jest dla bogatych ze skłonnościami masochistycznymi.
rekuperacja od 1989r
Pomyśl także nad zakupem pelletu. Rozwiązanie tego typu idealnie ogrzeje Twój dom, a przy okazji w ekologiczny i zdrowy dla środowiska sposób. Zdecydowanie warto nad tym pomyśleć! Miałem okazję przekonać się o tym wraz z pelletem zakupionym od Bartexpol. 
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Smogu daje jeszcze więcej!!!polly28 pisze:Pomyśl także nad zakupem pelletu. Rozwiązanie tego typu idealnie ogrzeje Twój dom, a przy okazji w ekologiczny i zdrowy dla środowiska sposób. Zdecydowanie warto nad tym pomyśleć! Miałem okazję przekonać się o tym wraz z pelletem zakupionym od Bartexpol.
Filtr z wentylacji domowej po miesiącu w sezonie grzewczym.
rekuperacja od 1989r
Ja ekogroszkiem ogrzewam dom już od ponad roku. Przez ten czas miałem styczność z wieloma produktami. Niektóre bywały gorsze, a niektóre lepsze. Dużo czasu zajęło mi znalezienie firmy, która sprzedaje naprawdę dobry ekogroszek.
Jakoś pół roku temu znalazłem firmę z Legnicy, która prowadzi skład opału. Na początek zamówiłem małą ilość ekogroszku, by sprawdzić, czy nadaje się on do ogrzewania. Okazało się, że jest to najlepszy opał, jaki trafił do moich rąk.
Dlatego jakby ktoś szukał dobrego ekogroszku to polecam firmę nik-mil - http://nik-mil.pl.
Jakoś pół roku temu znalazłem firmę z Legnicy, która prowadzi skład opału. Na początek zamówiłem małą ilość ekogroszku, by sprawdzić, czy nadaje się on do ogrzewania. Okazało się, że jest to najlepszy opał, jaki trafił do moich rąk.
Dlatego jakby ktoś szukał dobrego ekogroszku to polecam firmę nik-mil - http://nik-mil.pl.
Ja kupuje wysokoenergetyczny ekogroszek Dakota przez neta w ewegiel24 i nie ma spieków. Spala się równomiernie i absolutnie nie mam takiego problemuGielda-paliw pisze:z wysokoenergetycznym ekogroszkiem trzeba uważać, bo najczęściej ma wysoki współczynnik spiekalności Ri, a to oznacza, że będzie produkował spieki
W zasadzie masz dwie opcje, albo zamówić go online albo szukać wśród składów opału w Twojej okolicy, tak aby nie zapłacić wysokiej ceny za sam dojazd, dowóz ekogroszku. Skąd dokładnie jesteś?
-
Gielda-paliw
- Zainteresowany

najczęściej online jest taniej. Zawsze można to sprawdzić u wielu sprzedawców na gielda-paliw.com. Spieki to efekt wielu czynników - współczynnika RI, ustawień kotła, tem i wielu innych. Przy nowych rodzajach ekogroszku testowanie jest wskazane
Podpowiem ekogroszek który mają na ekogroszek.czest.pl. To jest faktycznie eko groszek a nie tylko z nazwy. Niska zawartość siarki, nie zatruwa tak środowiska jak zwykły węgiel. No i najwazniejsze że jest ekonomiczny, wystarcza na długo, nie trzeba ładować węgla dużo żeby poczuć zimą ciepło w domu.