Osłona okien tanim kosztem
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Osłona okien tanim kosztem
Plisy jak najbardziej - fajne i praktyczne rozwiązanie. Materiały mogą być dekoracyjne, odbijające światło czy zaciemniające w 100%.
Oczywiście jeśli szukamy na prawdę najtańszej przesłony to zwykłe rolety materiałowe sprawdzą się jak najbardziej.
Oczywiście jeśli szukamy na prawdę najtańszej przesłony to zwykłe rolety materiałowe sprawdzą się jak najbardziej.
Ja mam w oknach rolety, ale podobają mi się żaluzje drewniane.
te plisy pewnie sami zamontujecie bez problemu. Jeszcze w ikei np można kupić roletki i je zamontować, a jak pozniej odbudujecie budżet, to zainwestować w lepsze, które chcecie mieć u siebie
- marek82laszko
- Zainteresowany

Jeśli zależy Ci na małych wydatkach to ja polecam Rol Decor. Sam kupowałem tam żaluzje z żoną.W samym sklepie są różne alternatywy. Żonie bardzo się podobały, ale mnie na widok metki zabolał portfel, więc rozumiem Ci dobrze. Na szczęście znalazłem rozwiązanie, aby moja żona była zadowolona, i byśmy nie ucierpieli na zwykłych żaluzjach. Rozwiązanie znalazłam bo wyszukiwałem w google jakieś rabaty i o dziwo znalazłem rabatybudowlane.pl. Polecam, bo mogłem spokojnie kupić żaluzje bez większych wydatków.
Tanie znalazłam na rolety-doran.pl. A co mnie zaskoczyło, to że są również dobrej jakości, tak więc śmiało można u nich się zaopatrywać. Rolety wyglądają schludnie, wiec doradzała bym, by to właśnie na nich się skupić. 
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Też wydaje mi się, że plisy są dobrym rozwiązaniem.
Trzeba zamontować albo rolety, albo markizy. Trzeba stawiać na jakość i nie kierować się ceną, aby służyły nam przez wiele lat.
hmm tanim kosztem? To moze roleta okienna bedzie dobra opcja? Najtaszne rolety to juz koszt rzedu 30-40 zlotych. W sklepie Decodesign przy zamowieniu powyzej 100 zl - jest darmowa przesylka. Zobacz sobie, jakie maja rolety wewnętrzne - moze akurat cos u nich wybierzesz. Da sie przyoszczedzic, wlasnie np na przesylce.
Można też zerknąć tutaj porolet.waw.pl/refleksole_ziip.html . Są tam bowiem dostępne refleksole. Fajnie się to sprawdza i jest praktyczne. Przyznam szczerze, że ważne są tego typu rozwiązania, aby poprawić komfort w mieszkaniu.
hmm a moze zamiast rolet czy zaluzji - po prostu nakleic na okna folie okienna? Spojrzcie, jak to wyglada: http://www.morphofilms.pl/ Takie folie przeciwsłoneczne naprawde dobrze sie sprawdzaja. Nie zuzywaja sie tak jak np rolety, czy nie psuja jak zaluzje. Raz zamocowane na szybie - sa praktycznie niezniszczalne. Co o tym sadzicie?
-
blindirolety
- Początkujący

Polecam wszystkie rolety, ale nie te z marketów! Sprawdź u nas
http://blindi.pl/
Też uważam w takiej sytuacji najlepszym rozwiązaniem będzie zakup rolet. Co też jest bardzo dobrą opcją. Takie rolety są praktyczne i minimalistyczne.
Ze swojej strony mogę zaproponować żeby zapoznać się z artykułami z tej strony: https://wolakrakzal.com.pl/ Mają tam dobrej jakości rolety, na zamówienie. Duży wybór kolorystyki pozwoli Ci indywidualnie dopasować je do stylu Twoich pomieszczeń.
Poza tym takie rolety bardzo łatwo się czyści i idealnie nadają się do ograniczenia dostępu słońca lub zapewnienia prywatności domownikom 
Rolety nie są takie drogie - ale jeśli chcesz oszczędzić, to polecam wybierać takie zwyczajne, nie dzień i noc, nie zewnętrzne, tylko takie zwyczajne.
Ja mam plisy tego typu https://www.karnix.pl/plisy-premium-435.html. Są bardzo łatwe w montażu. Można je montować w świetle szyby albo na ramie okiennej. Jeżeli chodzi o użytkowanie jestem bardzo zadowolony. Bardzo wygodne i komfortowe rozwiązanie.
mam ten sam problem co Ty. Sąsiedzi ciagle zagladaja mi przez okna ;/