Jaki kredyt na remont mieszkania?
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Re: Jaki kredyt na remont mieszkania?
Mi bardzo pomógł w takiej sytuacji kredyt załatwiony przez firmę remontową Complete Home, z której usług korzystałem. Tak się składa, że mają oni opcję finansowania. Dla mnie świetna opcja, bo nie lubię załatwiania tych wszystkich formalności.
- Złotowłosa
- Superużytkownik

A przynajmniej porównałeś sobie ofertę tego kredytu z innymi bankami? Bo to na Co Cię namawia jakas firma niekoniecznie może byc tak korzystne.... Warto jst zachować trzeźwe spojrzenie i jeszcze potem na spokojnie sobie wszystko zweryfikowac w domu. Aby rzeczywiście wiedzieć, ze jest to dla nas najlepsza decyzja kredytowa...
-
antonikowalski80
- Zainteresowany

A może udałoby się obejść bez kredytu jeśli koszty by się zmniejszyły? Wiesz, nie musisz kupować np. sprzętu potrzebnego do remontu, zawsze możesz go wypożyczyć. Ja przy remontach u siebie czy rodziny zawsze korzystam z wynajmu czy to rusztowań czy inych rzeczy w ramirencie i jak tak raz sobie to wszystko podliczyłem to koszty wyszły nieporównywalnie tańsze niż gdybym ten sprzęt kupił nowy.
Nie jestem za tym, żeby brać kredyt akurat na remont, ale rozumiem, że czasem środków zabraknie i trzeba coś poradzić. W tym wypadku jednak najlepiej sprawdzić banki i ich oferty, bo te bywają różne przecież. Wybór kredytu gotówkowego w rankingu banków może dać pewien pogląd tego, jak wygląda obecna sytuacja na tym polu, a takie decyzje powinno się podejmować z głową i rozsądkiem.
-
aszczerbik
- Początkujący

Jak ktoś szuka kredytu i zamiar zaciągnąć go w nowym roku to polecam sprawdzić ranking kredytów hipotecznych 2018 na oferty-kredytow.com można tam znaleźć aktualne oferty.
Jak własnie potrzebujecie dobrego fachowca to mogę polecić specjalistów z finanse-slask.pl. Bardzo dobre i praktyczne rozwiązanie. Lepiej przy taki dużej inwestycji po prostu skorzystać z pomocy doradcy, aby nie zaliczyć wtopy z kredytem, który będziemy mieli kłopot spłacić.
Jeśli nie masz wystarczającej zdolności kredytowej na zaciągnięcie kredytu w banku, zdecyduj się na pożyczkę prywatną. Na rynku nie brak firm, które zajmują się ich udzielaniem. Jedną z nich jest CONCASH.
-
SnowMan145
- Początkujący

Ja bym chyba nie wziął kredytu na remont...
Czasami nie ma wyjścia. Na generalny remont potrzebne są duże środki i to od razu. Zwłaszcza, jak chcemy się już wprowadzać. Skąd wziąć pieniądze na remont? Myślę, że dobrym pomysłem może być pożyczka hipoteczna, zwłaszcza taka, którą można przeznaczyć na dowolny cel.
Myślę że ok 10 tys powinno styknąć. Sprawdź w banku Raiffeisen kredyt gotówkowy bez odsetek. Sam określasz koszt kredytu bo prowizja banku zależy od ilości rat.
W sieci masz zestawienia dostępnych produktów bankowych. Widziałam takie na luty i jest w czy wybrać, zerknij sobie. Dzięki takim porównaniom jest i taniej, i szybciej
Osobiście jestem na etapie wykończenia mojego domu i wiem, że bez pożyczki którą zaciągnąłem, nie byłbym w stanie zrobić tego w tak krótkim czasie. Szukając najlepszej oferty natrafiłem na opiniujpożyczke.pl, dzięki której porównałem oferty na rynku i wybrałem korzystną dla mnie 
-
czarnowlosa07
- Początkujący

Też ostatnio brałam kredyt na remont
W podjęciu decyzji bardzo pomogła mi porównywarka kredytów gotówkowych dzięki której dowiedziałam się, jakie są teraz najkorzystniejsze na rynku oferty kredytów.
W tym przypadku można pomyśleć o kredycie gotówkowym, nie trzeba podawać na co będzie przeznaczony. A najlepiej szukać go przez takie porównywarki. Wtedy można wybrać korzystną ofertę.
Polecałbym kredyt gotówkowy. Dobrą ofertę kredytu online znajdziesz w kredyt123. Oferują nawet do 120 tyś, oprocentowanie już od 5 %. Do tego mało formalności i błyskawiczna decyzja.