Co sądzicie o tej dzielnicy? Dlaczego zdecydowaliście się tu zamieszkać?, plusy i minusy Ursusa, czym się kierować i na co uważać. Nie znam nikogo z Ursusa dlatego piszę tutaj, z góry dzięki
Dzielnica Ursus - Warszawa ???
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Dzielnica Ursus - Warszawa ???
Cześć, zastanawiam się nad kupnem mieszkania w Warszawie, może na Ursusie
Co sądzicie o tej dzielnicy? Dlaczego zdecydowaliście się tu zamieszkać?, plusy i minusy Ursusa, czym się kierować i na co uważać. Nie znam nikogo z Ursusa dlatego piszę tutaj, z góry dzięki
Re: Dzielnica Ursus - Warszawa ???
Docelowo najlepiej kupić dom ale na razie potrzebne jest mieszkanie blizej centrum no i finansowo to wyjdzie lepiej, pozniej mozna mieszkanie wynajac. Na razie najbardziej podoba mi się Miasteczko Wawer, maja najladniejsze meiszkania, zarówno dla rodziny, dla mnie i pozniej na wynajem np za 15 lat, okna z widokiem na las, osiedle w fajnej lokalizacji, szybki dojazd do centrum na uczelnie do pracy gdziekolwiek.
-
Bartłomiej26
- Aktywny

- Kontakt:
Ursus? Nie wydaje mi się, żeby to był dobry pomysł. Może zerknij na oferty z Woli? Ostatnio sporo się tam dzieje. Jedna z ciekawszych inwestycji to ta: apartamenty na Woli Art Deco Wola.
Czas na zmiany!
Myślę że Wola i Ursus to są niezłe lokalizacje, Wola ma dodatkowo wielki atut jakim jest metro, też biorę pod uwagę tylko te mieszkania w jego pobliżu jak np osiedle Nowy Targówek
Do Ursusa masz średni dojazd do centrum, najszybciej to chyba pociągiem. Kilka razy do factory tam próbowałem dojechać to trochę czasu zmarnowałem. Braciak mieszka na osiedlu pod dębami na Płochocińskiej, to drugi koniec Wawy ale uważam, że lepsza komunikacja z centrum no i sama dzielnica jest bardziej zadbana, masz galerię północną w okolicy chociażby
Zasadniczo nieco nietypową formę działania ma serwis Wynajem22, który gromadzi ogłoszenia o mieszkaniach, ale nie jest jak biuro nieruchomości typowe, ale funkcjonuje na takiej zasadzie, że oferuje dostęp do ogłoszeń po dokonaniu opłaty 300 zł.