Wanna czy prysznic :)?
Re: Wanna czy prysznic :)?
Wybrałem wannę SPA z hydromasażem od www.martiv.pl. Ich produkty wyposażone są w doskonałe podzespoły i wysokiej jakości elementy do systemów hydromasażu. Zapewniają serwis gwarancyjny i pogwarancyjny oraz dostępność części serwisowych przez długie lata.
-
ewella1980
- Początkujący

Ja uwielbiam prysznic. Nie lubię wanien bo zajmują zawsze dużo miejsca i marnuje się w takiej wannie dużo wody.
Zdecydowanie wanna
My akurat mamy to szczęście, że wanna spokojnie zmieści się w naszej łazience i nawet przeszło mi przez myśl by zdecydować się na wannę wolnostojącą
Co sądzicie o takim rozwiązaniu ? Przeczytałam ostatnio fajny wpis na ten temat https://silla.pl/Wanna-wolnostojaca-czy ... 01109.html i przyznam, że zastanawiam się na ostatecznym wyborem. Doradzicie coś może
?
To wbrew pozorom bardzo trudny wybór ale ja osobiście wolę prysznic- odświeża i relaksuje, dodatkowym plusem jest to, że nie potrzeba na niego dużej ilości miejsca i sprawdzi się w każdej łazience.
Moim zdaniem, zwłaszcza jeśli w domku są dwie łazienki, najlepszym wyborem jest zarówno wanna jak i prysznic. Prysznic zużywa znacznie mniej wody, wanna za to jest niezastąpiona przy relaksujących, długim kąpielach. Moja filozofia przewiduje prysznic na co dzień, a kąpiel w wannie tylko od święta. Dlatego też moim zdaniem najlepszym wyborem są wanny wolnostojące - ze względu na ich piękno, łatwość w utrzymaniu czystości wokół wanny i wytworny wygląd. Podobają mi się nowoczesne wanny w stylu tych sklepforb.pl/101-wanny-wolnostojace, ale też wanny odrobinę w stylu retro (chociaż takiej staromodnej wanny nie chciałabym mieć u siebie, jest dużo trudniejsza w utrzymaniu czystości).
Nie zamieniłbym wanny nawet za 10 pryszniców
Nie ma to jak posiedzieć sobie na pełnym relaksie w cieplutkiej wodzie 
-
CeramicHouse
- Zainteresowany

nooo zimą szczególnie wanna wygrywa 
W zasadzie można też kupić do wanny deszczownicę i mamy dwa w jednym 
Nie lubię długo moczyć się w wodzie. Szybka, wygodna kąpiel z hydromasażem w ciekawie urządzonej kabinie prysznicowej od www.martiv.pl całkowicie mnie satysfakcjonuje. Poza tym kabina nie zajmuje dużej powierzchni i jest dużo łatwiejsza w utrzymaniu higieny niż wanna.
A dla mnie osobiście to wanna jest bardzo dobrym rozwiązaniem, najlepiej narożna z hydromasażem, która zapewnia olbrzymi relaks i komfort 
-
Marek.Rozacki
- Aktywny

Ja mam wannę normalną i w poprzednim domu miałem wannę z hydromasażem i jestem zdania ze takie wanny z hydromasażem to siedlisko bakterii.
Oczywiście każde z tych rozwiązań ma swoje plusy oraz minusy i wg mnie warto mieć wannę i kabinę w jednym jeśli tylko mamy taką możliwość. Im większy metraż łazienki tym łatwiej bezie to ze sobą pogodzić.
Najlepiej właśnie wanna z zamontowanym wyżej prysznicem, ale jeśli nie ma takiej możliwości, to zdecydowanie jak dla mnie wygrywa wanna 
-
AdidarMeble
- Aktywny

Też jestem zdania, że to najlepsza z możliwych opcji i przemawia za tym głównie fakt wygody, można to bez problemu zorganizować nawet przy mniejszej łazience.
-
Dorota.dorota
- Początkujący

Ja mam wannę ale tez chciala bym mieć prysznic ...może uda się to zrobić na nowym mieszkaniu.