Meble kuchenne na wymiar czy gotowe ?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Meble kuchenne na wymiar czy gotowe ?
Jeśli tylko masz taką możliwość, zdecyduj się na zakup mebli kuchennych na wymiar. Ze swojej strony mogę polecić Ci meble firmy Nolte, gdyż są nowoczesne i bardzo ekskluzywne. One również tworzone są na zmówienie. Mało tego, jest na nie udzielana pięcioletnia gwarancja! Ich zakupu można dokonać w Nolte, w Jupiterze.
-
malukasiewicz
- Początkujący

Wszystko generalnie zależy od budżetu i chęci inwestora. Gotowe i na wymiar meble mogą być takiej samej jakości, wystarczy tylko dobrze poszukać.
Lepszym wyborem są meble kuchenne robione na wymiar. W kuchni znajduje się dużo szafek i urządzeń a miejsca nie zawsze jest dużo. Dlatego wszytko musi być dopasowane. Jeżeli poszukujecie sprawdzonej firmy, która wykonuje meble kuchenne na wymiar to polecam wam firmę verlani. Ja mieszkam w Gorzowie Wielkopolskim ale wiem, że mają też swoje punkty w innych miastach Polski.
Zdecydowanie na wymiar! W poprzednim mieszkaniu miałam meble gotowe i było mnóstwo niewykorzystanej przestrzeni. W obecnym mieszkaniu od początku robiłam kuchnię na wymiar i mimo tego, że jest mniejsza, to jednak można w niej pomieścić znacznie więcej. Poza tym wygląda lepiej niż ta gotowa. I co ważne, cenowo to wcale nie wygląda tak źle. Meble na wymiar są porównywalne cenowo, a czasami nawet tańsze niż te gotowe.
-
Webarchitekci
- Aktywny

Meble gotowe do kuchni? Jak ktoś nie ma na urządzenie się porządne to niech kupuje. Nie wszystko jest dla wszystkich. Ale np IKEA ma meble gotowe lub pasowane ( nie na wymiar ), które zadowolą każdego przciętniaka. Ale całkiem dobrze zrobione meble na wymiar wcale nie będą droższe od ikeowskich. A gwarancje 30 lat IKEI to sobie można w buty wsadzić. Jak przeczytałem regulamin gwarancji, to równie dobrze mogli by dać na 300 lat. Blaty, zawiasy, naturalne zużycie, powłoki lakiernicze, rozwarstwienie pod wpływem wilgoci ( a jakie by inne mogło być? ) , uszkodzenia mechaniczne itd, itp - nie podlegają gwarancji.
meble na wymiar sa duzo droższe, gotowe są dużo tańsze i wg mnie wystarczające. ja mam w kuchni meble FORTE
http://www.forte.com.pl/meble/pokoje/kuchnie.html
http://www.forte.com.pl/meble/pokoje/kuchnie.html
W [...] zamawiałem otwarty regał na książki i drobne duperele domowe. Chciałem po prostu w jednym miejscu wszystko zmieścić. Do tego szafa na ubrania, taka mini garderoba. Zrobili tak, żeby maksymalnie metraż oszczędzić, bo projekt wchodził do małej kawalerki w Krakowie. Wartość nieruchomości na pewno dzięki tej współpracy wzrosła.
-
AdidarMeble
- Aktywny

Gotowe meble również mogą być dobrze wykonane i prezentować bardzo fajny styl, trzeba tylko wiedzieć gdzie ich szukać, teraz w sklepach internetowych znajdziemy bardzo fajne promocje i rabaty.
Moim zdaniem to zależy od wielkości kuchni. Do mniejszej lub o nietypowych wymiarach lepiej wybrać takie na wymiar. Wiele też zależy od możliwości finansowych - meble na wymiar są bowiem znacznie droższe. W Poznaniu zerknijcie na Kuchnie Blackart - wykonanie jest bez zarzutu, materiały świetnej jakości, a ceny stosunkowo niskie.
Zależy za jaki czas chcesz zmienić meble. Moim zdaniem meble na zamówienie są lepiej wykonane.
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Ja wybrałem meble kuchenne na zamówienie od firmy bumeb.pl i jestem z nich zadowolony. Mam małą kuchnię dlatego chciałem wypełnić w niej każdą wolną przestrzeń.
Dbam o to, aby materiały, z których produkuję meble były wysokiej jakości. Długo szukałem firmy projektującej mocne kołki, aby móc jak najstabilniej łączyć elementy i w końcu trafiłem do www.kolkidrewniane.pl. Solidna firma z produktem mocnym w dobrej cenie, jak już ktoś wyżej wspominał.
projektymodo
"Mniej znaczy więcej"- Mies van der Rohe
-
lideropinii
- Superużytkownik

Na wymiar na pewno korzystniej przy wnętrzach trudnych, małych, nieustawnych, ale trzeba się niestety liczyć z tym, że więcej kosztują.
Pozdrawiamy, zespół Decoroom
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
-
Water-Star
- Początkujący

To zależy od wielu czynników - i od wymiarów kuchni i od oczekiwań. Jednak myślę dobrym pomysłem jest najpierw wymierzenie wszystkiego żeby potem być pewnym że nawet gotowe by ewentualnie pasowały.