Moje pierwsze mieszkanie - jak urządzić?
Re: Moje pierwsze mieszkanie - jak urządzić?
Mi też się podoba styl skandynawski ale można trochę z nim poeksperymentować i dodać do niego wymyślne dodatki aby nieco ożywić i ocieplić wnętrze.
-
nietoperek
- Zainteresowany

co do tych ścian, ich dekoracji to moim zdaniem najładniej wyglądają wygładzone ściany i pomalowane na jakiś ciekawy kolor, najlepiej jasny. Wszelkie dekoracje rozpraszają uwagę i zabierają miejsce. U siebie wygładziłem ściany Acryl-Putzem sypkim, ładnie się wyszlifowało, farba też stworzyła taką równą powłokę.
kalendarz i klepsydra
Ja kupiłem kiedyś mieszkanie na wynajem - była to rudera wymagająca pilnego i generalnego remontu. Pracowałem z Actyl Putzem. Ściany lata świetności miały wiele lat wcześniej. Udało się jednak je doprowadzić do względnego porządku. Wygładzanie szło w miare szybko i bezproblemowo. No i po położeniu farby nie było śladu po dawnym bałaganie.
-
ewella1980
- Początkujący

Jeżeli nie wiemy jak urządzać to po prostu warto skorzystać z pomocy architekta wnetrz
Tak jest najlepiej. Mi pomagał mój brat, ktory jest projektantem. Fajnie wyszło i wiecie co oni faktycznie widzą, gdzie warto kupować. Praktycznie wszystkie meble kupiłam zgodnie z jego wskazówkami na domizdrowie.pl. Powiem, że warto było go posłuchać, ale jakość i elegancja.
iza72
-
AnmarMeble
- Początkujący

Jeżeli sam nie masz pomysłu na aranżację wnętrza, to faktycznie pomoc projektanta może się przydać. W kwestii mebli natomiast zerknij do nas, zajmujemy się nimi na co dzień i pomożemy podczas wyboru.
-
szmeraczka
- Aktywny

Ja ze swojej strony polecam biuro Tissu. Uważam że najlepiej oddać takie rzeczy w ręce profesjonalistów. Miałam robiony projekt wnętrz domu i robi ogromne wrażenie na nas! Bardzo profesjonalnie - tutaj masz ich stronke http://tissu.pl/
-
robertkrajcarz
- Zaawansowany

Pięknie z projektem wybrnęło biuro Lux Interiors, akurat tak się nieszczęśliwie złożyło że moja restauracja ma pełno niefunkcjonalnych skosów, wnęk i tak dalej z którymi od lat miałem problem. Dlatego zdecydowałem się na remont z pomocą architekta i to była dobra decyzja, zyskałem dużo metrów, jest bardziej funkcjonalnie, bezpiecznie, wygodnie, przestronnie..Super!
Zerknij sobie na ofertę mebli do domu na https://www.makrodom.pl/ mają spory asortyment mebli najwyższej jakości. Styl nowoczesny jak i również tradycyjny każdy znajdzie coś dla siebie.
-
Meble-Gora
- Początkujący

Wita Wszystkich Użytkowników na forum. Jeżeli chodzi o pierwsze mieszkanie to warto zadać o każdy detal pod kątem jego wykończenia, aranżacji. Nie można niczego zaniedbać, a my chętnie pomożemy pod katem urządzenia i wyboru mebli do kuchni.
Piszecie, że nie wolno niczego zaniedbać przy urządzaniu mieszkanka, wszystko fajnie ale ale właśnie szukam kogoś żeby mi zabudował kuchnię. Podoba mi się ta kuchnia na trzecim zdjęciu http://meranti.com.pl/blog/55-meble-kuc ... iasto.html. Tylko, że chyba trochę za mała ta wyspa. Jak w takim razie określić ile mi potrzeba tych szafek? 
-
Arkam.Krakow
- Początkujący

Zadbaj przede wszystkim i wysoką jakość wykończenia blatów i podłóg w nowym mieszkaniu, zdecydowanie polecam kamień naturalny, który będzie najlepszym materiałem, do tego masz elegancję na lata.
-
robertkrajcarz
- Zaawansowany

Łazienkę mam urządzoną przez profesjonalnego architekta i powiem że jest róznica....wcześniej przez kilka lat coś tam z żoną robiliśmy sami, jeden remont, drugi i nawet w połowie nie udało nam się tak fajnie tego wszystkie rozplanować, zgrać ze sobą itd. My zamawialiśmy projekt w biurze Lux Interiors. Mają dobre stawki,człowiek wie za co dokładnie płaci.
Warto pomyśleć o tym, żeby jak najszybciej posprzątać po remoncie. To pozwoli na szybką wprowadzkę. Teraz są już firmy od tego i wbrew pozorom nie kosztuje to dużo. Sami sprawdźcie http://www.monsan.pl/remonty-mieszkan-p ... przatanie/
To, w dużej mierze zależy od tego, czy mieszkasz sam, czy masz rodzinę. Jeśli jesteś rodzicem, powinieneś zadbać o to, aby zapewnić mu komfortowe warunki chociażby do nauki.