ZADASZENIE TARASU - CZYM ZADASZYĆ
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: ZADASZENIE TARASU - CZYM ZADASZYĆ
Julia1970_wawa, fajne markizy tarasowe można dostać w http://rolety-piogal.pl/markizy.html - mają dobrych monterów i niskie ceny!
Przeczytaj dokładnie ten ARTYKUŁ. Rozwieje on wszystkie twoje wątpliwości/. Pamiętaj tylko , aby nie oszczędzać przy tworzeniu tego zadaszenia bo potem będą same kłopoty.
Zadaszenie szklane jest opcją, zawsze uważałem że to ładnie wygląda. Ja swoją znalazłem w sklepie firmy ESKATT www.eskatt.pl
Uniwersalnym pomysłem na zadaszenie tarasu są markizy, które można zwinąć, kiedy chcemy mieć więcej światła albo rozwinąć, gdy słońce jest zbyt silne lub kiedy pada
Markizy są bardzo wytrzymałe i dostępne w różnych wariantach kolorystycznych, w pełni zautomatyzowane, dzięki czemu korzystanie z nich jest bardzo wygodne. Polecamy i zapraszamy do salonów Salva po więcej informacji 
Cześć. Do zadaszenia tarasu polecałbym zaopatrzenie się w albo markizy albo pergole. Ja osobiście mam markizę tarasową już 4 sezony i bardzo sobie ją cenie bo nie tylko chroni przed słońcem ale też daje chłód - to chyba nawet istotniejsze jest. Jeżeli jesteś z większego miasta, polecałbym skorzystanie z firmy na obrzeżach - ja tak zrobiłem. Jestem z Warszawy, a skorzystałem z firmy z firmy OslonyDoOkien z Sulejówka już kilka lat temu. Tu mają fajne markizy tarasowe do obejrzenia. Do dziś zdarzy mi się zamówić coś u nich bo ode mnie są 20 minut drogi, a ceny są nieporównywalne do Warszawskich. To by było na tyle!
Nie wiem czy jeszcze tu zajrzę w tym tygodniu, dlatego wszystkiego dobrego na Święta Bożego Narodzenia dla użytkowników forum
Nie wiem czy jeszcze tu zajrzę w tym tygodniu, dlatego wszystkiego dobrego na Święta Bożego Narodzenia dla użytkowników forum
Często spotykane są rozwijane markizy. Można nawet zakupić markizę o szerokości 5 m i wysuwająca się na 3,5 metra. Ale z takimi dużymi markizami trzeba uważać bo przy silnym wietrze po prostu zachowują się jak żagiel. A gdy zmoknie nie można ją zwijać mokrą bo może po prostu zgnić.
Moja zona zawsze chciała mieć ogród zimowy ale nigdy nie było czasu i pieniędzy, żeby te marzenie sobie spełniła...Wiadomo dzieci, potem szkoła, praca i tak w kółko. Teraz jak już możemy sobie na pewne rzeczy pozwolić, dzieci poszły sobie
...to czemu by nie zrobić takiego ogrodu zimowego. Mój znajomy polecił mi firmę www.mesal.pl i powiedział, że specjalizują się własnie w takich zadaszeniach do tego typu ogrodów.
-
ZSWojtczak
- Zainteresowany

Właśnie to chciałem zaproponować, czyli takie markizy tarasowe znakomicie sprawdzą się jako zadaszenie i ochrona przed deszczem czy słońcem. Akurat tym zajmujemy się na co dzień więc chętnie pomożemy i doradzimy.
-
grzegorztyn
- Zainteresowany

Jak już wymienicie markizy to może warto się zastanowić także nad wymianą balustrady na balkonie. Pomocna może się okazać oferta http://fuma.pl gdzie można znaleźć metalowe kute balustrady w różnorodnych wzorach.
-
Macieejmazur70
- Początkujący

Ja robiłem, jakiś czas temu zadaszenie jednego z moich balkonów i do tego zadania zamówiłem firmie http://almont-system.pl/zadaszenia-tarasow-balkonow/. Zastanawiamy sie z żoną and ogrodem zimowym (też to robią).
-
ZSWojtczak
- Zainteresowany

Jeżeli watek jest w dalszym ciągu aktualny to koniecznie daj znać na jaki rodzaj zadaszenia padł wybór oraz czy okazało się trafne, praktyczne. Cały czas czekamy na Twoją odpowiedź:)
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Ja mam daszek z drewna.
-
Carport_Planet
- Początkujący

-
Carport_Planet
- Początkujący

Realizacje wykonujemy na terenie całej Polski.
Dobrym pomysłem byłoby zainwestowanie w jakąś pergolę, która stanowiłaby świetne zadaszenie tarasu. Kupowałem kiedyś pergolę żaluzjową w http://superpergole.pl/. Bardzo wygodna sprawa, za jej pomocą można dozować dostęp światła słonecznego, a nawet schronić się pod nią przed wiatrem i deszczem.