Szukam firmy gdzie będę mógł kupić wysokoenergetyczny ekogroszek, który będzie też generował mało opału i też aby był w dobrej cenie. Czy macie sprawdzonego dostawcę, chodzi mi o kilka ton. Z góry dzięki za pomoc
Wysokoenergetyczny ekogroszek - gdzie kupić?
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Wysokoenergetyczny ekogroszek - gdzie kupić?
Witam,
Szukam firmy gdzie będę mógł kupić wysokoenergetyczny ekogroszek, który będzie też generował mało opału i też aby był w dobrej cenie. Czy macie sprawdzonego dostawcę, chodzi mi o kilka ton. Z góry dzięki za pomoc
Re: Wysokoenergetyczny ekogroszek - gdzie kupić?
My od tego roku zaczęliśmy zaopatrywać się w ekogroszek u KGM. Jedna z najlepszych hurtowni, która stawia na węgiel z naszych polskich kopalni. Mają wyskoenergetyczny ekogroszek, który generuje minimalne zawartości popiołu i siarki. Ogólnie maja kilka rodzajów do wyboru, a ceny są dość konkurencyjne 
Podstawa jest tutaj dobry i sprawdzony skład opału, gdzie kupisz kaloryczny ekogroszek lub węgiel, na forum wymienianych było kilka adresów na jakich warto bazować.
Ja od dawna zamawiam ekogroszek od autoryzowanego sprzedawcy węgla węglo smyk z Rudy Śląskiej. Mają świetny, wysokoenergetyczny ekogroszek w dobrych cenach. Jeżeli poszukujecie dobrego węgla to polecam ich wam.
Ja jeszcze mam zapas z zeszłego roku, ale właśnie z tego co pamiętam to znajomy w pracy wspominał o hurtowni KGM. Wypowiadał się o nich w pozytywnym sensie, a głównie chwalił to że ich ekogroszek się nie spieka, genreuje mało popiołu i jest ładnie wysuszony. Jak zejdzie mi ten opał, to mam zamiar go domówić właśnie u nich. No i wtedy sam się przekonam, czy jest aż tak dobrze 
Powiem ci że nie ma to jak węgiel ja palę cały czas groszkiem zwykłym i bardzo dobrze się sprawdza ten opał. Mam znajomy skład węgla tczew i sobie zawsze tonę zamawiam na zimę.
-
SUSPENSER
- Superużytkownik

- Kontakt:
Skoro takie cudowne ekogroszki macie to poproszę o wysyłkę po worku 25 kg do testów - podam wynik tu, na swojej stronie i innych forach, efekt na pewno będzie większy niż kryptoreklama kilopostowców a i sam chętnie zamówię jeśli cena będzie rozsądna.
Bardzo trudno ostatnio o ekogroszek z małą ilością popiołu [<6%] bez spieków żużlowych tzw. szlaki - proszę o propozycje ...
Bardzo trudno ostatnio o ekogroszek z małą ilością popiołu [<6%] bez spieków żużlowych tzw. szlaki - proszę o propozycje ...
Preferuję kontakt przez @ bo prywatne wiadomości znikają.
-
KolosRes22
- Aktywny

- Kontakt:
No to może odezwij się do hurtowni po takie próbki. Z tego co widzę po specyfikacji Ekogroszku Gold z KGM popiół w stanie roboczym to 3,85% a siarka w stanie roboczym 0,44% wiec jest obiecująco.
ja też zaopatrywałem się jakiś czas temu w ekogroszek od KGM. Znajomy mi polecił, poczytałem też spoko opinie o nich. I faktycznie jakość opału jest nienaganna. Świetnie się pali, jest suchy i wysokokaloryczny.
-
SUSPENSER
- Superużytkownik

- Kontakt:
Na papierze wszystko wygląda cudownie u każdego tylko potem wychodzą różne cuda.KolosRes22 pisze:No to może odezwij się do hurtowni po takie próbki. Z tego co widzę po specyfikacji Ekogroszku Gold z KGM popiół w stanie roboczym to 3,85% a siarka w stanie roboczym 0,44% wiec jest obiecująco.
Podaj mi link lub adres do kogo napisać o próbki to napiszę i dam znać co odpisali.
-
KolosRes22
- Aktywny

- Kontakt:
To w takim razie napisz do nich na e-mail: kontakt@kgmhurtowniaopalu.pl przez który kontaktowałem się sam z nimi w sprawie zamówienia i zapytaj o to. Mają bardzo miłą obsługę, więc myślę że nie będzie problemu z uzyskaniem takiej próbki 
-
Gielda-paliw
- Zainteresowany

# Kolos, a jaka jest wartość opałowa i Ri?
-
Norbert145
- Zainteresowany

Słyszałem właśnie dobre opinie na ich temat od znajomych, ale mam jeszcze zapasy z zeszłej zimy i na ten moment jeszcze nie potrzebuję dokupować. Jeżeli przyjdzie mroźna zima to wtedy rzeczywiście sprawdzę tego dostawcę i jakość ich opału bo w sumie zaciekawiliście mnie tym 
-
Gielda-paliw
- Zainteresowany

z wysokoenergetycznym ekogroszkiem trzeba uważać, bo najczęściej ma wysoki współczynnik spiekalności Ri, a to oznacza, że będzie produkował spieki
-
SUSPENSER
- Superużytkownik

- Kontakt:
Napisałem i zobaczymy czy podeślą próbkę ...KolosRes22 pisze:To w takim razie napisz do nich na e-mail: kontakt@kgmhurtowniaopalu.pl przez który kontaktowałem się sam z nimi w sprawie zamówienia i zapytaj o to. Mają bardzo miłą obsługę, więc myślę że nie będzie problemu z uzyskaniem takiej próbki