słabe ciśnienie CW
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
słabe ciśnienie CW
OD niedawna jest taki objaw:ZW leci normalnie, a CW z bojlera elektr. leci dobrze a po kilku sekundach ciśnienie spada o połowę lub więcej.W archiwum forum znalazłem skąpą odpowiedź na podobny temat o zatkanym sitku w wodomierzu-czy jeszcze coś innego może się stało

To na pewno nie będzie sitko na wodomierzu,bo to samo działo by się na zimnej wodzie.A jakie masz rurki?Plastykowe,stalowe,miedziane?
Rurki ciepłej wody zarastają szybciej niż zimnej.
Problemu trzeba szukać w okolicy boilera.Przed wejściem zimniej wody do boilera jest zawór zwrotny,który mógł się zapchać.Potem jest ujęcie ciepłej wody,które,przy silnie zakamienionej wodzie i pracy boilera na wysokich temperaturach bardzo szybko zarasta kamieniem.
Ile lat ma ten boiler?
Rurki ciepłej wody zarastają szybciej niż zimnej.
Problemu trzeba szukać w okolicy boilera.Przed wejściem zimniej wody do boilera jest zawór zwrotny,który mógł się zapchać.Potem jest ujęcie ciepłej wody,które,przy silnie zakamienionej wodzie i pracy boilera na wysokich temperaturach bardzo szybko zarasta kamieniem.
Ile lat ma ten boiler?
adam
słabe ciśnienie CW
Cześć, też myślę, że to nie może być na głównym dopływie.
Rurki są metalowe bardzo stare a bojler nowy(około 1- 2 lat).Potem na przyłączu do samego bojlera są węże- tam poszukam jak leci woda z węży, potem po kolei rurki....Pozdro...
Rurki są metalowe bardzo stare a bojler nowy(około 1- 2 lat).Potem na przyłączu do samego bojlera są węże- tam poszukam jak leci woda z węży, potem po kolei rurki....Pozdro...
słabe ciśnienie CW
Cześc, opanowane.Rozkręcałem po kolei od bojlera i problem był na zaworze bezp. przed nim ciśnienie normalne- więc go wymieniłem i za nim dałem już tylko wężyk do bojlera. DZIAŁA!!!! Pozdro...