Automatyka budynkowa

Rozwój technologii pozwala nam żyć łatwiej i bezpieczniej. Obecnie na rynku jest dostępnych wiele rozwiązań, które sprawiają, że nasz dom czy mieszkanie stanie się przytulny, komfortowy, elegancki i przede wszystkim praktyczny.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

Czy zastosowalbym bezprzewodowy system?

Tak, jesli bylby konkurencyjny cenowo i technicznie
3
50%
Tak, tylko znane systemy na rynku
2
33%
Nie, zadnych bezprzewodowych systemow
1
17%

Liczba głosów: 6

MadArtSoft
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Automatyka budynkowa

Post autor: MadArtSoft »

Witam,

Chcialbym zadac nastepujace pytanie. Czy zastosowalibyscie bezprzewodowe sterowanie urzadzeniami w domu?

Chcialbym wprowadzic nowy produkt do sterowania urzadzeniami w domu. Moj projekt pracuje na czestotliwosci 2,4Ghz. Zasieg ponad 150m. W pelni otwarty standard ktory pozwala na dostosowanie czujnikow, wlacznikow jak sie podoba (W innych standardach brak jest takiej mozliwosci). No i cena. Proponowany system jest ok. 1/3 tanszy niz system XComfort. Dwukierunkowa transmisja danych, integracja z GSM, Internet.

boddekk
Aktywny
Aktywny

Re: Automatyka budynkowa

Post autor: boddekk »

Budując dom według mnie warto pomyśleć o jakiś inteligentnych rozwiązaniach opisanych chociażby tutaj http://apasmart.pl/ . można dzięki temu stworzyć na prawdę bezpieczną i bardzo funkcjonalną przestrzeń.

klimes
Początkujący
Początkujący

Post autor: klimes »

Szanowni Państwo,

wiem, że może się powtarzam, ale mam nadzieję, że zostanę dostrzeżony dzięki temu. Patrząc na Państwa post chciałbym zapytać, czy nie szukają Państwo może kogoś do pomocy w firmie, kto mógłby merytorycznie pomóc z systemami? Jestem samoukiem a potem skończyłem szkołę policealną i obecnie będę odbierał dyplom technika informatyki po takim kierunku: https://zak.edu.pl/oferta-edukacyjna/sz ... informatyk - czy mogli by Państwo rozważyć spotkanie ze mną i zobaczenie, że doskonale sprawdziłbym się w tym temacie? Prywatnie interesuję się automatyką budynkową, więc moja wiedza w tym temacie jest dość szeroka!

Kasperek90
Początkujący
Początkujący

Post autor: Kasperek90 »

Jak dla mnie super pomysł z tym bezprzewodowym sterowaniem. Zastanawiam się tylko, czy to faktycznie funkcjonuje bez zarzutów, czy sama technologia jest jeszcze w fazie testów...

mirondbs
Aktywny
Aktywny
Kontakt:

Post autor: mirondbs »

Hej. 4 lata temu razem z żoną budowaliśmy się pod Warszawą i skorzystaliśmy z usług firmy, która zamontowała nam m.in. automatyczną bramę garażową. Pracownicy tej firmy polecili nam sklep http://www.anlap.pl, w którym dokonaliśmy zakupu niezbędnych sterowników i elektroniki. Cenowo wychodzi naprawdę nieźle, a obsługa doradziła nam przy wyborze odpowiednich produktów, bo prawie kupiliśmy inne, niż te, które były nam potrzebne. Polecam!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dom inteligentny, dom bezpieczny”