Dekoracje świąteczne
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
Adamila021
- Aktywny

Re: Dekoracje świąteczne
W Kaufie to już widziałam prawie miesiąc temu
No ale ja i tak wole kupować je w sklepach/hurtowniach internetowych na przykład w hurtowni PM-M. Są tam ciekawe propozycje na dodatki do waszych kompozycji domowych, ale również bardzo duży wybór dekoracji na Boże Narodzenie. Nie wiem jak wy ale ja zawsze swój dom cały wystrajam
-
Nephalim123
- Aktywny

Już w połowie listopada pojawiają się dekoracje w sprzedaży. Zresztą nie dziwię się gdyż witryny sklepowe też muszą zostać w miarę szybko ozdobione. Jednak faktycznie największy wybór jest właśnie na hurtowniach. Z tego co się orientowałem to też bomm.pl ma ciekawe dekoracje świąteczne. Sam muszę się w coś zaopatrzyć. Zastanawiam się tylko nad dokładną koncepcją.
-
Szeregowy30
- Początkujący

Bardzo lubię kompozycje Bożonarodzeniowe z kwiatów, iglaków i owoców do tego świeczki to wszystko nadaje klimat. Szukając inspiracji na ten rok znalazłem kwiaciarnię, która w swojej ofercie ma naprawdę świetne stroiki http://amarantkwiaty.pl/wianki-bozonarodzeniowe-czyli-kwiaty-na-boze-narodzenie/. Wyróżniają się wyjątkowym stylem i smakiem. Można tu znaleźć wszystko na tą okazję.
Ostatnio zmieniony 05 gru 2017, 13:02 przez Szeregowy30, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak naprawdę ozdoby najlepiej kupować PO świętach na przyszły rok na wyprzedażach
Sama kupiłam tak rok temu w supermarkecie (wielkie bombki i tak dalej, wszystko za grosze). W tym momencie pewnie najlepiej poszukać w necie. Światełka i duże bombki sprawdzają się zawsze;)
Ale po świętach juz najczescniej nikt nie myśli o ozdobach
Zresztą zostają tez te najbardziej przeciętne.
Kupuję zazwyczaj gałązki świerków i robię stroiki z nich 
Nie lepiej postawić na własny pomysł? Po co ściągać?
Jako dekoracje fajne będę również świeczki, np. takie z wosku pszczelego lub zapachowe sojowe? Wszystko wykonane hand made. Znalazłem takie świeczki na stronie naturalbee.pl i zamówiłem żonie jako dodatek do prezentu. Mam nadzieję, że jej się spodobają.
-
grzesiek998
- Aktywny

Zawsze dobrym pomysłem są świeczki ozdobne. Nie tylko na święta bożego narodzenia, ale i przy innych okazjach.
-
monikabert90
- Aktywny

Ja zazwyczaj robię tego typu zakupy przez internet, w zeszłym roku na przykład zamawiałam dekoracje świąteczne na https://happenings.pl/dekoracje-swiateczne i w tym roku pewnie zrobię podobnie, bo mają tam bardzo duży wybór, oryginalne wzory i wcale niewygórowane ceny 
-
Kaśkakaśka
- Początkujący

Jeśli chodzi o dekoracje świąteczne to ja z całego serca mogę polecić sklep z rękodziełem https://malafabryczka.pl/kategoria/ozdoby-bozonarodzeniowe/524 Piękne ozdoby do domu, dekoracje choinkowe. Wszystko dopracowane w najmniejszym szczególe, nie jak te niektóre ozdoby z marketu. Moim numerem jeden w tym roku będą szydełkowe gwiazdeczki na choinkę.
U mnie ważną częścią jest również dekoracja i zapachy jakie unoszą się w tym czasie w domu. Może to być zapach szarlotki, pierników etc. Można tego typu nuty zapachowe uzyskać za pomocą świeczek, są bardzo wytrzymałe, długo się palą, warto w coś takiego zainwestować 
Na zakup dekoracji świątecznych moim zdaniem nigdy nie jest za wcześnie i lepiej zrobić to przed sezonem w celu uniknięcie świątecznej gorączki. Ja już taką choinkę kupiłem z firmy Virpol.
-
budowlankka
- Początkujący

Tak naprawdę to chwila i znowu będzie grudzień i święta. Nie wiem jak Wy ale ja bardzo lubię ten okres przygotowań. No i uwielbiam te dekoracje, wszędzie pełno łańcuchów, bombek no i balonów tych specjalnych z GoDan . Mają zawsze takie okazyjne rzeczy tam, niedrogo ale z gustem i po prostu fajne
-
celia.celia84
- Zainteresowany

Jeśli chodzi o dekoracje świąteczne to na pewno prym wiedzie pięknie ustrojona choinka oraz stojak pod choinkę taki plastikowy. To najpiękniejszy symbol świąt, który co roku rozgrzewa dom i zapewnia mu iście świąteczną atmosferę. Warto o stojaku pomyśleć już nieco wcześniej bo im bliżej świąt tym trudniej będzie go zdobyć