Która z dachówek ceramicznych jest najlepsza
Moderator: Redakcja e-dach.pl
Re: Która z dachówek ceramicznych jest najlepsza
Ale chyba w większości dachówek ceramicznych akcesoria takie jak gąsiory, elementy szczytowe czy dachówki wentylacyjne są systemowe. 
Niekoniecznie. Możesz sobie to robić na częściach uniwersalnych. Działać też będzie, ale wyglądać będzie marnie. U mnie pokrycie jest ceramiczne, w całości na systemie Koramic. Gąsiory mam pod kolor i design dachówek, ale sąsiad ma np. zwykłe czerwone gąsiory z Castroramy i różnica może nie jest bardzo zauważalna, ale jednak gorzej to wygląda...Mario099 pisze:Ale chyba w większości dachówek ceramicznych akcesoria takie jak gąsiory, elementy szczytowe czy dachówki wentylacyjne są systemowe.
Niekoniecznie, natomiast jeżeli wybierzesz Braas: dachówka + akcesoria i dach zostanie wykonany przez ich certyfikowanego dekarza to otrzymasz Gwarancję Systemową na 15 lat. Wprowadzili to w tamtym miesiącu jako jedyni na rynku.
15 lat gwrancji? Na ceramikę? W kwestii serwisowej gwarancji to na pewno nie są jedyni na rynku. Imerys Toiture daje swoim klientom 30 lat gwarancji serwisowej i to odkąd są na Polskim rynku, czyli mniej więcej od 1990r.Borysek11 pisze:Niekoniecznie, natomiast jeżeli wybierzesz Braas: dachówka + akcesoria i dach zostanie wykonany przez ich certyfikowanego dekarza to otrzymasz Gwarancję Systemową na 15 lat. Wprowadzili to w tamtym miesiącu jako jedyni na rynku.
ja polecam dachówkę z Roben. Ja kupiłem je w Klinkierbud, polecił mi sprzedawca. Dachówkę mam już kilka lat i jestem zaskoczony jak dobrze się ona trzyma. Nie widać po niej żadnych zmian, odbarwień po deszczach czy innych uszkodzeń. Polecam.
Meyer Holsen jest najlepszy.
-
iwanopulis
- Początkujący

Widzę don pedro, ze mamy podoben preferencje i co do firmy, w której kupujemy i co do firmy dachówki. Roben bez dwóch zdań.
-
olechowska
- Początkujący

Pan, który założył post, pewnie już dawno wybrał dachówkę, ale tym wszystkim, którzy szukają dobrego rozwiązania, ja polecam firmę Roben, Produkują naprawdę trwałe i mocne dachówki.
-
KalinaKarolina
- Początkujący

a co myślicie o dachówkach typu Elrus czy Meyer Holsen? Zastanawiam się nad tymi rozwiązaniami, mam czas do wiosny, pomożecie?
Pytanie co to znaczy "najlepsza" w przypadku dachówek ceramicznych? Moim zdaniem najlepsze są duże dachówki - bo są dobre i tanie
Takie dachówki ma w ofercie każdy producent, a ja mogę od siebie polecić markę Koramic, która robi doskonałe dachówki, z pięknymi powłokami kolorystycznymi. Orea 9 nawet w składzie budowlanym na wieszakach robi świetne wrażenie, jak się ją zestawia z innymi płaskimi dachówkami...