systemy kominowe
Moderator: Redakcja e-dach.pl
-
jacekkwiatek
- Początkujący

systemy kominowe
mam problem z kominem gdy pada duży deszcz i nacina komin od środka namaka i pojawijają się na kominie mokre nacieki jaka może być przyczyna naznaczam że były dwie ekipy komin ma zrobione wszystkie obróbki uszczelka na dachu sprawdzona żadna nie puściła podobno jest takich osób więcej proszę o pomoc
-
Slayer
-
jacekkwiatek
- Początkujący

cieknący komin
Dokładnie, komin postawiony jest z klinkieru i to tzw. dziurawki,co mozna zarazdić na to żeby nie pzrepuszczał wody.
-
Slayer
Spoiny między cegłami sa zbyt płytkie - ładniej to oczywiście wygląda, ale jak wejdziesz na dach, to zauważysz, że spoiny nie zasłaniają dziur w cegłach - najpradopodobniej sa też odkryte na szczycie komina. Deszcz pada i woda wlatuje w te spoiny. Jak będziesz miałkiedyś pecha i po dużym deszczu chwyci mróz, to komin popęka bo lód rozsadzi cegły. Musisz kupić jakąś domieszkę uszczelniającą do zaprawy murarskiej i zazpachlować tym spoiny na całej wysokości komina. Moim zdaniem tu tkwi przyczyna twoich problemów.
-
Gość
- marcinradom
- Superużytkownik

- Kontakt:
-
runcajs1967
- Aktywny

-
koperek7745
- Aktywny

Re: systemy kominowe
Fajny system mi zaproponował facet z Pekabet, ceramika jest niemiecka, atestowana, na długie gwarancji także na papierze wszystko wyglądało okej. Teraz już po roku działania komina też mogę powiedzieć że dobrze sobie radzi, nic się nie odkształca, nie ma jakiś pęknięć czy innych usterek i oby tak dalej. Na stronie pekabet.pl są ich zestawy, dla różnego rodzaju pieców.