Kominek w salonie
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
Dramatikos
- Początkujący

Re: Kominek w salonie
My niestety musieliśmy zrezygnować z koncepcji kominka, bo mieszkamy w bloku. Na szczęście trafiliśmy na http://www.trool.pl/ gdzie znaleźliśmy fajną aranżację na salon w bloku i jesteśmy bardzo zadowoleni z tego jak wyszedł ten remont 
nie chcialem kominka i teraz bardzo żaluję, ledwo co temperatura spadla, w domu lodówka, bo na osiedlu co chwilę prądu nie ma i piec nie dziala. teraz na szybko nie ma co wybierac i kombinowac, ale w przyszlym roku trzeba o nim pomyśleć
-
martita505
- Zainteresowany

Też mi się marzy kominek w salonie, zwłaszcza te bio są super stylowe i nowoczesne
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Martita więc mamy podobne marzenie
.
My właśnie przy budowie domu od razu wiedzieliśmy, że decyzja o kominku jest przesądzona, chociaż okazało się, że nie jest to takie oczywiste i chociażby szkieł kominkowych jest tyle, o różnych właściwościach, że głowa mała, ostatecznie mamy z http://www.wegierglass.com.pl lustrzane, ale też po znajomych wcześniej dopytywaliśmy co zdecydować
Marzy mi się taki kominek w domu
Jaki polecalibyście najbardziej? 
Sporo było u nas zastanawiania jaki pellet powinnismy wybrać bo wiedzielismy, ze już na taki opał chcemy się zdecydować.Wiem, że warto szukać opini w internecie dlatego trafiłam na takie artykuły https://pelletem.pl/dlaczego-wybrac-pellet/ , które bardzo nam pomogły przy wyborze wielu rzeczy. Teraz z doświadczenie wiem, ze warto wybrać pellet.
Jeśli marzycie o pięknym i funkcjonalnym kominku to zachęcam do zainteresowania się ofertą Katowickiego Zakładu Zduńskiego , ktory mieści się na ulicy Styczniowej 17a . To ich fachowa ręka wykonała i wprowadziła do mojego salonu sporo urozmaicenia wraz z prześlicznym kominkiem. Profesjonalna robota!
-
adam_krakow
- Aktywny

Kominek to świetna sprawa, umila i ociepla jesienne i zimowe wieczory
sam niedawno urządzałem salon i zdecydowałem się na kominek z http://www.spartherm-krakow.pl/ gdzie świetnie nam doradzili w tej kwestii, a opalamy bioetanolem bo tak jest bardziej ekologicznie
-
karolina1918
- Początkujący

Jeśli chodzi o wyposażenie to polecam tę stronę: http://www.e-kominy.pl/systemy-dgp/ Zamawialiśmy z niej i jesteśmy bardzo zadowoleni. Teściowie teraz też planują gruntowny remont i wybierają też produkty z tego sklepu. Najważniejszy plus, to chyba wygoda - kurier przywozi ci wszystko do domu, nie musisz jeździć i szukać.
-
AdidarMeble
- Aktywny

Mi osobiście bardzo podoba się pomysł z tym aby mieć kominek w salonie, zawsze jest to dodatkowa ozdoba oraz alternatywa dla ogrzewania, sprawdza się szczególnie jeżeli chcemy mieć fajny klimat w salonie 
Kominek to moje marzenie, które narazie jednak odkładam na przyszłość. Ktoś byłby wstanie mi przedstawić koszty takiej inwestycji?
A ja mam takie pytanie - mam kominek w rogu salonu. Do tej po do okoła była położna gładź + pomalowane farbą. Chciałabym jednak zrobić jakąś fajna zabudowę, trochę urozmaicić wnętrze, gdyż jest miejsce. Wiem, że to konieczność większego remontu. Ja chciałam taką zabudowę zrobić z bloczków, ale mąż twierdzi, że lepiej będzie z płyt g-k. Czy faktycznie taki materiał jest okej? Po tym trzeba nakładać jakąś specjalną gładź i farbę?
-
e-Rzecznik Śnieżka
- Superużytkownik

- Kontakt:
Szanowna Pani,
Zabudowa z płyt gipsowo-kartonowych ma wiele zalet: jest łatwa w wykonaniu, lżejsza, dzięki niej mamy większe możliwości aranżacji wnętrza (chociażby montaż dodatkowego oświetlenia). Przy bloczkach betonowych możliwości są bardziej ograniczone. Trzeba pamiętać jednak o zastosowaniu odpowiednich materiałów: profili, płyt, a także gładzi oraz farb. Polecam masę szpachlową ACRYL-PUTZ® MS 30, która przeznaczona jest do beztaśmowego spoinowania płyt, obsadzania narożników oraz maskowania dziur po wkrętach. Do malowania rekomenduję zastosowanie farbę Śnieżka Satynowa - tworzy ona powłokę, z której łatwo zmyć wszystkie zabrudzenia.
Pozdrawiam serdecznie,
E-rzecznik FFiL Śnieżka
Zabudowa z płyt gipsowo-kartonowych ma wiele zalet: jest łatwa w wykonaniu, lżejsza, dzięki niej mamy większe możliwości aranżacji wnętrza (chociażby montaż dodatkowego oświetlenia). Przy bloczkach betonowych możliwości są bardziej ograniczone. Trzeba pamiętać jednak o zastosowaniu odpowiednich materiałów: profili, płyt, a także gładzi oraz farb. Polecam masę szpachlową ACRYL-PUTZ® MS 30, która przeznaczona jest do beztaśmowego spoinowania płyt, obsadzania narożników oraz maskowania dziur po wkrętach. Do malowania rekomenduję zastosowanie farbę Śnieżka Satynowa - tworzy ona powłokę, z której łatwo zmyć wszystkie zabrudzenia.
Pozdrawiam serdecznie,
E-rzecznik FFiL Śnieżka
-
Malinarchitektura
- Początkujący

Dobrym rozwiązaniem do okładziny kominkowej będę płyty z betonu architektonicznego. Wytrzymają wyższe temperatury i nie odkształcą się/nie odpadną. Niewątpliwie wysokim plusem będzie także dobry efekt wizualny. Beton jest już nie tylko modny, staje się ikoną we wnętrzarstwie.