ubezpieczenie
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
jacekmogliwia
- Zaawansowany

Re: ubezpieczenie
Bałbym się nie mieć ubezpieczenia.
ja też, bez ubezpieczenia to jak bez ręki.
-
dickwinters
- Zainteresowany

To prawda, kiedyś nie chciało mi się wydawać pieniędzy, po co ubezpieczenie na życie, po co ubezpieczenie majątkowe, ale jakiś czas temu, po rozmowie z pewnym bardzo mądrym Tatą, doszedłem do wniosku, że te kilkaset złotych to nie jest duży pieniądz w kontekście zabezpieczenia siebie i rodziny. A oferta w PZU, którą wybrałem, jest na tyle dobrze dopasowana, że nic tylko się ubezpieczać.
Ja mam OC w Link4, ale zastanawiam się nad zmianą.
I mieszkanie i auto mam ubezpieczone w concordii, chyba najlepszą mieli ofertę, zależało mi na tym żeby ubezpieczenie obejmowało sporo wariantów, u nich to jest kompleksowe i objemuje wiele sytuacji, takie ubezpieczenie ma dla mnie nawiększy sens.
Ubezpieczenie domu to podstawa. Nie kosztuje przecież wiele, a gwarantuje jako takie bezpieczeństwo finansowe w razie jakiejś tragedii. Przydatne jest też ubezpieczenie życie, przy niskich sumach nie potrzeba nawet badań lekarskich, tutaj http://www.viennalife.pl/ jest tak do 50 tyś.
Mieszkanie czy dom to jeden z najcenniejszych elementów majątku. Naprawdę rezygnacja z ubezpieczenia, które ma je chronić, nie jest zbyt rozsądne. Warto jednak przed kupnem polisy zapoznać się zwarunkami ubezpieczeń proponowanych przez różne towarzystwa.
-
jacekmogliwia
- Zaawansowany

Z jakiej firmy korzystacie?