Rozbudowa domu
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Rozbudowa domu
Jeżeli to nie jest tajemnicą to może napiszesz jak dokładnie kształtowały,przedstawiały się te koszty? To przyda się wielu Użytkownikom na forum,którzy mają podobne rozterki w kwestii rozbudowy domu.
Witam.
Polecam firmę Krzysztof Jochem z Ujazdu.
Budowali dla mnie i moim 3 znajomym.
Są terminowi. Cena również nie odstrasza.
U mnie budowali kompleksowo, tzn wraz z materiałem.
A o montażu i sposobie wykonania więźby można krótko napisać: Super.
polecam.
A.
Polecam firmę Krzysztof Jochem z Ujazdu.
Budowali dla mnie i moim 3 znajomym.
Są terminowi. Cena również nie odstrasza.
U mnie budowali kompleksowo, tzn wraz z materiałem.
A o montażu i sposobie wykonania więźby można krótko napisać: Super.
polecam.
A.
Akurat jeżeli chodzi o rozbudowe domu to na pewno będziesz potrzebował także folii izolacyjnej,budowlanej,wiec tutaj służymy swoją pomocą,mamy niezbędne doświadczenie w tej kwestii.
Witam,
będąc na forum zauważyłem, że przewija się firma Krzysztofa Jochema z Ujazdu. Budują oni kompleksowo domy oraz pokrycia dachowe - u mnie, w tym roku, wykonywali kompleksowo dach (więźba, dachówka i wszelakie obróbki). Prace wykonane na wysokim poziomie oraz szybko i bezproblemowo. Kontakt z właścicielem firmy był łatwy i konkretny. Jestem zadowolony z wykonanego dachu. Polecam tą firmę.
jakby ktoś był zainteresowany to podaję tel 509-733-813
będąc na forum zauważyłem, że przewija się firma Krzysztofa Jochema z Ujazdu. Budują oni kompleksowo domy oraz pokrycia dachowe - u mnie, w tym roku, wykonywali kompleksowo dach (więźba, dachówka i wszelakie obróbki). Prace wykonane na wysokim poziomie oraz szybko i bezproblemowo. Kontakt z właścicielem firmy był łatwy i konkretny. Jestem zadowolony z wykonanego dachu. Polecam tą firmę.
jakby ktoś był zainteresowany to podaję tel 509-733-813
-
KamilaMeble
- Zaawansowany

- Kontakt:
Akurat tutaj głównie chodzi o finanse i jeżeli tylko je posiadasz oraz masz niezbędne materiały- czemu nie, uważam że to bardzo dobry pomysł. Daj znać jak postęp prac i staw zdjęcia na forum 
meble z dostawą do domu.
Ładna rozbudowa, ale czy taki remont nie wymaga wcześniej ekspertyzy? Współpracowałam kiedyś z grupą Stekra (nie w kwestii ekspertyz, przeprowadzają też szkolenia - na ich stronie stekra.pl znajdziecie pełną ofertę), oni zajmują się właśnie ekspertyzami budowlanymi przy termomodernizacji, czy ocenie pokrycia dachu. Jak wygląda kwestia pozwolenia na rozbudowę? Zawsze myślałam, że właśnie do takich remontów są potrzebne ekspertyzy budowlane/sądowe. Jak ze szczelnością izolacji termicznej budynku po remoncie? Nie masz dużych spadów temperatury na poddaszu?
-
rychuwilcza
- Początkujący

Witam.
Firma Krzysztof Jochem Zakład Ogólnobudowlany wykonała u mnie pokrycie dachowe wraz z orynnowaniem oraz podbitką. Ogólnie fachowa robota, więźba oraz pokrycie dachowe wykonane na bardzo wysokim poziomie bez zbędnej obróbki ciesielskiej na budowie,. Polecam. Lokalizacja Pilchowice, ul. Leboszowska 36b
Firma Krzysztof Jochem Zakład Ogólnobudowlany wykonała u mnie pokrycie dachowe wraz z orynnowaniem oraz podbitką. Ogólnie fachowa robota, więźba oraz pokrycie dachowe wykonane na bardzo wysokim poziomie bez zbędnej obróbki ciesielskiej na budowie,. Polecam. Lokalizacja Pilchowice, ul. Leboszowska 36b
-
Grzegorz_Gli
- Początkujący

Wybrałem firmę Krzysztof Jochem Zakład Ogólnobudowlany do budowy mojego domu na Śląsku (gmina Rudziniec sezon 2018/19). Na podstawie mojego doświadczenia oceniam
Jakość / precyzję wykonania
Prace wykonane solidnie i zgodnie z projektem (stosują materiały renomowanych producentów). Całość od gołej łąki po stan surowy otwarty praktycznie bez potknięć.
Terminowość
Prace zakończone 2 tygodnie przed terminem zapisanym w umowie. Wykonawca ma szczere chęci by prace przebiegały szybciej.
Komunikatywność
Sympatyczny, kulturalny i pogodny właściciel, dobry kontakt mailowy, telefoniczny, spotkania w siedzibie firmy oraz na budowie.
Doradztwo
Wykonawca zauważył błąd w projekcie stropu dzięki czemu udało się uniknąć kosztownej pomyłki. Projekt więźby dostosowany do potrzeb klienta, na moje życzenie wzmocniony poprzez dołożone dodatkowe elementy konstrukcyjnych.
Czy budując ponownie wybrałbym tego wykonawcę?
Tak, w firmie pracuje stała, doświadczona, polska brygada, która wie co robi. Panowie są otwarci na nowe rozwiązania, dysponują własnym sprzętem budowlanym. Czy są tańsze firmy? są, ale wolałem tego nie testować na własnym domu.

Jakość / precyzję wykonania
Prace wykonane solidnie i zgodnie z projektem (stosują materiały renomowanych producentów). Całość od gołej łąki po stan surowy otwarty praktycznie bez potknięć.
Terminowość
Prace zakończone 2 tygodnie przed terminem zapisanym w umowie. Wykonawca ma szczere chęci by prace przebiegały szybciej.
Komunikatywność
Sympatyczny, kulturalny i pogodny właściciel, dobry kontakt mailowy, telefoniczny, spotkania w siedzibie firmy oraz na budowie.
Doradztwo
Wykonawca zauważył błąd w projekcie stropu dzięki czemu udało się uniknąć kosztownej pomyłki. Projekt więźby dostosowany do potrzeb klienta, na moje życzenie wzmocniony poprzez dołożone dodatkowe elementy konstrukcyjnych.
Czy budując ponownie wybrałbym tego wykonawcę?
Tak, w firmie pracuje stała, doświadczona, polska brygada, która wie co robi. Panowie są otwarci na nowe rozwiązania, dysponują własnym sprzętem budowlanym. Czy są tańsze firmy? są, ale wolałem tego nie testować na własnym domu.