Wystrój i aranżacja kuchni
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Wystrój i aranżacja kuchni
Do kuchennych aranżacji, niezależnie od przestrzeni, jaką dysponujemy, warto wykorzystać szuflady Modern Box. To konstrukcja o niezwykle dużym udźwigu, sięgającym nawet 40 kg, a w przypadku Modern Box Square - 50 kg. Wykorzystując szuflady Modern Box można zbudować specjalny zestaw Cargo idealny do przechowywania – wysokość położenia szuflad można dostosować do naszych potrzeb, dzięki czemu zmieszczą się przetwory o różnej wysokości. Dzięki specjalnym prowadnicom, z łatwością wysuniemy je całkowicie z szafki, zapewniając sobie pełen dostęp do ich zawartości.
Ja podczas remontu domu wiekszość robiłem samemu, ekipy załatwiałem jedynie do bardziej zaawansowanych czynności ktorych sam nie byłem pewien że dam rade zrobić takich jak wymiana rurek od wody albo parapety granitowe głogów bo jakby nie było nie jest to tania rzecz, dlatego wolałem kogoś sobie załatwić, tym bardziej że nawet nie mam sprzetu zeby to podocinać
Ceramika jest materiałem naprawdę trwałym i wytrzymałym, więc można ją użyć, żeby nie martwić się o zepsute podłogi czy ściany. Wiadomo jak to w kuchni, ciągle coś spada, przewraca się itd. 
Piękny wystrój zaproponowaliśćie 
A gdzie szukacie inspiracji? Ja sporo ładnych projektów widziałam na Homebooku.
-
marzena222
- Zainteresowany

Verbena, ale czy coś stoi na przeszkodzie aby połączyć klasykę z nowoczesnością. Przecież to jest możliwe i wiem co piszę bo moja kuchnia jest tego dokładnym przykładem. Posłuchaj mam czerwone szafki w połysku, jako element nowoczesny, zaś podłogi i ściany utrzymane są w ciepłych brązach i mahoniu. Może powiecie, że jest ponuro, absolutnie nie wręcz odwrotnie pomieszczenie jest ożywione i pełne wspaniałego klasycznego ciepła. Przyznam, że taką aranżację zrobiliśmy sami po tym jak wprost zakochałam się w tych szafka na domizdrowie.pl jak je zobaczyłam nic innego już mnie nie interesowało.
marzena222
Homebook ok, ale dużo fajnych rzeczy widzę na Pintereście czy Etsy, można tam dłuuugo oglądać, żona tam godzinami przesiaduje
Jest coś nieprzemijająco urzekającego w tej prostej, nieco surowej formie uchwytu relingowego. Na pozór to zwyczajny i powszechny dodatek meblowy – prosty metalowy pręt, pozbawiony ozdobnych wzorów. Trudno o mniej skomplikowany i wizualnie ciekawy uchwyt… a jednak stale zachwyca i coraz częściej staje się ważnym elementem kuchennych stylizacjach.
-
e-Rzecznik Śnieżka
- Superużytkownik

- Kontakt:
Dobrze urządzona kuchnia, to przede wszystkim kuchnia praktyczna, która sama się sprząta 
A na poważnie to warto zabezpieczyć właściwie ściany kuchni (bez względu na aranżację) bo to pozwoli cieszyć się czystością przez wiele lat. Farba Kuchnia-łazienka Śnieżki tworzy powłokę zabezpieczającą przed zabrudzeniami, zmywalną, ale również chroni powierzchnie ścian przed rozwojem pleśni i grzybów, bo zawiera w swoim składzie srebro, którego drobnoustroje unikają. Polecamy: https://www.sniezka.pl/produkt/sniezka- ... gIGpPD_BwE
Pozdrawiam serdecznie,
E-rzecznik FFiL Śnieżka
A na poważnie to warto zabezpieczyć właściwie ściany kuchni (bez względu na aranżację) bo to pozwoli cieszyć się czystością przez wiele lat. Farba Kuchnia-łazienka Śnieżki tworzy powłokę zabezpieczającą przed zabrudzeniami, zmywalną, ale również chroni powierzchnie ścian przed rozwojem pleśni i grzybów, bo zawiera w swoim składzie srebro, którego drobnoustroje unikają. Polecamy: https://www.sniezka.pl/produkt/sniezka- ... gIGpPD_BwE
Pozdrawiam serdecznie,
E-rzecznik FFiL Śnieżka
-
lideropinii
- Superużytkownik

Obie rzeczy są równie ważne. Ładna, a niepraktyczna kuchnia nie spełni swojej funkcji i odwrotnie praktyczna, a nieładna nie będzie cieszyć.
Pozdrawiamy, zespół Decoroom
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
polecammalaka pisze:A gdzie szukacie inspiracji? Ja sporo ładnych projektów widziałam na Homebooku.
archdaily
tutaj możesz zobaczyć całe projekty domów wraz z wnętrzami z całego świata , współczesne trendy projektowania
Ostatnio zmieniony 09 lis 2017, 9:17 przez Paparoach, łącznie zmieniany 1 raz.
"Mniej znaczy więcej"- Mies van der Rohe
-
CeramicHouse
- Zainteresowany

nie da się ukryć, że jadnym z najpraktyczniejszych rozwiązań do kuchni są płytki kuchenne, jednak mnie ostatnio bardzo podobaja się fototaety za szybą 
-
martynkabwp
- Początkujący

Czy ktoś poleca meble do kuchni z Agaty? Zastanawiam się nad Agatą a kuchnia na wymiar co polecacie? 
Ogólnie jak gotowe meble to tylko Ikea, jak stolarz to sprawdzony u znajomych i z polecenia.martynkabwp pisze:Czy ktoś poleca meble do kuchni z Agaty? Zastanawiam się nad Agatą a kuchnia na wymiar co polecacie?
"Mniej znaczy więcej"- Mies van der Rohe
Ja mogę polecić meble na wymiar, które zostały zaprojektowane przez najlepszych architektów wnętrz! Polecam z ręką na sercu, podeślę Wam link, jeśli ktoś byłby tym zainteresowany