meyer holsen czy creaton
Moderator: Redakcja e-dach.pl
meyer holsen czy creaton
Stoję przed trudną decyzją - wybór dachówki ceramicznej na 380m2 dachu.
Cały czas nie wiem na co się zdecydować. Po głowie chodzi mi:
1. Meyer Holsen - Tandem - Kolor Sumatra
2. Creaton - Terra Harmonica - Kolor Brazowa Glazurowana
Czekam na rzetelną odpowiedź.
Cały czas nie wiem na co się zdecydować. Po głowie chodzi mi:
1. Meyer Holsen - Tandem - Kolor Sumatra
2. Creaton - Terra Harmonica - Kolor Brazowa Glazurowana
Czekam na rzetelną odpowiedź.
-
Rudolf Bras jr.
- Superużytkownik

- marcinradom
- Superużytkownik

- Kontakt:
Dziękuję za te dwie odpowiedzi.
Po prostu mam dosyć opini na składach budowlanych i wychwalania przez danego przedstawiciela swojego produktu. Szukam dachówki na którą wydane pieniądze nie będą stratą i błędem. Z czasu, którego spędziłem w internecie i czytaniu wielu postów wybrałem M.H. i Creratona, dlatego czekam na opinię od osób, które są w tym temacie zawodowcami. Dziękuje.
Po prostu mam dosyć opini na składach budowlanych i wychwalania przez danego przedstawiciela swojego produktu. Szukam dachówki na którą wydane pieniądze nie będą stratą i błędem. Z czasu, którego spędziłem w internecie i czytaniu wielu postów wybrałem M.H. i Creratona, dlatego czekam na opinię od osób, które są w tym temacie zawodowcami. Dziękuje.
meyer czy kreaton
Ja osobiście wybrałem Meyera , dachówka jest twarda i lekka zarazem nie obciążała mi dodatkowo więżby. Co u mnie zaważyło , oprócz 50 lat gwarancji podstawowej to 30 lat serwisowej.
Poza tym terra harmonica nie jest dachówką Creatona tylko jakiejś innej firmy
Creaton ją tylko dystrybuje czy wykupił fabrykę (nie wiem dokładnie).
Ja swój dach kupowałem w Dachluxie na Modlińskiej w Warszawie.
Oni mi doradzili tą dachówkę i jestem zadowolony
Re: meyer czy kreaton
Cytowana wypowiedź nasycona jest nonsensami. Co to znaczy lekka? Lżejsza o 3 - 5 kilogramów na metrze kwadratowym, a jakie to ma znaczenie wobec obciążenia dachu śniegiem i wiatrem? Jeżeli Creaton wykupił fabrykę to jest to produkcja Creatona. To oczywiste.tarczuch pisze:Ja osobiście wybrałem Meyera , dachówka jest twarda i lekka zarazem nie obciążała mi dodatkowo więżby. Co u mnie zaważyło , oprócz 50 lat gwarancji podstawowej to 30 lat serwisowej.
Obie dachówki wymienione w temacie cechuje zadowalająca jakość. Niech zadecydują względy estetyczne albo może zdać się na los, gdy dylemat okaże się bardzo ciężko rozstrzygalny.
Re: meyer holsen czy creaton
Ja wybrałem dachówke von-muller E32 angobe szlachetną.Piękna,równa,gładka dachówka z połyskiem (dyskretnym).W Polsce dystrybuuje ją Koramic,ale jest produkowana w Niemczech.Gorąco polecam Marek
marek s.
Re: meyer czy kreaton
33 kg / a 45 kg to różnica 12 kg na metrze kolego !amc1 pisze:Cytowana wypowiedź nasycona jest nonsensami. Co to znaczy lekka? Lżejsza o 3 - 5 kilogramów na metrze kwadratowym, a jakie to ma znaczenie wobec obciążenia dachu śniegiem i wiatrem? Jeżeli Creaton wykupił fabrykę to jest to produkcja Creatona. To oczywiste.tarczuch pisze:Ja osobiście wybrałem Meyera , dachówka jest twarda i lekka zarazem nie obciążała mi dodatkowo więżby. Co u mnie zaważyło , oprócz 50 lat gwarancji podstawowej to 30 lat serwisowej.
Obie dachówki wymienione w temacie cechuje zadowalająca jakość. Niech zadecydują względy estetyczne albo może zdać się na los, gdy dylemat okaże się bardzo ciężko rozstrzygalny.
-
Rudolf Bras jr.
- Superużytkownik