Wysokosc wienca stropu monolitycznego
Wysokosc wienca stropu monolitycznego
Witam. Potrzebuje porady. Wykonawca zrobil mi wieniec na okolo stropu na scianach o takiej samej wysokosci jak strop czyli 15cm czy to jest dobrze? Dodam ze wszystko jest super zazbrojone idealnie kierownik budowy odebral bez zarzutow ale w projekcie jest wieniec opuszczony o wysokosci 24cm prosze o pomoc.
Re: Wysokosc wienca stropu monolitycznego
Powinno być w/g projektu ale skoro kierownik podpisał dziennik i wziął to na klatę to w razie czego masz kogo winić.
U mnie jest strop 14 cm i też zalany z wieńcem i nic się nie dzieje ale ja nie urządzam ruskich dyskotek na piętrze.
U mnie jest strop 14 cm i też zalany z wieńcem i nic się nie dzieje ale ja nie urządzam ruskich dyskotek na piętrze.
Teraz to możemy sobie pogdybać, przysłowiowa musztarda po obiedzie.
Nie znam konstrukcji budowli ale dla mnie to zwykły błąd w sztuce lub niedopatrzenie, uproszczenie sobie nakładu pracy przez wykonawcę a kierownik to zaklepał.
Kierownika Ty opłacasz czy wykonawca ? Domyślam się , że kasę bierze od wykonawcy.
Zmiany omawiali przed realizacją ? Poinformowali inwestora ? Kierownik ponanosił zmiany na projekcie ? I to wszystko przed robotą ? W jakim celu ? Oszczędności dla inwestora ?.
Prawdopodobnie budowli nic się nie stanie ale tak do końca nie ma pewności zależy to od wielu czynników.
Nie znam konstrukcji budowli ale dla mnie to zwykły błąd w sztuce lub niedopatrzenie, uproszczenie sobie nakładu pracy przez wykonawcę a kierownik to zaklepał.
Kierownika Ty opłacasz czy wykonawca ? Domyślam się , że kasę bierze od wykonawcy.
Zmiany omawiali przed realizacją ? Poinformowali inwestora ? Kierownik ponanosił zmiany na projekcie ? I to wszystko przed robotą ? W jakim celu ? Oszczędności dla inwestora ?.
Prawdopodobnie budowli nic się nie stanie ale tak do końca nie ma pewności zależy to od wielu czynników.
Dzieki za odpowiedz. Poprostu wieniec nie jest 24cm tylko 15cm I jest zalany rowno ze stropem. Bylem przy tym jak kierownik to odbieral ani on ani ja nie zwrucilismy na to uwagi tylko teraz po wylaniu i zdieciu szalunkow ja zauwazylem ze strop jest rowno na scianie i dlatego zaczolem drazyc temat.Moja obawa jest tylko tak czy nie bedzie pekac I czy poprostu sie tak robi?
Witam ponownie. Potrzebuje porady wybudowalem komin spalinowy ceramiczny systemowy z podwojna wentylacja obok na wysokosc ponad 4metry nad dachem poto zeby wyjsc za kalenice w otwory przy kominie spalinowy wlozylem drut zbrojeniowy fi12 czy komin nie jest za wysoki
Re: wysokosc komina
Witam ponownie. Potrzebuje porady wybudowalem komin spalinowy ceramiczny systemowy z podwojna wentylacja obok na wysokosc ponad 4metry nad dachem poto zeby wyjsc za kalenice w otwory przy kominie spalinowy wlozylem drut zbrojeniowy fi12 czy komin nie jest za wysoki
Ty no wysoki w hui