rozcięta ściana nośna
rozcięta ściana nośna
Drodzy forumowicze,
ostatnio będąc na budowie szeregowców w celu dogrania kilku szczegółów, wszedłem do mieszkania obok i zobaczyłem na ścianie nośnej (mieszkanie zewnętrzne) rozcięcie od podłogi do sufitu wraz z bloczkiem fundamentowym. Ściana przecięta na wylot, tak że styropian widać od środka. Czy takie manewry są dozwolone i czy to nie grozi stabilnością budynku?
Pozdrawiam
ostatnio będąc na budowie szeregowców w celu dogrania kilku szczegółów, wszedłem do mieszkania obok i zobaczyłem na ścianie nośnej (mieszkanie zewnętrzne) rozcięcie od podłogi do sufitu wraz z bloczkiem fundamentowym. Ściana przecięta na wylot, tak że styropian widać od środka. Czy takie manewry są dozwolone i czy to nie grozi stabilnością budynku?
Pozdrawiam
Re: rozcięta ściana nośna
Tak serio czy to żarcikiem?
Bo jak serio to tam przyjdzie rura kanalizacyjna. To nie jest wycięte bo widać że specjalnie bloczki były tak układane.
Nexo pisze:Bo jak serio to tam przyjdzie rura kanalizacyjna. To nie jest wycięte bo widać że specjalnie bloczki były tak układane.
Ściany były całe jeszcze miesiąc temu. Więc moje pytanie czy tak się robi rury kanalizacyjne?Nexo pisze:Tak serio czy to żarcikiem?
A którędy miałyby one iść? Teleportować się? W sumie dobrze by było..Rura 1 do rury 2. Leci kupa.
Tak serio to nie pękaj. Zaklajstrują ci to porządnie pianką i otynkują, śladu nie będzie.
Tak serio to nie pękaj. Zaklajstrują ci to porządnie pianką i otynkują, śladu nie będzie.
kiedyś robiło się przy ścianie i nie dziurawilo na wylot. po co ściany jak można wszystko z pianki zrobić.Nexo pisze:A którędy miałyby one iść? Teleportować się? W sumie dobrze by było..Rura 1 do rury 2. Leci kupa.
Potencjalne miejsce występowania pęknięć w przyszłości. Pytanie jakie siły działają na ścianę w tym miejscu.
specjalnie bloczki były tak układane.
A świstak napieprza te sreberka... Skąd wy się bierzecie.phallyka pisze:specjalnie bloczki były tak układane.