Czy hotel dla psów to dobre rozwiązanie?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
monikabert90
- Aktywny

Czy hotel dla psów to dobre rozwiązanie?
Witam serdecznie,
planujemy w tym roku wakacje w Grecji. Do tej pory na urlop zawsze zabieraliśmy ze sobą psa - ale spędzaliśmy wakacje nad polskim morzem. A podróż do Grecji może okazać się według mnie zbyt męcząca dla czworonoga. Jak myślicie? czy pozostawienie psa w hotelu dla zwierząt to dobre wyjście? Podsunęła mi ten pomysł znajoma i dała namiary na Pensjonat dla Psów "U Zoopsychologa" pod Warszawą, prowadzony przez psią behawiorystkę, panią Magdę Pawlak. Mieliście może okazję korzystać? Jak oceniacie taki pomysł?
planujemy w tym roku wakacje w Grecji. Do tej pory na urlop zawsze zabieraliśmy ze sobą psa - ale spędzaliśmy wakacje nad polskim morzem. A podróż do Grecji może okazać się według mnie zbyt męcząca dla czworonoga. Jak myślicie? czy pozostawienie psa w hotelu dla zwierząt to dobre wyjście? Podsunęła mi ten pomysł znajoma i dała namiary na Pensjonat dla Psów "U Zoopsychologa" pod Warszawą, prowadzony przez psią behawiorystkę, panią Magdę Pawlak. Mieliście może okazję korzystać? Jak oceniacie taki pomysł?
Re: Czy hotel dla psów to dobre rozwiązanie?
Moim zdaniem jak nie masz gdzie zostawić pieska to jest to jak najbardziej dobre wyjście.
bardz fajna sprawa. moja znajoma prowadzi coś takiego. wyleciała mi z głowy nazwa firmy to bym ci od razu polecić mógł
jak nie ma innej opcji to chyba tzreba nawet...bo jak inaczej?
Jak musisz jechać i nie możesz wziąć pupila to jest to jedyna rozsądna opcja.
Coraz więcej osób korzysta z takiej możliwości. Jednak dobrze jest nie rezerwować hotelu w ślepo, tylko najpierw sprawdzić warunki, w jakich nasz pies przez tych parę dni będzie mieszkał.
Pies bardzo przeżywa pobyt w "hotelu dla psów". Przede wszystkim radzę dobrze sprawdzić co to jest za "hotel". W większości wypadków jest do rząd spawanych klatek na dworze w których psy są pozamykane jak więźniowie. Po drugie nawet jak macie już swoje sprawdzone miejsce by oddać psa to nie jest takie proste. W moim przypadku taki hotelik prowadzi bliska znajoma która kocha zwierzęta i z pewnością moją sunię traktowała jak domownika. Jednak nie możemy z tego korzystać z byle powodu. Ja zostawiłam u niej naszą sunię gdy jechaliśmy na kilkudniowe wesele. Przed zostawieniem u niej pieska byliśmy u niej cały dzień na kawie i grillu. Sunia dobrze zapoznała się z nowym terenem, gospodarzami i miejscowymi pieskami, a i tak trzy dniowy pobyt w tym "hoteliku" był dla niej szokiem! U suni spowodowało to tak daleką traumę że po powrocie zaczęła siusiać z byle powodu, chodziła za nami krok w krok. Piszczałą nawet jak ja lub żona znikała z jej pola widzenia. I to nie dotyczy młodego psa ale 11 latka.
Wakacje to idealny czas na poświecenie naszemu psu więcej uwagi. To tak samo jak zostawienie dzieci u babci by samemu wyjechać na urlop. Tego po prostu się nie robi. Może zamiast samolotu do Grecji wziąć kampera i nim pojechać do Grecji lub nieco bliżej. Z pewnością będą to udane wakacje dla wszystkich domowników. Przykład znajdziecie na blogu lifestylowym "http://www.insideyourlife.pl/" .
Wakacje to idealny czas na poświecenie naszemu psu więcej uwagi. To tak samo jak zostawienie dzieci u babci by samemu wyjechać na urlop. Tego po prostu się nie robi. Może zamiast samolotu do Grecji wziąć kampera i nim pojechać do Grecji lub nieco bliżej. Z pewnością będą to udane wakacje dla wszystkich domowników. Przykład znajdziecie na blogu lifestylowym "http://www.insideyourlife.pl/" .
Nigdy nie korzystałem, ale na pewno jest to jakaś alternatywa dla ludzi, którzy często wyjeżdżają.
A czy hotele dla kotów też są?
-
karolinamak
- Aktywny

Jak wybierzesz jakiś sprawdzony to na pewno
ja raz psiaka musiałam zostawić w takim, z bólem serca ale niestety miałam wyjazd służbowy z zaskoczenia. W każdym razie się miło zaskoczyłam bo nawet bez problemów podawali mu jego UrinoVet Cat Twist Off od Vetexpert który musi regularnie przyjmować
jeżeli nie macie gdzie zostawić swojego pupila to takie rozwiazanie jak hotel dla psow jest jak najbardziej dobre tylko ciekawi mnie jak to jest z cenami ile srednio taki hotel chce za dobe?
Niekiedy trzeba zostawić w hotelu psa. Ale warto wtedy zadbać o odpowiednią karmę. Taka karma na pewno wpływa na rozwój zwierzaka. Warto zastanowić się czy nie zmienić karmy. Dla psów po sterylizacji widziałam taką karmę https://www.maxandmrau.pl/product-pol-442 Szczególnie po takich zabiegach warto odpowiednio karmić zwierzaka.
Niby nie jest to złe rozwiązanie, ale ja tam wolę zabierać mojego Dorsia ze sobą
Oczywiście do podróży z psem trzeba się odpowiednio przygotować. Ja przed pierwszym wyjazdem przeczytałam dokładnie artykuł z fiprex, dzięki któremu znałam podstawowe zasady podróżowania z psami. Dzięki temu zarówno Dorsia jak i ja czułyśmy się bezpiecznie podczas tej samochodowej wycieczki 
-
Kazikdobry
- Aktywny

Hotele dla zwierzaków to dobra opcja - lepsze to niż porzucenie !! Ludzie mają czasami okropne pomysły gdy np, jadą na wakacje.rejofak pisze:Moim zdaniem jak nie masz gdzie zostawić pieska to jest to jak najbardziej dobre wyjście.
Tak więc zdecydowanie polecam hotel.
Moi znajomi znaleźli świetny hotel dla psów, są zachwyceni.