Kamień naturalny
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
DomyHybrydowe
- Początkujący

Re: Kamień naturalny
Akurat o kamieniu naturalnym oraz jego zastosowaniu w budownictwie czy wykończeniu, możemy mówić w samych superlatywach bo zwyczajnie na to zasługuje- jest piękny, szykowny i solidny. Oczywiście jego cena też nie jest tutaj bez znaczenia.
Kamień naturalny świetnie nadaje się na blaty kuchenne, tarasy, elewacje, kominki i w wielu innych miejscach... Bardzo podobają mi się realizacje http://www.jppilch.pl/pl Ostatnio remontując dom wykorzystujemy głównie kamień i świetnie się to sprawdza. 
też myślę, że taki zabudowany klasyczny kominek kamienny wygląda pięknie i stwarza odpowiedni nastrój. Nam go robiła na zamówienie firma marmur-Dulemba. Duży wybór, ale i doradzić potrafią, co dla niezwykle ważne było
Po długim czasie znalazłem firmę,która wytnie mi kamień potrzebny do obłożenia ściany.Może komuś przyda się .Na razie prowadzę rozmowy z Bth import stal,muszę poznać warunki zanim się zdecyduję.Wycinają strumieniem wody także miedź,mosiądz,brąz,gumę i inne rzadziej obrabiane materiały.Jeśli idzie o kamień to dopiero okaże się ,czy mi się to kalkuluje cenowo,bo jak nie to położę kamień nieobrobiony.
-
salinas
- Początkujący

- Kontakt:
Kamień naturalny zawsze prezentuje się elegancko i dodaje wnętrzu luksusu. Jeśli szukacie płyt na posadzki, blaty, parapety lub stopnie schodowe, polecam zajrzeć na stronę http://uslugikamieniarskie.com/ Mają bardzo dobre ceny 
DomyHybrydowe pisze:Akurat o kamieniu naturalnym oraz jego zastosowaniu w budownictwie czy wykończeniu, możemy mówić w samych superlatywach bo zwyczajnie na to zasługuje- jest piękny, szykowny i solidny. Oczywiście jego cena też nie jest tutaj bez znaczenia.
Chce się zgodzić z przedmówca na temat wizualny i trwałości kamienia naturalnego ( imitacji gipsowej nie trawie, jako że wygląda mi troszkę na tandetę ale to oczywiście rzecz gustu). W ostatnim czasie wreszcie zdecydowałem się na remont mieszkania podejmując decyzję że 2 ściany zostaną udekorowane kamieniem. W salonie użyłem odcienia ciemno szarego w sypialni chciałem położyć też szary ale jaśniejszy. No ale cóż moja wybranka zadecydowała że jej się bardzo biały podoba i było po sprawie
-
PHUBestBud
- Początkujący

Grunt że jesteś zadowolony z ostatecznych efektów położenia kamienia naturalnego i jeżeli możesz to wstaw zdjęcia, tak aby każdy mógł zobaczyć jak się to prezentuje. Poza tym napisz jak kształtowały się koszty bo to też przyda się innym planującym położenia kamienia na ścianę lub podłogę.
-
JacekBudowniczy
- Aktywny

Zawsze mi się podobał kamień naturalny dlatego też zdecydowaliśmy się położyć go w salonie na ścianie, co wygląda nieziemsko efektownie. Ale też bardzo podoba nam się granit, marmur i rozważamy zmianę blatów łazienkowych. Czy ktoś ma, poleca, jak się sprawdza taki blat?
Wszystko wygląda bardzo ładnie, ale bardziej kojarzy mi się z restauracjami niż domem prywatnym albo mieszkaniem.
Silver Service - usługi sprzątające
-
JacekBudowniczy
- Aktywny

To odnośnie marmuru? Widziałem w kilku domach prywatnych, wywarło to na mnie pozytywne wrażenie wizualne i dlatego też rozważamy, ale każda opinia mile widziana, w końcu to ma nam służyć przez lata.Gramin pisze:Wszystko wygląda bardzo ładnie, ale bardziej kojarzy mi się z restauracjami niż domem prywatnym albo mieszkaniem.
Nie do końca mogę się zgodzić bo kamień naturalny bardzo dobrze sprawdza się jako aranżacja ścian czy podłogi w każdym domu, dodaje mu stylu oraz elegancji. Musimy tylko wiedzieć, że koszt jego położenia jest dosyć wysoki.
ja uwielbiam kamień naturalny jako element wykończenia, szkoda tylko że taki materiał jest trochę kosztowny.
Też uwielbiam wykończenia z kamienia naturalnego. Mam sporo takich elementów u siebie w domu. Jeżeli jesteście z Warszawy lub okolic to polecam wam przejrzeć ofertę firmy Granimex Więcko. Mają bardzo szeroki wybór wyrobów z kamieni naturalnych.
Tutaj pełna zgoda, kamień naturalny prezentuje się bardzo efektownie zarówno jeżeli chodzi o wykończenie, aranżację wnętrz jak i ogrodzenia. Co prawda jest to droższy materiał, ale moim zdaniem warty uwagi jeżeli chcemy mieć coś pięknego na lata.
Kamień naturalny kupujemy od nich- https://metamar.pl/. Porównywaliśmy oferty i tu spełniali nasze oczekiwania najbardziej. Zajrzyjcie na stronę, tam pełna oferta firmy. Dla ciekawostki jeszcze tylko dodam, że posiadają świetne płyty elewacyjne oraz chodnikowe również z kamieni naturalnych.