Oprócz wyboru blachodachówki także trzeba ją powierzyć dekarzom sprawdzonym a nie rysiowi z pod sklepu bo kładzie jak leci za 30 zł m2.
Polecam IcoPal .
Dla mnie to bomba jako dekarza
Moderator: Redakcja e-dach.pl

Chyba ze mówimy o blachodachówce z posypką. Wtedy i dachówkka nie taka najlepsza/RobertM85 pisze:Blachy mają swoje zalety ale nie ma jak tradycyjna dachówka
Jeżeli chodzi o blachodachówkę to najrzetelniejszą i najlepszej jakość ma RUUKKI, co jednak wiąże się również z jej ceną. Bardzo dobre sa też blachodachówki z posypką i tutaj na pewno liderem jest GERARD Roofs, choć ciekawą ofertę ma też Blachotrapez. Polecam trochę rozpoznać temat.Jurek M pisze:jaką wybrać blachodachówkę - jakiej firmy? czy możecie mi polecić coś naprawdę dobrego
Te same zalety ma także dachówka kompozytowa - jest lekka, łatwa w montażu, szybko się ja układa, cena jest przystępna, a dodatkowo ma gwarancję na 50 lat i wygląda jak dachówka ceramiczna (można tu obejrzeć zdjęcia -http://tileco.pl/#Galeria) . Tak więc jest zdecydowanie lepszym rozwiązaniem niż blachodachówka.stefan546 pisze:Zdecydowałem się na blacho dachówkę bo była łatwa i szybka w montażu, najbardziej ekonomiczne rozwiązanie na dach, posiada niewielki ciężar co tez było dla mnie istotne dała możliwość lżejszej konstrukcji więżby dachowej co sprawiło że jest bardziej ekonomiczna, bardzo szerokie możliwości kolorystyki, estetyczna oraz łatwa w utrzymaniu czystości, nie wymaga specjalnej konserwacji.

Szanowny Panie, w 100% procentach zgadzam się z Pana wpisem. Prostota montażu zapewnia jego dokładność, a to przekłada się zarówno na zarobek firmy, jak i zadowolenie klienta, który ma w pełni profesjonalne pokrycie dachowe. Dlatego rekomenduję wykorzystanie dachów modułowych Budmat, które mają fabrycznie przygotowane otwory montażowe. Zachęcam również do zapoznania się z naszym poradnikiem. Znajduje się tam między innymi artykuł, który mówi o tym, jak prawidłowo wybrać blachodachówkę i jakie są jej zalety: http://www.budmat.com/pl/poradnikijarzabekart pisze:Lepiej kupować właśnie coś lepszego w jednym systemie. Jako osoba która ogarnia takie dachy dobrze wiem, że jak producentowi się chce robić gotowe miejsca do montażu to robota idzie 2x szybciej.