Cegła czy tapeta do salonu
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
e-Rzecznik Śnieżka
- Superużytkownik

- Kontakt:
Re: Cegła czy tapeta do salonu
Cegła jest autentyczna, niczego nie udaje i nawet pomalowana farbą, w swej istocie zawsze pozostaje ceglanym murem. To prawda, że robi wrażenie, bo w dobie papierowych dekoracji, plastikowych mebli i ścian z gips-kartonów, prawdziwie ceglany mur jest rarytasem i symbolem solidności. Wnosi do pomieszczenia wyjątkową atmosferę.
Pozdrawiam serdecznie,
E-rzecznik FFiL Śnieżka
Pozdrawiam serdecznie,
E-rzecznik FFiL Śnieżka
Myślę że to bardziej kwestia indywidualnych odczuć. Ja mam tapetę u mnie w salonie, po prostu bardziej mi się podoba. W takich przypadkach należy słuchać swojego portfela i serca.
Myślę, że tapety na ścianach wyglądają świetnie
Ale może spróbować fototapety? Doda fajnego wyglądu pomieszczeniu . Tutaj mają ciekawe wzory http://sklep.foteks.pl/fototapety-28-Do-salonu.html , może uda ci się coś wybrać ?:)
A ja zamiast tapety czy cegły polecam tynk bawełniany. Silkplaster ma bardzo szeroką ofertę tego produktu w niezłych cenach.
Mniej roboty niż w przypadku zwykłej tapety, zero bałaganu przy remoncie, a jak się znudzi, to łatwo zdjąć.
Sama zastosowałam ten tynk w swoim salonie i jestem bardzo zadowolona z efektu. Wnętrze stało się przytulniejsze, a co najważniejsze, tynk bez problemu przykrył okropny odcień fioletu, który gościł na ścianie przed remontem.
Mniej roboty niż w przypadku zwykłej tapety, zero bałaganu przy remoncie, a jak się znudzi, to łatwo zdjąć.
Sama zastosowałam ten tynk w swoim salonie i jestem bardzo zadowolona z efektu. Wnętrze stało się przytulniejsze, a co najważniejsze, tynk bez problemu przykrył okropny odcień fioletu, który gościł na ścianie przed remontem.
-
sier-kasia
- Początkujący

cegła! sama mam Roben i nie zamienię go na żaden inny!
A może fototapeta z motywem cegły, duży wybór wzorów w niskich cenach znajdziesz na www.hbmdesign.eu, mają wiele wzorów, zamawiałam u nich fototapetę z własnego zdjęcia i wyszła świetnie. Polecam 
Super sprawą do salonu jest fototapeta.
Ostatnio to prawdziwy przebój jeśli chodzi o urządzanie wnętrza.
Możesz wybrać np. las lub jakiś widoczek.
Super wygląda np nowy jork lub tapeta z czerwoną budką z Londynu
Ostatnio to prawdziwy przebój jeśli chodzi o urządzanie wnętrza.
Możesz wybrać np. las lub jakiś widoczek.
Super wygląda np nowy jork lub tapeta z czerwoną budką z Londynu
-
antonimisiek
- Początkujący

Cegła wygląda fajnie w dużych salonach. No i jednak wydaje mi się, że do cegły lepiej pasuje farba niż tapety. No ale wszystko jest rzeczą gustu.
-
sdelfinszpak
- Zainteresowany

Faktycznie moim zdaniem cegła ręcznie formowana jest praktyczniejsza. Vandersanden mi się podoba. Mają naprawdę fajne te cegły. Pasują do różnych aranżacji, zarówno tych bardziej classic jak i tych modern.
-
MebleJeziorny
- Zainteresowany

Cegła wygląda bardzo fajnie i sprawdzi się nie tylko w dużych powierzchniach salonu, ale również w tych mniejszych. Wystarczy dobrać jej odpowiednią kolorystykę, tapeta często jest zwyczajnie kiczowata, aczkolwiek tańsza i to jej duży atut.
Świetnie się prezentuje. Moim zdaniem lepsze rozwiązanie niż typowy kamień dekoracyjny. Cegła to jednak cegła – dużo bardziej atrakcyjnie się prezentuje. Można dać ewentualnie cieńsze płytki ręcznie formowane.sdelfinszpak pisze:Faktycznie moim zdaniem cegła ręcznie formowana jest praktyczniejsza. Vandersanden mi się podoba. Mają naprawdę fajne te cegły. Pasują do różnych aranżacji, zarówno tych bardziej classic jak i tych modern.
-
szymiszymi
- Zainteresowany

Polecam zajrzeć na stronę https://domzcegly.pl/ tam jest sporo zdjęć, na których można zobaczyć, jak elegancko wykorzystać np. klinkier, płytki ręcznie formowane czy cegły do różnych aranżacji.
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Ja zdecydowanie jestem za kamieniem dekoracyjnym.
Moi teściowie maja w salonie elementy wybudowane z czerwonej cegły i pięknie to wygląda, mimo, że całość pomieszczenia utrzymana jest w dość eleganckim stylu, meble to głównie odrestaurowane antyki. Grunt to mieć dobry pomysł i nieco zmysłu dekoratorskiego.