Alarm czy jest sens ??
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Alarm czy jest sens ??
Według mnie warto , szczególnie jak nie mamy psa , który mógłby ochronić nasz dom. Ja osobiście mam ten alarm http://hipersystem.pl/alarmy-poznan-systemy-paradox/. Według mnie mają korzystne ceny. A w swój dom warto inwestować .
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Także mam alarm i czuję się bezpieczniejszy kiedy jestem poza domem. Koszty założenia nie są duże więc nie widzę przeciwwskazań.
-
Piotr Nowik
- Superużytkownik

- Kontakt:
Koszty założenia są niemal zerowe, jeśli robotę wykonasz samodzielnie. To proste puścić instalatorów w skarpetkach.
Jestem światowej sławy specjalistą od mniemanologii stosowanej, a praw fizyki uczę się od pana Tomasza Brzęczkowskiego
Moim zdaniem alarm ma więcej zalet niż wad. Osobiście posiadam alarm w swoim domu i na działce i jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło żeby miał jakąś awarię, a raz nawet uratował mnie przed złodziejami! Koszt takiego alarmu nie jest aż tak wysoki, więc moim zdaniem naprawdę warto. Znalazłem artykuł gdzie masz wypisane wszystko czarno na białym http://www.dladomu.org/czy-warto-zainst ... rm-w-domu/ , możesz też obejrzeć jakieś poradniki na yt albo porozmawiać z jakimś specjalistą. Pozdrawiam.
Uważam, że lepiej jest zamontować alarm niż kamery. Alarm szybciej odstraszy niepowołane osoby, a teraz masz ciekawe rozwiązania...alarm może Ci wysłać powiadomienie na komórkę, co się dzieje w danym pomieszczeniu (czy jest dym, czy ktoś obcy itd).
Ale Wy serio piszecie, że psy są dobre jako alarm? Mój pies narobi, owszem, hałasu, ale gdyby ktoś faktycznie chciał mnie okraść, to z psem sobie poradzi. Wolę nie pisać, jak sobie poradzi.
Kamery są o tyle lepsze, że jak już ktoś faktycznie się łamie, to na monitoringu go widać. Tam gdzie pracuję jest założony inteligentny monitoring firmy SCAZI, powiem Wam, już nieraz się przydał.
Kamery są o tyle lepsze, że jak już ktoś faktycznie się łamie, to na monitoringu go widać. Tam gdzie pracuję jest założony inteligentny monitoring firmy SCAZI, powiem Wam, już nieraz się przydał.
Z małym pieskiem to sobie może poradzi, ale z większym wątpię. Rabuś raczej nie jest przygotowany na walkę z psem tylko ciche wyniesienie naszego dobytku.
Silver Service - usługi sprzątające
-
bjankowski651
- Początkujący

Myślę, że zamontowanie alarmu to zawsze dobry ruch!
Osobiście zdecydowałem się na zakup zestawu (Security Kit), który zapewnia zarówno mi jak i mojej rodzinie poczucie bezpieczeństwa. Z czystym sumieniem mogę go polecić każdemu. Oprócz tego firma Ferguson oferuje wideodomofony, które można obsługiwać leżąc na kanapie
, jak i czujniki ruchu w rozsądnej cenie.
oj ma sens szczególnie jak się wyjeżdża gdzieś na wakacje to taki alarm to podstawa. Zerknij sobie również na urządzenia smart my z żoną jakiś czas temu kupiliśmy tego typu urządzenianze smarthome24.pl także teraz możemy sterować domem za pomocą pilota mega wygoda
Te urządzenia smart też potwierdzam że bardzo ułatwiają życie mam tylko włączniki światła bezdotykowe ze smarthome24 i chociaż nie muszę biegać po schodach bo dzieci zostawiły włączone światła w pokojach także polecam. Teraz na wiosnę planuję kupić inteligentną wtyczkę będzie jak znalazł do podlewania ogródkarobertrys pisze:oj ma sens szczególnie jak się wyjeżdża gdzieś na wakacje to taki alarm to podstawa. Zerknij sobie również na urządzenia smart my z żoną jakiś czas temu kupiliśmy tego typu urządzenianze smarthome24.pl także teraz możemy sterować domem za pomocą pilota mega wygoda
-
ModneSchody
- Początkujący

Moim zdaniem oczywiście, że jest sens. Sam widok alarmu potrafi potencjalnego złodzieja odstraszyć, a i lepiej się śpi ze świadomością, że taki alarm u nas jest.
Zadaj to pytanie osobom, których w nocy obudził alarm kiedy ktoś próbował włamać im się do mieszkania. Zapytaj właściciela hali magazynowej, czy alarm ma sens kiedy niedawno ktoś próbował zrabować jego dorobek. Zawsze jest sens. Zapytaj dlaczego fachowców: http://asmex.pl
-
haliniak17
- Początkujący

My mieliśmy jeden incydent z nieproszonym gościem, który raz kręcił nam się po garażu.
Czy alarm ma sens? Zdecydowanie tak, nie jest to aż tak duży koszt a jeśli już się coś stanie to łatwiej znaleźć złodzieja lub sprawcę zniszczenia.
Czy alarm ma sens? Zdecydowanie tak, nie jest to aż tak duży koszt a jeśli już się coś stanie to łatwiej znaleźć złodzieja lub sprawcę zniszczenia.
No szczerze powiem, że ja to sobie w ogóle nie wyobrażam tego, aby w domu, mieszkaniu czy innym pomieszczeniu nie było alarmu, przecież to podstawa bezpieczeństwa jest.
-
Kasiakasia78
- Początkujący

Każdy alarm się opłaca...ja mam alarm tradycyjny i wiem, że jestem zabezpieczona.