Używaliście kiedyś farb tablicowych na ściany??
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Używaliście kiedyś farb tablicowych na ściany??
Ja wiem, że na rynku są specjalne folie tablicowe. Są samoprzylepne i można je wybrać w wariancie do pisania kredą albo zmywalnymi pisakami. Bardzo fajnie sprawdzają się np. w kuchniach do zapisywania listy zakupów albo w pokoju dziecka, które lubi rysować
Zakupicie je chociażby w tej firmie: https://www.fabertec.pl/ . Polecam!
-
jarzabekart
- Zainteresowany

Bardzo funkcjonalna rzecz i niedroga
dużo dzieci ma ciągoty do malowania po ścianach. Mój synek dzięki takiemu rozwiązaniu oszczędził ściany w całym mieszkaniu tylko skupił się na swojej ścianie-tablicy w swoim pokoju 
ja mam kawałek spory ściany w kuchni pomalowany tąfarbą i uważam ze to super sprawa, sprawdza sie choc po 2 latach muszę ją odmalowac na nowo. Fakt ze puszka fabry bardzo wydajna, ale sprawdza sie i jest fajnym elementem wystroju i frajda dla ew dzieci;)
Proponujemy świetną alternatywę dla farb tablicowych - tapetę do pisania. Doskonale zastąpi ona każdą tablicę, jest samoprzylepna, wysokiej jakości i - co najważniejsze - nie pisze się po niej kredą, a mazakami suchościeralnymi. http://blog.printspot.pl/index.php/2017 ... nadrukiem/
Dobra alternatywa. Osobiście nie używałem, ale widziałem u znajomego. Praktyczne i podobno w miare tanie rozwiązanie. Warto chyba spróbować.
Mamy pomalowaną ściankę w firmie taką farbą. Super sprawa, trzeba tylko pamiętać aby nie zostawiać na długo mazaków bo potem ciężko je zetrzeć.
Najlepiej aby malował to ktoś kto miał już doczynienia z taką farbą bo należy specjalnie przygotować podłoże pod to.
Najlepiej aby malował to ktoś kto miał już doczynienia z taką farbą bo należy specjalnie przygotować podłoże pod to.
Ja mam jedną ścianę pomalowaną tablicówką. Moim zdaniem efekt jest świetny.
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Możesz wstawić zdjęcia?
Moim zdaniem tablicowa farba jest bardzo fajna, bo dziecko ma określoną przestrzeń przeznaczoną na swoją twórczość. Magnat na fajną farbę tablicową, bardzo ładnie wygląda na ścianie. Do tego resztę pokoju do kompletu pomalowałbym farbą Magnat Sypiania Pokój Dziecka z formułą antyformaldehyd. Jak się to połączy – wszystko super będzie wyglądać.
always the sun
Farby tablicowe są coraz popularniejsze, sam właśnie próbuję stwierdzić któa jest "najlepsza". Patrząc na allegro wybór jest spory, są tablicowe, magnetyczne, a nawet 2w1 i na to chyba się zdecyduje, teoretycznie powinna wyjśc tablica jak w szkole. Podobno ważne żeby malować minimum 3 warstwy, jedna po wyschnięciu poprzedniej. Tu artykuł o tym: https://majsterkowicz-sklep.pl/blog/32/ ... liitu.html
Czy taka farba nie zmywa się za szybko? I czy kreda się odmywa w całości (szczególnie kolorowa kreda, bo ciężko ją zmyć). Od dłuższego czasu planuję taką ścianę w kuchni, bo żona krzyczy, ze nie widzę list zakupów jak na lodówce wiszą ;p
U nas w pokojach małolatów są takie fototapety 3d dla dzieci ale dzieciaki już wyrośnięte i etap malowania i niszczenia przestrzeni wokół siebie mają za sobą 
Tablicówka to świetne rozwiązanie. A już w szczególności w pokoju dziecięcym.
Też mi się wydaje, że taka farba jest idealna do pokoju dziecka. Zwłaszcza jak lubią pisać po ścianach.
-
olaaaaazet
- Początkujący

Czy takie farby blakną i robią się szare? chciałabym żeby cały czas była czarna