Zbudować własny dom czy kupić gotowy
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
KarolinaM32
- Początkujący

Re: Zbudować własny dom czy kupić gotowy
Lepiej chyba własny budować, jakbyście potrzebowali firmy z rusztowaniami to mogę Wam polecić slv-group.eu
ja bym swój budował, po pierwssze taniej, po drugie wiesz gdzie co jest
To zależy. Gotowe budynki nie zawsze mogą w pełni być tym, czego byśmy chcieli, a budując swoje to jednak co innego.
-
1001narzedzi
- Zaawansowany

To moim zdaniem zależy od stanu faktycznego takiego gotowego domu, jeżeli będzie wymagał on drastycznego remontu to lepiej poczekać i wybudować własny gdzie wiesz co masz oraz jakie materiały zastosowałeś, a to ważna kwestia.
lepiej zbudowac bo wiesz jakie materialyuzyles a firmy deweloperskie czesto zanizaja jakosc materialow
Trudno się z Wami nie zgodzić i budując dom od podstaw, przynajmniej wiesz jakich materiałów użyłeś oraz masz pewność co do solidnych fundamentów. Koszty może nieco większe niż w przypadku remontu, ale jednak mimo wszystko uważam że warto.
Miałam okazję przeżyć budowę własnego domu - od podstaw. I patrząc z perspektywy czasu - nie chciałabym tego powtórzyć. Stres, nerwy, zamieszanie... Jak patrzę na inwestycja jak np. ta w Zielonej Górze http://amarodeweloper.pl/oferta/rajska-park/, gdzie dom można dostać gotowy - to teraz poszłabym zdecydowanie w tę stronę.
Sprawa jest ciężka, ponieważ nie znamy szczegółów a jak rozumiem rozchodzi się głownie o kwestie finansowe, prawda? Wiele zależy od tego w jakim stanie jest ten gotowy dom który zamierzasz kupić, jaki stopień inwestycji pochłonie.