1. Z tego, co wiem, odwróconą osmozę stosuje się np. w akwarystyce. Woda uzyskana z takiej filtracji wymaga wzbogacania (zmineralizowana), gdyż bez tego ryby by nie przeżyły.baryłka13 pisze:ja zamontowałem w domu filtr osmotyczny firmy water-star, jak na dzisiejszy rynek to bardzo tanioj
Rozumiem, że filtr "osmotyczny" zamontowany przez Ciebie jest "osmotyczny" tylko z marketingowej nazwy lub używa jakiejś pseudo "osmotycznej" metody, bo w przeciwnym wypadku padłbyś tak jak ryby w akwarium.
2. Weź dowolną wodę z kranu i schłódź ją w lodówce. Każda schłodzona woda smakuje o niebo lepiej od wody ciepłej.baryłka13 pisze:...do tego woda smakuje teraz o niebo lepiej
Jak ktoś wydał kilkaset albo kilka tysięcy złotych na filtr "osmotyczny" to za taką kasę nawet przepuszczona przezeń gnojówka będzie smakowała mu lepiej. Siła auto sugestii jest nie do przecenienia.



