Jaki dywan wybrać?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Jaki dywan wybrać?
Ja w sypialni mam dywan wełniany, jest miły w dotyku i skutecznie izoluje od zimna, więc zdecydowanie polecam.
Dużo luksusowych dywanów z tworzyw sztucznych masz w http://7kd.pl. Naturalne dywany raczej odradzam, szczególnie w otoczeniu dzieci, bo nigdy nie dopierzesz, a jak coś rozlejesz to już w ogóle klęska. Pogadaj z ich konsultantami, bo niektórzy na rynku siedzą po kilkanaście lat. Kupiłem na przestrzeni lat 5 dywanów, głównie ze wzorami, 2 z dziecięcymi wzorami, ale zaadaptowałem na potrzeby wykończenia salonu. Nie mam absolutnie żadnych problemów technicznych.
Do pokoju dziecka (8lat) odradzam kupowania dywanu z długim włosem i w jasnym kolorze. Po 6 miesiącach dywan zmienił swój kolor a włosy były poplątane jak kołtuny we włosach 
NO to zalezy juz od upodobań i jeżeli chcesz miec piękne dywany w dobrej cenie to zerknij do oferty https://fortero.pl
-
HollandHome
- Początkujący

Tutaj warto postawić głównie na jakość wykonania dywany oraz oczywiście jego szablon, wzór czy kolorystykę, bo w praktyce ma to duże znaczenie. Dywan może również stanowić o bardzo fajnej dekoracji w pokoju i dodać mu przytulności.
-
colorful girl
- Początkujący

Dywan to super sprawa. Tylko jest problem z czyszczeniem, gdy ma się w domu kota 
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Najgorzej czyści się dywany typu shaggy.
-
Andrzejek88
- Początkujący

Ilekroć kupowałem do domu jakiś dywan, tyle razy w efekcie ściągałem go, aby mieć mniejszą powierzchnię do sprzątania... Dywany są dobre dla osób, które mają cierpliwość, aby je czyścić. Szczególnie jeśli po ich domu biega dziecko albo jakieś zwierzę 
Ja tam dywanów nie lubię... łapie to tylko kurz i jest siedliskiem paskudnych roztoczy!
No ale wnętrze takiego pomieszczenia prezentuje się znacznie lepiej. Myślę, że dobry odkurzacz i można pozostać przy dywanie.
-
ModneSchody
- Początkujący

Według mnie dobrym wyborem w takim przypadku będzie dywan wełniany. Warto pamiętać jednak o tym żeby wybrać prawdziwie wełniany i najlepiej dobrej firmy.
-
Daniel4321
- Aktywny

Zdecydowanie premium hand made z oferty marki Dywilan. Mój wybór padł na beżowy model Roma, składający się w 100% z wełny. Bardzo wysoka jakość, a co najważniejsze moje dzieci strasznie lubią się na nim bawić. 
Ja bym nie wybrała żadnego, nie przepadam za dywanami.
Patrzcie tutaj - https://dywanstyl.pl/kategoria/shaggy-i-wlochacze
Dywany zdecydowanie w moich klimatach, takie jakie lubimy. One pasują idealnie pod nowoczesne wnętrza. Są estetyczne, klimatyczne, robią różnicę. Ale oczywiście - pomieszczenie musi być spójne i dywan również należy dopasować jakoś z głową.
Dywany zdecydowanie w moich klimatach, takie jakie lubimy. One pasują idealnie pod nowoczesne wnętrza. Są estetyczne, klimatyczne, robią różnicę. Ale oczywiście - pomieszczenie musi być spójne i dywan również należy dopasować jakoś z głową.
Dywany są passe, serio...