Domy z bali sosnowych – wyjątkowy klimat

Szukasz odpowiedniego materiału na ściany swojego domu? Nie wiesz jakie materiały będą odpowiednie do ich wzniesienia i wykończenia? Jakie trzeba ponieść koszty wynajęcia ekipy remontowej? Tutaj znajdziesz odpowiedzi.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

Redakcja
Redakcja
Kontakt:

Post autor: Redakcja »

Domy z bali cieszą się ogromną popularnością, choć jest to jeden z najstarszych sposobów stawiania budynków. Wybór tej technologii wpływa pozytywnie.. Domy z bali sosnowych – wyjątkowy klimat >>
Redakcja

Lena80
Aktywny
Aktywny

Post autor: Lena80 »

Miałam przyjemność wynajmować taki dom drewniany na Mazurach podczas wakacji. Był przepiekny i bardzo klimatyczny. Mieszkało się w nim cudownie. Budowała go lokalna firma Natur Eko Dom, którą odwiedziliśmy ponieważ zaczęliśmy się się zastanawiać nad budową takiego domu dla siebie. Ich realizacje nas oczarowały. Aktualnie przystępujemy do działania, a pieczę nad naszą inwestycją powierzyliśmy właśnie im.

jacekb90
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: jacekb90 »

Lena jak idzie wam budowa? Ja również planuję taki dom na mazurach, a jak sprawdzałem to Natur Eko Dom jest z Mrągowa. Mieli by blisko i znali się na lokalnym, tradycyjnym budowaniu. Chcemy, by nasz dom wpisywał się w okoliczny krajobraz, a co może być lepszego niż dom z bala inspirowany tradycyjną zabudową, która już opatrzyła się wszystkim.

sdelfinszpak
Zainteresowany
Zainteresowany

Re: Domy z bali sosnowych – wyjątkowy klimat

Post autor: sdelfinszpak »

zawsze chciałam mieć taki dom.

antonikowalski80
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: antonikowalski80 »

Żeby mieć taki domek, chociażby letniskowy, byłoby super :)

tureqt0
Aktywny
Aktywny

Post autor: tureqt0 »

jacekb90 pisze:Lena jak idzie wam budowa? Ja również planuję taki dom na mazurach, a jak sprawdzałem to Natur Eko Dom jest z Mrągowa. Mieli by blisko i znali się na lokalnym, tradycyjnym budowaniu. Chcemy, by nasz dom wpisywał się w okoliczny krajobraz, a co może być lepszego niż dom z bala inspirowany tradycyjną zabudową, która już opatrzyła się wszystkim.
Oj takie domy lubię. Kiedyś miałem okazję mieszkać przez jakiś czas w takim domu i klimat był niesamowity. I to był właśnie taki dom mazuski, jak piszesz. Spojrzałem sobie na stronę Natur Eko Dom o którym piszesz i mieszkałem w podobnym domu jak projekt "Sielawa". Może salon był bardziej otwarty na klatkę schodową, ale tak to bardzo podobny. Fajnie się w takim domu mieszka.

jacekb90
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: jacekb90 »

tureqt0 pisze:
jacekb90 pisze:Lena jak idzie wam budowa? Ja również planuję taki dom na mazurach, a jak sprawdzałem to Natur Eko Dom jest z Mrągowa. Mieli by blisko i znali się na lokalnym, tradycyjnym budowaniu. Chcemy, by nasz dom wpisywał się w okoliczny krajobraz, a co może być lepszego niż dom z bala inspirowany tradycyjną zabudową, która już opatrzyła się wszystkim.
Oj takie domy lubię. Kiedyś miałem okazję mieszkać przez jakiś czas w takim domu i klimat był niesamowity. I to był właśnie taki dom mazuski, jak piszesz. Spojrzałem sobie na stronę Natur Eko Dom o którym piszesz i mieszkałem w podobnym domu jak projekt "Sielawa". Może salon był bardziej otwarty na klatkę schodową, ale tak to bardzo podobny. Fajnie się w takim domu mieszka.
No projekt ciekawy. Faktycznie jakby bardziej otworzyć salon na klatkę to wnętrze wyda się bardziej przestronne i bardziej w nowoczesnym stylu. Dom z bala nie oznacza, że musi być w starym stylu. Taka konstrukcja może być bardzo nowoczesna. Zobacz też projekt Kurpianka. Niby stylizowany na chaty krupiowskie, ale wnętrze wydaje się bardzo nowoczesne.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ściany”