dywan modny czy nie?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: dywan modny czy nie?
Zgadzam się z przedmówcą. Panele podłogowe będa w takiej sytuacji najlepsze.
Dobre panele to teraz podstawa, ale mały dywan też wygląda na nich fajnie. Oczywiście w przypadku alergików odpada.
-
OdkurzaczWodny
- Początkujący

Dywan zawsze będzie modny i ładny,wiele zależy od naszego gustu oraz stylu w jakim chcemy wyposażyć swoje mieszkanie. Polecam do dywanów odkurzacz wodny,dzięki czemu zaden alergik nie bezie cierpiała, sprzątanie stanie się naprawde przyjemne.
Ja nie jestem zwolennikiem dywanów, o wiele lepiej jest położyć ładną drewnianą podłogę.
-
koperek7745
- Aktywny

Dużo luksusowych dywanów z tworzyw sztucznych masz w 7kd.pl . Naturalne dywany raczej odradzam, szczególnie w otoczeniu dzieci, bo nigdy nie dopierzesz, a jak coś rozlejesz to już w ogóle klęska. Pogadaj z ich konsultantami, bo niektórzy na rynku siedzą po kilkanaście lat. Kupiłem na przestrzeni lat 5 dywanów, głównie ze wzorami, 2 z dziecięcymi wzorami, ale zaadaptowałem na potrzeby wykończenia salonu. Nie mam absolutnie żadnych problemów technicznych.
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Ja chyba od zawsze miałem sztuczne. Ciekawe jakie są ceny tych naturalnych...
Dywan, jak już, to jakiś mały - gustowny i dopasowany do reszty 
Nie lubię dywanów, szybko się brudzą i są trudne w utrzymaniu.
-
Askorpdomy
- Zainteresowany

Dobrze dobrany i solidny dywan zawsze będzie w modzie, problem z dywanem jest z jego utrzymaniem - regularne odkurzanie, wizyty na trzepaku itp. Mimo to osobiście jestem zwolennikiem dywanów.
Ja uważam, że dywan to dobry pomysł tylko trzeba go odpowiednio dobrać. Musi pasować do reszty wystroju i najlepiej, żeby nie był zbyt duży.
Dywany oczywiście moga być modne, musisz tylko zakrzeć do oferty https://fortero.pl gdzie maja najwiekszy wybór wykładzin i dywanów.
Jak dla mnie zawsze modny będzie dywan chociaż u mnie w domu już go nie ma.
Dywany na pewno dodają przytulności pokojom, dlatego uważam, że powinny być w salonie i sypialni. A teraz jest ich taki wybór, że można je dopasować do każdego stylu.
Zamiast zwyczajnego dywanu można zastosować nową kolekcję płytek Kilim, która jest inspirowana jest tkaniną

Do wyboru są różne wersje płytek podłogowych i ściennych, w formatach 60x60, z połyskiem i matowe.

A tutaj zastosowanie płytek w łazience:

Jak widać kolekcja dobrze wygląda w klasycznych jak i nowoczesnych wnętrzach w połączeniu z różnymi płytkami ściennymi.
Zródło zdjęć: https://www.carrea.pl/inspiracje

Do wyboru są różne wersje płytek podłogowych i ściennych, w formatach 60x60, z połyskiem i matowe.

A tutaj zastosowanie płytek w łazience:

Jak widać kolekcja dobrze wygląda w klasycznych jak i nowoczesnych wnętrzach w połączeniu z różnymi płytkami ściennymi.
Zródło zdjęć: https://www.carrea.pl/inspiracje
-
MebleJeziorny
- Zainteresowany

Całkiem ciekawe i na pewno oryginalne rozwiązanie
Co do samego dywanu to uważam, ze doda nam przytulności we wnętrz u i jedne na co należy zwrócić uwagę to jego wykonanie oraz sam wzór, szablon- musi pasować do całego stylu pokoju.