Płytki do łazienki
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
krzyszwoof
- Początkujący

Re: płytki do łazienki-
Dla mnie świetną opcją, są wszystkie ściany, oraz podłoga wykafelkowane czarną błyszczącą kaflą, do tego białe szafki, wanna oraz toaleta i umywalka, oraz biały sufit, najlepiej błyszczący, odbijający światło (na pewno są takie naciągane!), a do tego ledowe, białe światło 
-
remontujesie
- Aktywny

- Kontakt:
Może to dobrze wygląda na zdjęciach w katalogach, ale w użytkowaniu czarne płytki (tym bardziej błyszczące) to zmora do czyszczenia - wie to każdy kto miał ciemne kafelki w łazience.
Potwierdzam, czarne płytki, szyby, itp. z połyskiem bardzo fajnie wyglądają na zdjęciach , ale utrzymać je czyste to koszmar, no chyba, że ma się kogoś z zewnątrz kto dba o czystość naszego mieszkania. Ogólnie są bardzo ładne ale nie zawsze wszystko co jest fajne jest praktyczne i wybór jest trudny.
"Mniej znaczy więcej"- Mies van der Rohe
a czy ktoś może polecić płytki, które przypominają bambus, ale w są przystępnej cenie?:)
Szukaj w takim razie płytek drewnopodobnych z kolorystyką przypominającą bambus, nie wiem natomiast czy znajdziesz coś "tańszego", szukaj w dobrych sklepach internetowych, ewentualnie zastanów się nad podłogą wykonaną ze szkła.
Na pewno nie białe! Strasznie się brudzą i to nawet jak człowiek dba o schludność. Po prostu osadza się na nich brud, zwłaszcza w takim miejscu jak kuchnia i łazienka. Na czarnych też sporo widać, ale utaj mat jest trochę lepszy.
A moim zdaniem to wcale nie jest tak złe rozwiązanie. Wbrew pozorom na czarnym bardziej widać brud.
Ja osobiście mam płytki w łazience granatowe. Bardzo dobrze się sprawują i co najwazniejsze są łatwe w utrzymaniu czystosci.
-
remontujesie
- Aktywny

- Kontakt:
W moim obecnym mieszkaniu mam płytki imitujące beton i też nie ma problemu z utrzymaniem czystości, w nowym mieszkaniu także wybiorę coś w tym stylu.
-
lideropinii
- Superużytkownik

Ja dba się i sprząta regularnie, to nie ma jakichś większych problemów z żadnym materiałem.
Pozdrawiamy, zespół Decoroom
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
Zobacz proszę tą inspirację z płytkami sciennymi jak bambus. Wszystko zależy co to znaczyMarkus88 pisze:a czy ktoś może polecić płytki, które przypominają bambus, ale w są przystępnej cenie?:)
'normalna' cena

Postaw na jakość. Płytki w marketach kuszą ceną ale pamiętaj że płytek nie zmienisz za rok czy dwa. Dobrej jakości płytki, najlepszych producentów dostaniesz na ceramik.isklep24.pl. Warto zapytać o promocje bo można wyhaczyć fajne produkty w dobrych cenach.
Mi nigdy nie podobało się obkładanie łazienki płytkami od góry do dołu. Taka opcja nie daje możliwości jakiejkolwiek zmiany, jeśli szybko nam się znudzi stylizacja. Ja zdecydowałam się wyłożyć płytkami tylko posadzkę oraz ścianę przy wannie i nie żałuję
teraz kiedy chcę mogę zmieniać kolor ścian, wymieniać dodatki i mieć całkiem nowe wnętrze. Jeśli chodzi o płytki to postawiłam na konglomerat kwarcytowy Technistone w odcieniu Noble Supreme White, bo słyszałam wiele dobrego o jakości produktów tej firmy a poza tym ten odcień bardzo przypadł mi do gustu
http://www.technistone.com/pl/color/13
Ostatnio są modne gresowe płytki drewnopodobne

"Mniej znaczy więcej"- Mies van der Rohe
należy bardzo uważnie wybierać klej do płytek, najlepszy jest klej wodoszczelny stosując taki ma się pewność, że posłuży on przez długie lata i płytki będą się trzymały