Wywóz gruzu
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
tomekkk2132
- Początkujący

Re: wywóz gruzu
Jeśli o wywóz gruzu polecam firmę Truck Truck. Profesjonalny sprzęt i szybka usługa.
No właśnie , wyremontuje człowiek sobie a później tyle śmieci budowlanych, gruzu itp. Szukałam w necie pod hasłem kontenerowy wywóz gruzu i znalazłam ofertę niczego sobie https://maxgruz.pl/ .Powiem szczerze myślałam ,że jest z tym więcej problemów a tu dwa dni i po temacie. pzdr
W pierwszej kolejności, to warto zaopatrzyć się w tego typu worki http://ekoplast.biz/oferta-2/worki-przemyslowe/ . Myślę, że jest to świetne rozwiązanie, zwłaszcza że są praktycznie i pomagają uporządkować teren.
Ze swojej strony mogę polecić firmę wywóz gruzu Jakmar Szybko ogarnęli temat u mnie po remoncie. Nie musiałem ich nawet za bardzo pilnować, wystarczyło ustalić zakres prac przed rozpoczęciem. Tak właśnie wyobrażam sobie rolę takich firm, dlatego mogę z czystym sumieniem polecić ich tutaj.
Niestety. Po remoncie zostaje jeszcze dużo pracy, aby doprowadzić mieszkanie do stanu używalności. Dobrze jest właśnie zamówić firmę, która nam to wysprząta. Ja zadzwoniłem po http://tontrans.pl/ Warszawa. Nie tylko wywożą gruz, ale także piach czy ziemię ogrodową.
W Krakowie wywozem gruzu zajmuje się firma: http://dpr.info.pl/. Nie potrzeba żadnych worków. To niewygodne i niepraktyczne. Podstawiają kontener i można go na bieżąco zapełniać. Jak jest pełen to odbierają. Można też zamówić u nich sprzątanie piwnic, czy strychów ze zbędnych gratów.
Polecam zamówienie kontenera. Firma przywozi kontener zostawia w wyznaczonym miejscu. W czasie rementu ładujecie, po wszystkim dzwonisz i oni zabierają. Tanio i bezproblemowo, bez zbędnego bałaganu. Kontenery na gruz to naprawdę dobra opcja.
-
rispohoste
- Początkujący

Szczerze to ja bym najpierw popytał znajomych, czy ktoś nie potrzebuje. Czesto okresem jesiennym ludzie z przyjemnością wezmą gruz. Jeśli ktoś ma kawałek do drogi głównej to będzie taki gruz dla niego zbawieniem.
Warto zapoznać się z ofertą firmy Irtrans. Oferują wywóz gruzu w workach ze zniesieniem z piętra. To lepsze niż kontenery czy big bagi, bo nie trzeba nosić 
Jeśli o Przemyśl chodzi to sprawdzi się firma PTB Krystian Szczepański. Rozbiórki, wykopy, wywóz gruzu, bardzo solidna firma, wszystko wykonują w terminie a z cennikiem nie przesadzają.
-
Daniel4321
- Aktywny

Pozbycie się gruzu stanowiło dla mnie nie lada problem. Bardzo długo poszukiwałem firmy, która byłaby w stanie wywieźć go w mgnieniu oka. Dopiero Logo Group z Rudy Śląskiej załatwiło ten kłopot znakomicie. Często oddaję im również złom.
-
Marek Rajski
- Zainteresowany

Z odpadami po remoncie zawsze jest problem. Juz podczas remontu warto wyposażyć się przynajmniej w kontener aby gdzies to składować. Ja wypożyczyłem kontener od firmy Maxgruz.pl . Po remoncie zajęli się także utylizacja odpadów. Działają szybko i są tani.
Solidna firma we Wrocławiu to www.transportkruszyw-wroclaw.com.pl. Zajmują się wywozem gruzu, urobku oraz innych materiałów. Oprócz tego zajmują się transportem piasku oraz innych kruszyw. Są terminowi i dobrze się z nimi współpracuje.
PPHU EKOPROD sie zajmuje kompleksową gospodarką odpadami. Jak dla mnie właśnie to jest przykład dobrej firmy, która ma sporą ofertę i do roboty podchodzi terminowo. Warto z takimi współpracować po prostu
-
Albatros348
- Aktywny

Gruz to problem, który zalega nam często na placu budowy i nie do końca wiemy, co z tym zrobić. Po długich poszukiwaniach idealnej firmy mój wybór padł na Wyburzenia Kościan K.Nadobnik. W mgnieniu oka zajęli się oni wywozem gruzu w związku z czym kłopot zniknął w mgnieniu oka.