Witam Forumowiczów, pytanie brzmi: czym pomalować listwy styropianowe podsufitowe (kolor biały): jaka farba (zwykła dekoral lateksowo-akrylowa taka od sufitu wystarczy?) i czym malować by nie powstawały zacieki - pędzlem obawiam sie że powstaną.
Listwy nie są idealnie gładkie mają wzory.
Łączyć będę akrylem na klej montażowy atlas.
Listwy przysufitowe styropianowe
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
koperek7745
- Aktywny

Re: Listwy przysufitowe styropianowe
Dużo sztukaterii wewnętrznej i zewnętrznej sprzedają na stronie perfectstyr.com.pl. Parę razy już u nich zamawiałem i nie narzekam. Dobry kontakt, szybka dostawa, styropian jest odpowiednio wzmacniany, łatwo się go nakłada nawet w dość trudno dostępnych miejscach i na niekoniecznie przyjaznym podłożu. Obróbka jeśli chodzi o malowanie sztukaterii nie jest trudna, farba rzeczywiście się trzyma, nie robią się jakieś odpryski, czy inne skazy.
W salonie i sypialni w mieszkaniu mam panele ścienne gipsowe z motywem fali. Zamawiałem u producenta, bo pewna jakość i cennik znacznie lepszy niż w standardowych marketach budowlanych. Zostawiam ci kontakt telefoniczny do mojego konsultanta 663 036 206. Bardzo dobrze mi doradził. W panelach żadnych wad technicznych. Dostałem też polecenie do wyspecjalizowanego wykonawcy w moim regionie, więc trochę zaoszczędziłem. Cenowo raczej oferta nie do pobicia, chociaż całego rynku nie przeglądałem.
Temat stary, ale może ktoś na kiego trafi. Listwy przysufitowe malujemy wszelkiego rodzaju farbami akrylowymi (lateksowe, ceramiczne, emulsja itp). Nie można stosować tych rozpuszczalnikowych
Co zrobić, aby nie powstały zacieki? Rozcieńczyć farbę i malować 2-3 razy. Ważny jest dobrej jakości pędzel, najlepiej sztuczne włosie. Jak są jeszcze jakieś pytania, to w sklepie https://yourdecor.pl/, spokojnie doradzą i wytłumaczą, a poza tym jest ciekawy wpis na blogu jak zamontować listwy sufitowe, czy ogólnie sztukaterię. 
-
Anuszka1187
- Początkujący

Dużo sztukaterii w postaci listew sufitowych znajdziesz w firmach zajmujących się sprzedażą produktów do dekoracji i wykończenia wnętrz. Zaczynając od gładkich a kończąc na bogato zdobionych lub z możliwością wklejenia taśmy LED.