Jaka lodówka lg samsung czy electrolux?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
agamemnon91
- Aktywny

Re: jaka lodówka lg samsung czy electrolux?
2lata to żaden test.
Ogólnie to najlepiej szukać w firmach które rzeczywiście zajmują sie tylko AGD>
Ogólnie to najlepiej szukać w firmach które rzeczywiście zajmują sie tylko AGD>
-
MojaGazetka
- Początkujący

Od 4 lat mam Mastercooka i jest super, ale jak już kolega wcześniej wspomniał, taki krótki czas to żaden test. Wcześniej mieliśmy Electroluxa, który służył bardzo długo i został wymieniony nie z powodu awarii, tylko był zwyczajnie za mały - z osobistego doświadczenia mogę więc polecić tę markę
Jak szukasz lodówki, to przejrzyj sobie jeszcze promocje w naszej apce, bo mamy bazę gazetek promocyjnych, więc łatwo sobie porównasz ceny w różnych sklepach 
Samsunga kupiłem rok temu i problemów z użytkowaniem nie ma, ale to krótki czas. Co do ceny to moim zdaniem nie jest taki drogi jak ktoś pisał wcześniej. To aktualne ceny za które można kupić samsunga http://www.homebook.pl/produkty/lodowki .Dodam, że jakość wykonania zadowalająca.
-
Andrzej1456
- Początkujący

Ja mam lodówkę Kernau i działa niezawodnie. Ma no frost, klasę energetyczną A+ oraz pojemny zamrażalnik. Była tańsza od Samsunga a jakością nie odbiegała. W dodatku dodali na nią 5 lat gwarancji co jest bardzo wygodna. Czasem nie opłaca się przepłacać. Lodówka wygląda tak https://www.kernau.com/produkt/kfrc-18161-nf-ex.html. Całkiem nowoczesna.
-
dickwinters
- Zainteresowany

Ja mam lodówkę no frost firmy Liebherr, nie żałuję zakupu, jest bardzo pojemna, bardzo dobrze rozplanowany środek, do tego jest energooszczędna co dla wielu jest kluczową kwestią.
Ja zazwyczaj kupuje sprzęty Beko, też jednak zaczynam się zastanawiać nad LG. Szukałam konkretnie modelu lg premium gbb60pzdzs no i mam: http://blog.technikan.pl/porownanie-lod ... -365e30zx/. Wydaje mi się, że wypada ona dość średnio, a wy macie któryś z tych modeli? Możecie mi polecić?
-
WszystkozAmeryki_com
- Zainteresowany

Beko też ma kilka ciekawych modeli lodówek natomiast jeżeli mam wybierać to warto sprawdzić najnowszy model lodówki LG z funkcje knock knock, na pewno już o tym słyszeliście 
Osobiście posiadam lodówkę samsunga od 2012 roku i dobrze chodzi. Mam zamiar na przyszły rok ją wymienić, ale tylko dlatego, że potrzebujemy po prostu większej lodówki i chcemy taką dwudrzwiową. I pewnie też będzie Samsung.
Zresztą jak kupowałam piekarnik i pytałam w sklepie co mi polecają to Pan powiedział jasno: co się bardziej podoba, bo teraz wszystkie te urządzania mają podobne parametry, a jak ma się zepsuć to i tak się zepsuje - kwestia szczęścia, a nie marki.
Zresztą jak kupowałam piekarnik i pytałam w sklepie co mi polecają to Pan powiedział jasno: co się bardziej podoba, bo teraz wszystkie te urządzania mają podobne parametry, a jak ma się zepsuć to i tak się zepsuje - kwestia szczęścia, a nie marki.
Ja preferuje małą lodówkę, z tego powodu, że nie potrzebuje dużo miejsca. Jeśli chodzi o firmę to wszystkie z tych są bardzo dobre. Ja osobiście posiadam electroluxa i jestem zadowolony, konkretnie mam na myśli model z tego rankingu http://www.eurobb.net/mala-lodowka/ . Taka mała lodówka to fajne rozwiązanie, ponieważ można ją zamontować np. w sypialni.
Nie sugerowałbym się tyle nazwą firmy ile parametrami opisującymi poszczególne lodówki. Właśnie na to radziłbym zwracać uwagę.
-
malukasiewicz
- Początkujący

Tak jak kolega wyżej napisał. W dzisiejszych czasach marka już nie niesie bezawaryjności itp. Wybierając lodówkę w głównej mierze kierujmy się jej parametrami.
Z tego co wiem to Electrolux oraz LG mają bardzo ciekawe modele lodówek, więc poszedłbym właśnie w tym kierunku i oczywiście szukał taniej w sklepach online.
Ja mam lodówkę od Beko i zdecydowanie sprawdza się naprawdę dobrze.
-
CzasOkazji
- Początkujący

Witam wszystkich na forum
To w wielu przypadkach kwestia przekonania do danej firmy, ale akurat na temat Beko można spotkać pozytywne opinie. Też mieliśmy ich lodówkę i sprawowała się bez zarzutu.
-
aleksandraz
- Początkujący

Mam lg i nie narzekam. Inna sprzęty od nich mam, nie robią problemu jak coś się zepsuję