Materiały budowlane przez internet?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Materiały budowlane przez internet?
Jasne, że tak! Nie ma w tym nic złego ani dziwnego. Coraz więcej osób zwraca się ku ofertom internetowym bo są korzystniejsze i atrakcyjniejsze od tych, w sklepach stacjonarnych. Idealnym przykładem jest sklep np. stukpuk gdzie profesjonalny asortyment remontowo-budowlany, sprzedawany jest w bardzo atrakcyjnych cenach.
Zamawianie materiałów budowlanych w sklepach internetowych nie jest czymś nowym, większość osób tak robi i póki co dobrze na tym wychodzi, głównie pod katem ceny czy dostępności artykułów.
-
DSconstruction
- Początkujący

To prawda,w kwestii kupna materiałów czy też narzędzi budowlanych online, uważam iż jest to znakomita opcja przede wszystkim na to aby zaoszczędzić czas jak i pieniądze. Często korzystam właśnie z takiej formy zakupów.
Patrząc na to jak kształtują się ceny, to faktycznie zdecydowanie lepiej jest zamawiać wiele rzeczy z zakresu materiałów budowlanych w sklepach internetowych gdzie będzie zdecydowanie taniej i szybciej- unikniemy długich kolejek.
W Internecie znalazłam możliwość przygotowania stalowych balustrad do schodów zaprojektowanych do mojego domu. Specjalnie gięcie stali na balustrady zamówiłam w firmie która się tym specjalizuje na co dzień.
-
PHUBestBud
- Początkujący

Ja nie widzę w tym nic złego, a wręcz przeciwnie- takie rozwiązanie ma sporo plusów, jest przede wszystkim taniej, do tego szeroki wybór. Wystarczy tylko wybrać firmę, sklep godny zaufania.
Przez internet można kupić wszystko, ale też oczywiście sprzedać. Tylko trzeba to później dobrze wysłać. Jeśli ktoś zajmuje się taką sprzedażą, to koniecznie musicie zajrzeć na platformę sendit. Mają świetną ofertę dla każdej firmy, ale również dla osób prywatnych.
Jak najbardziej, w wielu przypadkach materiały zamawiane przez internet są tańsze i bardzo dobrej jakości o czym pisaliśmy już na forum. Poza tym to dużą wygoda.
-
drewnobalcer
- Początkujący

Jeżeli trafi się na producenta to dlaczego nie...
Nasza firma oferuje materiały budowlane w zakresie produkcji wykończeń wnętrz... typu listwy wykończeniowe, boazeria, deska heblowa itp... Na naszej stronie internetowej ceny podane są z wliczonym Vatem... Wystarczy spojrzeć, że wysokie nie są.
Poza tym... oferujemy wszystko najwyższej jakości, a dlaczego ?
Bo mamy możliwość sami sprawdzić co sprzedajemy, wysyłamy.
Do tego... Koszty przesyłki są niewielkie, gdyż mamy podpisaną umowę z firmą kurierską.
Nasza firma oferuje materiały budowlane w zakresie produkcji wykończeń wnętrz... typu listwy wykończeniowe, boazeria, deska heblowa itp... Na naszej stronie internetowej ceny podane są z wliczonym Vatem... Wystarczy spojrzeć, że wysokie nie są.
Poza tym... oferujemy wszystko najwyższej jakości, a dlaczego ?
Bo mamy możliwość sami sprawdzić co sprzedajemy, wysyłamy.
Do tego... Koszty przesyłki są niewielkie, gdyż mamy podpisaną umowę z firmą kurierską.
Nam też przed budową doradzali znajomi żeby kupować materiały przez internet, jednak trzeba się trochę znać, żeby wiedzieć jakie kupić. Ostatecznie kupiliśmy wszystko w zwykłej hurtowni msm we Wrocławiu i byliśmy bardzo zadowoleni. Cenowo wyszło praktycznie tak samo
-
karina.tramp
- Początkujący

jestem z okolic Kielc z budowlanych marketów mam jedynie mrówke w okolicy, czy lepiej zamówić pod altanę w ogrodzie materiały w necie czy lokalnie?
-
Marcepan33
- Aktywny

Duży wybór mebli metalowych i regałów magazynowych ma Mag Complex, warto u nich podpytać. Ja jestem z regałów bardzo zadowolony, nic się nie niszczy nie pęka a raczej na obciążeniach nie oszczędzamy, kładziemy na regały sporo i nic się złego nie dzieje.
- kowalski96
- Początkujący

Ja powiem tak, część materiałów kupiłem przez internet, część materiałów kupiłem jadąc bezpośrednio do firm, których sklepy internetowe wybrałem. Zawsze wybierałem transport na plac budowy i za każdym razem firmy dotrzymywały terminów. Więc polecam.
Zdarzało mi się kupować przez internet i powiem szczerze, że czasem wychodzi taniej niż stacjonarnie. Trochę mnie to zdziwiło na początku, ale chyba tak już jest. Zamawiałem z arsen24.pl i zakupy szybko otrzymywałem, także to mój zaufany sklep.
ps porównywałem ceny z różnych sklepów
ps porównywałem ceny z różnych sklepów
bardzo dobry dystrybutor stali -> https://www.bowim.pl