DOM ZBUDOWANY Z CERAMIKI ZABIJA WŁAŚCICIELA!!!!
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
DOM ZBUDOWANY Z CERAMIKI ZABIJA WŁAŚCICIELA!!!!
Taką informację otrzymałem podczas rozmowy telefonicznej z pracownikiem jedej ze szczecińskich hurtowni materiałów budowlanych. Myślałem że to żart, ale facet był jak najbardziej poważny!!!! Był bardzo przekonujący i przejety opowiadając mi o ceramice budowlanej, Gdybym nie znał całego procesu produkcji ceramiki budowalnej to pewnie bym mu uwierzył. Jak sie okazało potem było to zagranie celowe. Hurtownia ta miała kiepskie ceny na te produkty natomiast proponowała zdrowotne cegły typu Silka i beton komórkowy. Aż bałem sie zapytać o cement .... 
najłatwiej krytykować typowe dla pewnych ludzi....
Nie do końca się mylił.
Poczytaj sobie na temat promieniowania ceramiki 
Ekologiczny system budowy domu.
-
driver1880
- Aktywny

dlatego wlasnie na innym watku pytalem sie o pustaki zuzlowe. Ostatecznie zdecydowalem sie na piwnice z bloczkow betonpowych i zuzowych, a reszta z porothermu. Bo widze, ze ten porotherm to wcale mniej nie promieniuje od pogardzanego zuzlu. W sumie jak podzwonilem po rozmych producentach to sie dowiedzialem, ze zuzlowe mozna kupic od reki, a na betonowe trzeb czekac. Przy czym to wcale nie oznacza, ze betonowe tak schodza, ze nich nigdy nie ma, a zuzlaki siedza i nikt nie chce ich kupic. Wrecz odwrotnie. Zuzlowe produkuja na okraglo, bo jest zbyt, a betoniaki robia na specjalne zamowienie, bo nikt ich nie kupuje wiec szkoda trzmac bez sensu na skladzie.
NIE POROTHERM!!!!!!!!!!!
Witam serdecznie chciałbym ostrzec wszystkich nowo budujących jeżeli mają jeszcze możliwość wyboru materiału z którego będą budować dom to niech poważnie się zastanowią.
Nie polecam Porothermu w wydaniu Polskich Składów Budowlanych z okolic Łodzi. Widziałem na własne oczy jakie pustaki dostarczono moi znajomym do zbudowania domu. Jeżeli ktoś jest zainteresowany chętnie prześlę fotografie meilem.
Nieprawdopodobne zleżałe, spleśniałe, zawilgociałe. jako można było coś takiego przywieź ludziom do budowy nowego domu. Niczym nie przypominały tych które widać w katalogu. Oczywiście zabrano je z placu budowy lecz podejrzewam że ktoś inny otrzyma je prz najbliższej okazji.To wszystko POLSKIE SKŁA..............
Jeżeli ktoś chce budować z POROTHERMU i uniknąć kłopotów z postojem w budowie to proszę zaopatrywać sie w mniejszych firmach budowlanych. DOBRA RADA
Nie polecam Porothermu w wydaniu Polskich Składów Budowlanych z okolic Łodzi. Widziałem na własne oczy jakie pustaki dostarczono moi znajomym do zbudowania domu. Jeżeli ktoś jest zainteresowany chętnie prześlę fotografie meilem.
Nieprawdopodobne zleżałe, spleśniałe, zawilgociałe. jako można było coś takiego przywieź ludziom do budowy nowego domu. Niczym nie przypominały tych które widać w katalogu. Oczywiście zabrano je z placu budowy lecz podejrzewam że ktoś inny otrzyma je prz najbliższej okazji.To wszystko POLSKIE SKŁA..............
Jeżeli ktoś chce budować z POROTHERMU i uniknąć kłopotów z postojem w budowie to proszę zaopatrywać sie w mniejszych firmach budowlanych. DOBRA RADA
-
Andrzej 99
- Początkujący