Jakie rolety do pokoju? :)
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
werkawisia
- Początkujący

Jakie rolety do pokoju? :)
Hej, jestem studentką pierwszego roku, niestety kompletnie pozbawioną wyczucia stylu
Czy możecie powiedzieć mi jak dobrać rolety do pokoju żeby wyglądało to ładnie i elegancko ale jednoczenie było łatwe w zamontowaniu? Bo przyznam się szczerze, że brak mi troszeczkę umiejętności manualnych 
Re: Jakie rolety do pokoju? :)
Jak nie chcesz odsłaniać okna to proponowałabym rolety dzień&noc firmy PraskDesign. Mam teraz takie u siebie w mieszkaniu i sprawdzają się rewelacyjnie. Wyglądają bardzo ładnie, bo paski w które są uszyte dają trochę taki efekt żaluzji
Ja mam kolor śliwkowy ale wydaje mi się, że jak wybierałam to był też biały i kilka innych kolorów. Najlepsze w nich jest to, że nie trzeba ich składać, bo są już gotowe do założenia od razu z opakowania i można je nakleić na okno, więc nie ma żadnych dziur. Bardzo bardzo polecam! Szczególnie, że studiujesz i nie masz zapewne czasu na zabawę w montowanie rolet na oknie 
a po co rolety nie lepsza zasłona?:D
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Ja mam takie rolety dzień - noc i są bardzo fajne. Można zrobić z nich półmrok, całkowicie zasłonić lub odsłonić 
Jak dobierasz rolety to kolor dopasowujesz do ścian twojego pokoju, zobacz sobie jak to wygląda http://rolety-warszawa.net/. Zazwyczaj ludzie wybierają ciepłe barwy
[/url]
[/url]
-
MichaelJackson
- Początkujący

rolerty dzien noc sa dobre jeśli spisz często w dzien albo bardzo ci wchodzi słonce bo zatrzymuja słonce a zima ciepło w środku. Jak nie masz takich potrzeb to jakies dekoracyjne, cienkie się sprawdza. Moim zdaniem lepiej na wymiar bo solidniejsze sa.
-
Pracownia2p
- Początkujący

Żadna zasłona nie zapewni Ci takiego komfortu i dyskrecji jak dobra roleta,pamiętaj o tym,zresztą juz odbiega się od zasłon na rzecz żaluzji czy właśnie rolet dzień/noc. To bardzo nowoczesne rozwiązanie.
Na pewno bardzo uniwersalne są rolety noc i dzień w kolorze białym. Takie rolety można kupić w Roletexie.
-
agamemnon91
- Aktywny

Można mieć i rolety i zasłony
kto co lubi.
Ale rolety dzień-noc to jak dla mnie najlepsze rozwiązanie, nie musisz za każdym razem całych zwijać i rozwijać tylko przesuwasz delikatnie + można dobrać sobie kolorystycznie jak tylko chcemy
Ale rolety dzień-noc to jak dla mnie najlepsze rozwiązanie, nie musisz za każdym razem całych zwijać i rozwijać tylko przesuwasz delikatnie + można dobrać sobie kolorystycznie jak tylko chcemy
-
MagiaSwiatla
- Początkujący

Akurat w tym przypadku sprawdzą się dosłownie każde rolety, postaw na te które Tobie się podobają, jak chociażby modne w ostatnim czasie dzień-noc. Koszty ich założenia wcale nie są wysokie.
Łatwe w zamontowaniu rolety z fajnymi wzorami i tanio znajdziesz na www.hbmdesign.eu Zamawiałam u nich i śmiało mogę polecić, a jeżeli chodzi o założenie to też nigdy wcześniej tego nie robiłam i miałam obawy czy sobie poradzę, ale muszę przyznać, że nie miałam żadnego problemu z ich montażem. Polecam 
Dla osób nie lubiących firan, zasłon, polecam rolety noc-dzień https://decodesign.com.pl/roleta-dzien- ... -38x140_cm
-
tomekdjred35
- Początkujący

Akurat w przypadku rolet wybór masz ogromny. Wszystko zależy od wystroju twojego mieszkania i efektu, jaki chcesz uzyskać. Mi najbardziej podobają się rolety rzymskie, ale oczywiście, jak wszystko jest, to kwestia gusty. Poprzeglądać różne katalogi i przykładowe aranżacje w internecie. Jeśli szukasz dobrego sklepu, to wiele osób poleca https://sklep.mardom.com.pl specjalizujący się w sprzedaży rolet i karniszy.
Najprostsze w montażu będą pewnie zwykłe rolety. Ale ja bym Ci radziła dzień-noc, są mega praktyczne 
-
AdidarMeble
- Aktywny

Też mam takie zdanie, czyli najlepiej zrobisz decydując się na montaż rolet dzień-noc, które są nie tylko bardzo ładne, eleganckie ale i również praktyczne o czym sam miałem okazje już nie raz się przekonać.