Witam,
Deweloper, od którego kupuję mieszkanie zmienił materiał, z którego robi ścianki.
W projekcie dostałem Silkę, a w rzeczywistości jest płyta karton-gips na stelażu, wypełnienie jest z waty szklanej.
Jako, że się nie znam na materiałach to czy oba materiały sa do siebie podobne, czy też straciłem coś na tym?
Z gory dziękuję za pomoc.
Ścianka z Silki E18A+ vs karton-gips
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Re: Ścianka z Silki E18A+ vs karton-gips
Ścianka działowa na wygłuszać, tam jest wełna. Jakby robić z silki i dawać wełnę to jaka wyjdzie grubość. Rzadko się zdarza, ale wykonawca naprawił błedy projektanta... chyba, że nie dał wełny!!!. To wtedy masakra.kezsel pisze:Witam,
Deweloper, od którego kupuję mieszkanie zmienił materiał, z którego robi ścianki.
W projekcie dostałem Silkę, a w rzeczywistości jest płyta karton-gips na stelażu, wypełnienie jest z waty szklanej.
Jako, że się nie znam na materiałach to czy oba materiały sa do siebie podobne, czy też straciłem coś na tym?
Z gory dziękuję za pomoc.
rekuperacja od 1989r
Re: Ścianka z Silki E18A+ vs karton-gips
Na tą chwilę grubość K-G razem izolacja jest identyczna jak Silki, czyli 18cm.
Wątpliwości pojawiły mi się po tym jak przeczytałem, że Silka ma doskonałe parametry akustyczne.
Wątpliwości pojawiły mi się po tym jak przeczytałem, że Silka ma doskonałe parametry akustyczne.