Ścianka z Silki E18A+ vs karton-gips

Szukasz odpowiedniego materiału na ściany swojego domu? Nie wiesz jakie materiały będą odpowiednie do ich wzniesienia i wykończenia? Jakie trzeba ponieść koszty wynajęcia ekipy remontowej? Tutaj znajdziesz odpowiedzi.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

kezsel
Początkujący
Początkujący

Ścianka z Silki E18A+ vs karton-gips

Post autor: kezsel »

Witam,

Deweloper, od którego kupuję mieszkanie zmienił materiał, z którego robi ścianki.

W projekcie dostałem Silkę, a w rzeczywistości jest płyta karton-gips na stelażu, wypełnienie jest z waty szklanej.

Jako, że się nie znam na materiałach to czy oba materiały sa do siebie podobne, czy też straciłem coś na tym?

Z gory dziękuję za pomoc.

Tomasz_Brzeczkowski
Superużytkownik
Superużytkownik

Re: Ścianka z Silki E18A+ vs karton-gips

Post autor: Tomasz_Brzeczkowski »

kezsel pisze:Witam,

Deweloper, od którego kupuję mieszkanie zmienił materiał, z którego robi ścianki.

W projekcie dostałem Silkę, a w rzeczywistości jest płyta karton-gips na stelażu, wypełnienie jest z waty szklanej.

Jako, że się nie znam na materiałach to czy oba materiały sa do siebie podobne, czy też straciłem coś na tym?

Z gory dziękuję za pomoc.
Ścianka działowa na wygłuszać, tam jest wełna. Jakby robić z silki i dawać wełnę to jaka wyjdzie grubość. Rzadko się zdarza, ale wykonawca naprawił błedy projektanta... chyba, że nie dał wełny!!!. To wtedy masakra.
rekuperacja od 1989r

kezsel
Początkujący
Początkujący

Re: Ścianka z Silki E18A+ vs karton-gips

Post autor: kezsel »

Na tą chwilę grubość K-G razem izolacja jest identyczna jak Silki, czyli 18cm.

Wątpliwości pojawiły mi się po tym jak przeczytałem, że Silka ma doskonałe parametry akustyczne.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ściany”