Brak fachowców w Warszawie?

Wybór wykonawcy często decyduje o tym, czy budowa lub remont domu będzie miłym wspomnieniem, czy trudnym przeżyciem, a dom - wymarzonym miejscem do mieszkania czy katalogiem błędów. Jak wybrać dobrego, rzetelnego wykonawcę? Tu możesz polecić sprawdzone ekipy i poznać opinie o wykonawcach, których zamierzasz zatrudnić.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

Rudolf Bras jr.
Superużytkownik
Superużytkownik

Re: FACHOWCY SĄ W POLSCE!!!

Post autor: Rudolf Bras jr. »

muniek87 pisze:Wszystkich, którzy boją się partaczy pragnę uświadomić, że jest kilka fachowych ekip budowlanych w naszym kraju, które znają się na robocie jak mało kto.
Wiem, bo miałem z takową w ostatnim czasie do czynienia.
Jakiś czas temu zakończyli prace na moim dachu pod Warszawą. Po prostu nic dodać, nic ująć. Na budowie byłem trzy lub cztery razy żeby zobaczyć czy będzie tak jak zapewniali. I rzeczywiście - wszystko prościutko (łaty równiutkie, obróbki blacharskie dokładnie przylegały, nie odstawały nigdzie, blacha nie była porysowana i pognieciona a dachówki ułożone jak pod linijkę). Poznałem też przy okazji kilka fachowych określeń bo majster jest bardzo miły i chętnie odpowiadał na moje pytania (mimo to starałem się nie zagadywać go zbytnio bo fachowcy nie lubią jak się im przeszkadza w pracy, nie chciałem go denerwować :) bo i po co).
Opowiadał, że nauczył się wszystkiego za granicą. Spędził tam kilkanaście lat ale gdy Polska weszła do Unii i wszyscy zaczęli masowo wyjeżdżać - on wrócił do kraju bo kiedy zaczęło brakować w Polsce rąk do pracy - zarobki wzrosły i tutaj ma teraz zagranicę. Jest u siebie w kraju i zarabia o wiele więcej niż w jakimkolwiek innym. I właściwie to prawda bo mój dach "trochę" pieniążków mnie kosztował ale za to jak miło teraz na niego popatrzeć :lol:
Po tym czego się naczytałem na forach o pseudo fachowcach to naprawdę współczucia dla tych biednych ludzi.
W każdym razie polecam tą ekipę jeśli chcecie mieć spokojną głowę podczas remontu swojego dachu. Majster p. Krzysztof tel. 0785-803-716.
Pozdrawiam i życzę powodzenia :P
Panie Radosny Dach, tak bardzo brakuje zleceń, że musi się Pan lansować na forum :?: jaki z tego Pana powieściopisarz, wystarczy zobaczyć,wklepując w Google podany nr.telefonu, miłej lektury życzę :lol:
Nikt mnie nie przekona że białe jest białe, a czarne to czarne !

budowlany
Początkujący
Początkujący

Post autor: budowlany »

wykonawców do remontu można znaleźć
baza firm nie jest jakaś wielka, ale można porównać konkretne ceny

zuga

Post autor: zuga »

W Pruszkowie fachowcy strasznie zawyżają stawki, bo jak budują u warszawiaków to im się w głowie przewraca,i takie sumki rzucają, że szok!! np malowanie 25 zł za m2 ściany!!! sama robocizna! :?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Porozmawiajmy o wykonawcach”