Jaki wybrać typ rusztowania ?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Jaki wybrać typ rusztowania ?
W wyborze rusztowania szybko pomogą doradcy z SLV Group. Nie raz miałem już do czynienia z ta firmą i za każdym razem zaskakiwali mnie profesjonalizmem i znajomością tematu. Jeśli chodzi o same rusztowania to jest to zdecydowanie sprzęt z górnej półki.
-
KazimierzBudowa
- Początkujący

Dzięki, już kupiłem tego ProTeca na alusystems.pl , wysłali mi od ręki i już zarabia na siebie. Swoją drogą świetny sprzęt.
Bardzo dobre rusztowania ma w swojej ofercie firma Szal-Bud z województwa Kujawsko-Pomorskiego. Ja akurat wynajmowałem od nich rusztowania ale z tego co wiem to zajmują się również ich sprzedażą.
-
nietoperek
- Zainteresowany

Faktycznie zwróciłbym uwagę na to, aby były też dopasowane siatki do tych rusztowań. To pozwoli kompleksowo i spokojnie pracować na ścianie. Osobiście rekomenduję siatki z Symar są różne, więc każdy wybierze taką, która mu najlepiej pasuje. Do tego wytrzymałe, elastyczne, nierwące się po sezonie czy dwóch.
kalendarz i klepsydra
Jeśli chcecie sami robić i sa potrzebne rusztowania, to proszę bardzo, możecie wynająć np. od takiej firmy jak euro-rusztowania.pl, to żaden problem.
My tak długo robiliśmy, bardzo wygodne rozwiązanie podczas remontów czy budowy. Firma niezawodna, wiec śmiało można korzystać z ich usług.
-
krzysiek_radom
- Początkujący

Witam wszystkich użytkowników 
PYtałem już na tym forum ale może uda mi się tutaj dostać odpowiedź. Szukam sprawdzonego rusztowanka na schody, lekkiego może to być minirusztowanie. Upatrzyłem sobie coś takiego jak CORDA 2x6 czy ktoś z Was na czymś takim pracował ???? Czytałem że jest dość stabilne i lekkie ale chciałem dowiedzieć się u źródła
Czy polecilibyście jednak coś innego ?
Pozdrawiam,
Krzychu
PYtałem już na tym forum ale może uda mi się tutaj dostać odpowiedź. Szukam sprawdzonego rusztowanka na schody, lekkiego może to być minirusztowanie. Upatrzyłem sobie coś takiego jak CORDA 2x6 czy ktoś z Was na czymś takim pracował ???? Czytałem że jest dość stabilne i lekkie ale chciałem dowiedzieć się u źródła
Pozdrawiam,
Krzychu
-
StanosławBorsuk
- Aktywny

krzysiek_radom pisze:Witam wszystkich użytkowników
PYtałem już na tym forum ale może uda mi się tutaj dostać odpowiedź. Szukam sprawdzonego rusztowanka na schody, lekkiego może to być minirusztowanie. Upatrzyłem sobie coś takiego jak CORDA 2x6 czy ktoś z Was na czymś takim pracował ???? Czytałem że jest dość stabilne i lekkie ale chciałem dowiedzieć się u źródłaCzy polecilibyście jednak coś innego ?
Pozdrawiam,
Krzychu
Ja polecam Krause, słyną z dobrej jakości. Sam mam drabiny od nich i nie narzekam.
Sprawdźcie też sobie Novarent ze Szczecina. My mieliśmy od nich rusztowania ramowe z pomostami Eco, bardzo stabilne, lekkie. Bardzo przydatne to, że firma nie tylko sprzedaje, ale i wynajmuje różnego typu rusztowania i szalunki, nie zawsze trzeba kupować.
Firma od ktorej wypożyczasz rusztowanie powinna pomóc CI dobrać odpowiedni typ. Ja dla mojej firmy postawiłem na rusztowania stojakowe. Specjaliści zawsze chętnie pomagają z wyborem, warto się ich pytać o zdanie.
Polecam Ci też wypożyczyć rusztowania od Ramirent. Nie zapłacisz horendalnie dużo, a pomogą Ci dobrać odpowiedni rodzaj do Twojej budowy. Będziesz zadowolony, bo wypożyczenie zdecydowanie mniej kosztuje niż nowy sprzęt, można sobie zaoszczędzić 
Wydaje mi się, że to jest temat dla specjalistów, ja jako zwykły użytkownik nie będę się wypowiadał
Masz rację. Jest tyle rodzajów rusztowań, że najlepiej poprosić o pomoc w ich wyborze specjalistów. My wypożyczaliśmy jakiś czas temu rusztowania z firmy http://bau-form.pl/ i tam nam dobrze doradzili, który typ u nas podczas remontu, sprawdzi się najlepiej.
-
grzesiek998
- Aktywny

Mi się wydaje, że najlepsze będzie rusztowanie aluminiowe, bo jest najlżejsze.
Nie wyobrażam sobie pracy na rusztowaniu bez siatki ochronnej. Dlatego uważam, że warto zamówić. Korzystam zawsze z Fulo bo mogę tam zamówić siatkę na wymiar i dobrac rozmiar oczek.
Zarówno rusztowania, jak i stropy tradycyjne oraz szalunki stropowe Alustrop mamy od Altrad. Bardzo polecam firmę, nie mają sobie równych. Bardzo dobra oferta, jak i ceny jakie przyjęli.