Kosiarka spalinowa czy elektryczna
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: kosiarka spalinowa czy elektryczna
Zdecydowanie spalinowa z napędem, żeby się nie męczyć za bardzo przy koszeniu. W tym sezonie testuję Faworyt WR51BS625N4W1-R
My zdecydowaliśmy się na kosiarkę spalinową HECHT. Mąż znalazł ją w tym sklepie https://www.ewimax.pl/. Znajomi niedawno taką kupili i sprawuje się naprawdę super. O sklepie też słyszałam wiele pozytywnych opinii więc niebawem będziemy mogli ją sami przetestować.
-
karolinamak
- Aktywny

U nas wygrała w ogóle akumulatorowa, jakaś taka wygodniejsza nam się wydaje - http://euroogrod.com.pl/pol_m_Kosiarki_ ... -3776.html i już trochę czasu nam służy i się sprawdza. O elektrycznej nawet nie myśleliśmy
Zdecydowanie kosiarka spalinowa, to po prostu wygodniejsze rozwiązanie w porównaniu do kosiarki elektrycznej, nie ogranicza nas kabel i sama moc też jest odpowiednia, w szczególności polecam tą z napędem.
-
Janusz5656
- Początkujący

zależny ile masz koszenia. Jeżeli to większy obszar to lepiej sprawdzi się spalinowa. jeżeli tylko podcinanie i trochę obszaru otwartego do elektryczna da rade 
Ja mam dość spory trawnik i fajnie sprawdza się przy nim kosiarka spalinowa nac . Ogólnie kosiarki spalinowe są wydajniejsze i moim zdaniem godne uwagi.
Akurat w tym wypadku wybór jest bardzo prosty, zdecydowanie warto podstawić na kosiarkę spalinową, dzięki której praca w ogrodzie i koszenie trawy bezie należało do przyjemnych czynności, oczywiście zainwestuj w kosiarkę z napędem.
-
FutureGardens
- Początkujący

Wolałbym postawić zdecydowanie na spalinową. Moim zdaniem te elektryczne nie mają dostatecznie dużo mocy i przez potrzebe okablowania są dość niepraktyczne.
To zależy ile mamy do koszenia i jakiej wysokości jest trawa. Ogólnie zalecałbym spalinową jako o wiele mocniejszą.
Ja bym wybrała spalinową.Będzie Ci o wiele wygodniej. Elektryczna ma kabel i trzeba uważac żeby go nie przeciąć. Pamiętam jak się męczyłam kosząc trawę u teścia. Nie polecam.
Dużo zależy od tego co chcemy kosić. Jeżeli mamy dużą działkę i dość wysoką trawę to koniecznie spalinowa. Jeżeli natomiast mamy mało do koszenia, blisko domu to wtedy można pomyśleć o elektrycznej.
-
maciejj862
- Zainteresowany

To zależy od wielkości powierzchni do koszenia. przy mniejszej najlepiej sprawdzi się kosiarka elektryczna, przy większej potrzebna będzie spalinowa. Jest jeszcze kosiarka bijakowa (montowana do traktorka) - idealna do koszenia w sadzie, na łąkach, w ogrodach, itp. Tu https://www.traktorki-japonskie.pl/pl/o ... w/kosiarki widziałem trochę takich kosiarek, w dość dobrym stanie.
Dla mnie wybór jest oczywisty i zdecydowanie pod każdym względem wygrywa kosiarka spalinowa, akurat teraz znajdziemy ciekawe modele w niższej cenie z racji jesiennych rabatów i promocji.
Mam co prawdę kosę elektryczną (dostałem od teścia 4 lata temu) jest bardzo sprawna i nie miałem ani razu żadnych problemów z nią, ale jakbym teraz się zastanawiał nad kupnem, to oddałbym głos za spalinową, no bo wygoda wygrywa jakby to nie było.
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Też wybrałem spalinową i jestem z niej zadowolony.